İngilizcede “Bread Crumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bir Japon buluşu olan "Panko", özellikle kızartmalarda kullanılan bir dış kaplamadır. Panko; köfte, et, balık gibi yiyecekler kızartılırken daha çıtır olmaları ve daha güzel görünmeleri için kullanılan bir malzemedir.
Kullanım Önerisi: Panelemek istediğiniz gıdayı, un, tuz ve baharata bulayıp çırpılmış yumurtanın içine batırabilir ve her tarafına Panko ekmek kırıntısı serpiştirebilirsiniz. Tava da ya da fritözde bol yağ içinde kızartarak muhteşem lezzetlere imzanızı atabilirsiniz. Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir.
Panko, geleneksel ekmek kırıntısı yerine kullanılabilir. Örneğin, şnitzel ve paneli sebzede pane harcı olarak, güveç ve lazanyada çıtır topping olarak kullanılabilir. Çorba, sos, köfte veya her türden hamur için yoğunlaştırıcı bir malzeme olarak kullanılabilir.
Sanitta Panko Ekmek Kırıntısı, taze ekmek kırıntılarından üretilmiştir. Kızartmalarda kullanıldığında tuzlu ve gevrek bir tat verir. Kupa Endüstriyel Gıda güvencesiyle Güney Kore'den ithal edilmektedir.
Artan ekmekleri değerlendirmek için, evde panko yapmayı deneyebilirsiniz. Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Öncelikle ekmeklerin kabuk kısımlarını kesip kenara ayırın ve beyaz kısımlarını dilimleyin. Ardından ekmekleri mutfak robotunun haznesine yerleştirip incecik ufalana kadar robotta çekin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine eşit şekilde serin. Önceden ısıtılmış fan ayarlı 100 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Panko, Japon mutfağında “tonkatsu” gibi kızartma yemeklerinde kaplama olarak kullanılan bir çeşit çıtır ekmek kırıntısıdır. Batı mutfağında bulunan bir çok ekmek kırıntısından daha kıtır ve hafif bir yapısı vardır. Doria, Korokke ve Hambagu gibi daha bir çok uzak doğu yemeğinin yapımında kullanılır.
Japon mutfağına özgü olarak bilinen Panko; köfte, et, balık gibi yiyecekler kızartılırken daha çıtır olmaları ve daha güzel görünmeleri için kullanılan bir malzemedir. Kızartmalar için kullanılan ve et gibi besinlerin soslandığı sos çeşitlerinin kalınlaştırılması adına da kullanılan bir malzeme olarak belirtilebilir.
Geleneksel bir Çin lezzeti olan Tassya Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle Migros Sanal Market'in yemek harçları reyonunda yer alıyor. Altın sarısı rengi ile genellikle schnitzel gibi et yemeklerinin üstünde kullanılan ürün, kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.
Fırın yemeklerinin üzerinde de çıtır doku sağlaması amacıyla kullanılan ekmek kırıntısı buğday unu, maya, tuz, Palm yağı ve glikoz kullanılarak hazırlanıyor. Tassya Panko Ekmek Kırıntısı'nı baharatlarla zenginleştirerek sıra dışı lezzetler yaratabilirsiniz.
Siyah Panko Ekmek Kırıntısı 1Kg x2 pcs Geleneksel bir Çin lezzeti olan Siyah Panko Ekmek Kırıntısı, çıtır çıtır lezzetiyle, altın sarısı rengi ile genellikle yemeklerinin üstünde kullanılan pane tarzında bir üründür. Kendine has aromasıyla dikkat çeker.
Panko Ekmek Kırıntısı ürünü, Japonya kökenli bu ürün, çıtır kaplamalar elde etmek veya köfte vb. ürünlere kıvam vermek amacıyla kullanılır.
Bayat ekmekleri 2 -3 gün buzdolabında bekletelim, poşetinden çıkarıp bekletilirse daha çıtır kırıntılar oluşacaktır. Rondodan un ufak oluncaya kadar çekelim, buzdolabı poşetine doldurup, buzlukta bekletelim, istenilen zamanda istenilen miktarda rahatlıkla kullanılabilir.
BİOTAR PANKO Japon Ekmek Kırıntısı 1000 Gr İçindekiler : Buğday Unu (Gluten içerir), Şeker, Tuz, Maya Et, balık, köfte veya sebzeleri kızartırken daha çıtır olması ve hoş görünmesi amacıyla kullanılan bu ekmek kırıntısı “Panko” ismi ile anılan Japon mutfağına özgü bir malzemedir.
Panko, Japon mutfağının vazgeçilmez ekmek kıtırlarından biridir. Kızartmalarda kullanılan bu kırıntı, dünya mutfağında da yer bulmaktadır. İngilizcede “Bread Crumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bir Japon buluşu olan "Panko", özellikle kızartmalarda kullanılılan bir dış kaplamadır.
Panko kırıntılarınız steril cam veya hava geçirmez dondurucu saklama kaplarında veya dondurucu poşetlerde saklanabilir. 3 aya kadar. Kullanmadan önce çözülmesi için buzdolabına koyun.
Panko; Japonya mutfağına özgü, birçok yemek çeşidinin yapımında kullanılan bir tür ekmek kırıntısıdır. Kabuksuz, özel beyaz ekmekten yapılır. Japonya'da ve Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır. Özellikle kızartmalarda bolca kullanılan bir üründür.
Ekmeği saklamak için plastik poşetler yerine hava almayan ekmek saklama kutularını tercih edin. Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli su ile silin. Sirkeli su bakteri ve küflerin oluşumunu engeller.
Fırından çıkardığımız ekmeği tel bir ızgaranın üzerinde 1 saat dinlenmeye bırakalım. Ekmeği fırına atarken ellerimizi ıslatarak üzerini nemlendirmemiz kalın bir kabuk oluşmasına yardımcı olacaktır bu sayede ekmeğiniz hem geç bayatlayacak hem de kolayca bozulmayacaktır.
Adı üstünde 'pane' sözcüğü dış yüzeyini kaplamak anlamına geliyor, bu nedenle paneyi buradan ele alabiliriz. Özellikle; et, tavuk, balık gibi ürünlerin, hatta sebzelerin ve süt ürünlerinin dışının kaplanarak kızartılmasına paneleme işlemi deniyor.
Her 3 gıdadan 1'i çöpe gidiyor. Türkiye'de günlük 4,9 milyon somun ekmek israf ediliyor. En çok kayıp meyve sebzede yaşanıyor.
Peygamber Efendimiz (a.s.m.) tarafından “en hayırlı gıda” olarak vasıflandırılan ekmeğin,(1) soframızın baş köşesinde bulunduğu şüphesizdir. “Ekmeğe hürmet edin, çünkü yerin ve göğün bereketindendir.” Bu hadis-i şeriflerin ne kadar mânidar olduğu ve bilhassa zamanımız insanına ne kadar önemli bir mesaj verdiği açıktır.
Kırıntı dökmek günah mı? Bununla beraber yenmeyecek hale gelmiş ve nimet olmaktan çıkmış kırıntıların ve bulaşık suyunun zaruretten dolayı lavaboya dökülmesinde bir mahzur bulunmamaktadır.
Panko, Japon mutfağının vazgeçilmez ekmek kıtırlarından biridir. Kızartmalarda kullanılan bu kırıntı, dünya mutfağında da yer bulmaktadır. İngilizcede “Bread Crumbs” olarak adlandırılan, Türkçeye “Ekmek Kırıntısı” olarak çevrilen bir Japon buluşu olan "Panko", özellikle kızartmalarda kullanılılan bir dış kaplamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri