Papatya çayının faydaları, farklı türlerde antioksidanlar barındırmasından kaynaklanmaktadır. Bu antioksidanların bazıları, kalp hastalığı ve kanser de dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalanma risklerini azaltmada rol oynayabilmektedir.
Papatya çayının kanserle mücadelede etkili olduğu ileri sürüldü. Bu çayın içinde bulunan kimyasal bileşenin kanser hücrelerini uzaklaştırmada süper bir güç olduğu belirtildi. Uzmanlar günde bir bardak papatya çayı içmenin kanser hastalığından korunmaya yardımcı olabileceğini belirtti.
Gelelim papatya çayı neye iyi gelir sorusunun yanıtlarına… Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir. İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
* Ihlamur, zerdeçal, meyan kökü, pekmez, organik bal, çörek otu, papatya çayı gibi bitkisel besinler, kanser tedavisi sürecinde tüketilebilecek, zararlı olmayan yiyecekler.
Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Küçük çocuklarda, hamile veya emziren kadınlarda ve karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişilerde papatya çayı içmenin güvenliliği araştırılmamıştır. Bu nedenle eğer siz ya da bir yakınınız bu özellikleri taşıyorsa, papatya çayı içmeden önce bir doktora danışılmalıdır.
Çünkü papatya çayı sahip olduğu enzimler ve besin değerleri ile birlikte karaciğeri onarır ve karaciğerde yer alan tüm hasarları önler. Papatya çayını günde 2 kez olmak üzere düzenli olarak tüketerek karaciğer yağlanmasını geçirebilirsiniz.
Yeşil çay, akciğer, baş-boyun, beyin, kalın bağırsak, karaciğer, lenfoma, lösemi, malign melanom, meme ve prostat kanserinde etkili. Siyah çayın fermente edilmemiş hali olan yeşil çayın ayrıca, kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor. Hem siyah hem de yeşil çay bol miktarda antioksidan madde içeriyor.
Araştırmaya göre, karahindiba çayı kanserli hücreleri etkiliyor ve vücuttaki herhangi bir sağlıklı hücreyi etkilemeden kanserli hücrelerin 48 saat içerisinde çözülmelerini sağlıyor. Elde edilen sonuçlar, karahindiba kökü ile yapılacak devamlı tedavinin hastalardaki kanserli hücrelerin çoğunu yok edebileceğini gösterdi.
Kullanım alanı oldukça geniş olan bitki, daha çok kafeinsiz çay içmeyi tercih edenler tarafından alternatif çay olarak tüketilir. Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı ne zaman içilmelidir? Papatya çayı kan şekeri regülasyonu için öğünlerle, sindirim sistemini rahatlatmak amacıyla öğün sonrası veya rahat bir uyku için yatmadan 1-2 saat önce içilebilmektedir.
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
Balın yapısındaki fenolik ve flavanoid bileşiklerin, kanserin önlenmesi yönünde olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu kimyasalların bal içindeki miktarı, bal türüne göre değişmektedir. Balın bu özellikleri nedeniyle, neredeyse doğal bir kanser aşısı olduğu çeşitli bilimsel yayınlarda belirtilmektedir.
Laboratuvar ortamında yapılan bir çalışmada, çaydaki polifenollerin kanser hücreleri üzerindeki etkileri analiz edilmiştir. Çalışma sonucunda siyah ve yeşil çayın kanser hücresi büyümesini düzenlemede ve yeni hücre gelişimini azaltmada rol oynayabileceğini gösterilmiştir.
1 – SOĞAN VE SARIMSAK
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak ve soğan, kanser düşmanı besinlerin başında geliyor. Bu sebzelere kokusunu veren içerdikleri biyoaktif sülfür bileşikleri kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Özellikle gastrointestinal bölgedeki kanserlere karşı koruyucu olduğu biliniyor.
İşlenmiş et ürünleri, şarküteri ürünleri, aşırı tuz tüketimi, sigara, alkol alımı, sağlıklı pişirme yöntemlerinin dışında pişirme yöntemleri, yağ tüketiminin aşırıya kaçması, aşırı saflaştırılmış, işlem görmüş ürünlerin tüketimi, beyaz un ve bundan yapılmış unlu mamuller, şeker tüketilmemelidir.
Beslenme planı tam tahıllar, çavdar, siyez gibi sağlıklı karbonhidratlar; bitkisel ve az yağlı hayvansal protein kaynakları, süt ve süt ürünleri ile meyve ve sebze gruplarını içermelidir. Haftada 2 kez ızgara veya fırında pişmiş balık tüketimine yer verilmeli; kavrulmamış kuruyemişler günlük beslenmede yer almalıdır.
Bu bilgi kesin olmamakla birlikte kanser otunun resimlerinden de anlaşıldığı kadarıyla yapışkan andız otu daha yakın olduğu görülmektedir. Yapışkan andız otu hakkında yapılan araştırmalarda kansere iyi geldiği de belirtilmektedir.
Vücudumuzun kanserli hücrelere karşı ilk savunmasını yapan hücreler, bu Doğal Öldürücü (Natural Killer) hücrelerdir. Doğal Öldürücü hücreler, vücutta sürekli olarak devriye gezen hücrelerdir. Tüm vücudu tararlar, bu esnada yakaladıkları kanser hücrelerine ölümcül şekilde saldırırlar.
👉🏼Kanserle mücadele eder:Bazı araştırmalarda sumak bitkisinin kanser karşıtı özellikler sergilediği görülmüştür.Yine yapılan başka bir çalışmaya göre ise, sumak özü kemoterapötik ilaç ile birlikte kullanılır. Meme kanserinin tedavisi sırasında sağlıklı hücreleri koruduğuna inanılmaktadır.
Bu araştırmalarda ise birçok hastalıkta papatya çayının faydalı olabileceği ifade edilir. Papatya çayı nelere iyi gelir sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Kalp Hastalıkları: Papatya çayı içerisindeki flavonoid türü bileşikler, düzenli tüketildiği takdirde koroner kalp hastalığına karşı koruyucu olabilir.
Papatya çayı buharı gribal enfeksiyonlar sonucu oluşan üst solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Göz kapağı iltihaplanması tedavilerinde de kullanılan papatya, sadece göz iltihaplanmalarında değil idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde de oldukça önemli bir role sahiptir.
Antioksidan özelliğe sahip olan papatya suyu, vücudu arındırır ve temizler. Böylece papatya çayı içilen günlerde vücutta zararlı maddeler yok edilir. Uzun süre içen kişiler ise kanser riskini ortadan kaldırır. Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağladığı için, sıcak günlerde papatya suyu içebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri