Pasaportumu teslim etmeden başvuru yapabilir miyim? Hayır, pasaportunuz vize başvurunuz sırasında ibraz edilmesi gereken ilk evraktır. Bu nedenle Konsolosluk'a iletilmek üzere iDATA ofislerimize teslim edilmesi gerekmektedir.
Vize işlemleri; evrak hazırlama, mülakat gibi süreçler içerebilir. Yurt dışı seyahati için vizeden önce bir pasaport edinilmesi gerekmektedir. Pasaport, uluslararası geçerliliği bulunan kimlik belgesidir ve içerisinde kimlik bilgileriniz, fotoğrafınız, ziyaret ettiğiniz ülkelerin kaydı ve aldığınız vizeler bulunur.
Vize için gerekli evraklar arasında: Pasaport. Biyometrik fotoğraf. İkametgah.
Vize başvurusunda bulunabilmek için pasaportun geçerlik süresi ne kadar olmalıdır? Pasaportun seyahatin bitişinden itibaren en az 3 ay daha geçerliği olmalıdır. Ailevi nedenlerle verilen vizeler bir yıllık geçerlik süresi ile verilir, bundan dolayı bu durumlarda pasaportun fazladan en az 15 ay daha geçerliği olmalıdır.
Süresi dolan pasaporttaki vizeler hala geçerli olur mu? Pasaportunuzun süresi geçse dahi vizeniz geçerli olacaktır. Ancak vize tek başına seyahat belgesi yerine geçmeyeceğinden süresi dolan pasaportunuzu yenilemeli ve eski pasaportunuzdaki vizeyle birlikte toplam 2 pasaport ile seyahat etmelisiniz.
İlgili 38 soru bulundu
” Schengen vizesinin süresi bitmeden yeni bir vize başvurusu yapılabilir mi?” Sorusu en çok merak edilen konuların ve soruların başında gelmektedir. Schengen vize yenileme : En az altı ay geçerliliği olan çoklu giriş vizesi bulunan bir kişi, elindeki vize geçerliliğini yitirmeden yeni bir vize için başvuru yapabilir.
vize,yabancı bir ülkede ikamet etmek isteyen kişiye verilen resmi bir belgedir. pasaport kişisel bir belgedir ve pasaport ülkenizin yasal vatandaşı olduğunuzu belirtir.örneğin; bir iranlıysanız,örneğin ingiltere'ye girmek istediğinizde,ülkeye girmenize izin verilmesi için pasaportunuzu ingiltere gümrüğüne sunmalısınız.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
*Hususi Pasaport ve Hizmet Pasaportu işlemlerinde harç bedelleri yatırılmayacaktır. Sadece pasaport defter bedeli yatırılacaktır. *Harç ve pasaport defter ücretleri her yıl Ocak ayında Maliye Bakanlığınca belirlenir. *6 ay süreli pasaportlara birçok ülke vize vermemektedir.
Vize başvurusu banka hesap dökümü son 3 ay içerisinde alınan ve finansal durumu ispatlayıcı belgedir. Başvuru öncesinde hesaba yüklü tutarda para girişi olduğu durumlarda kaynağının ilgili ülkenin konsolosluğuna ispatlanması gerekmektedir.
Vize İçin Konsolosluğa Gitmek Gerekir Mi? Konsolosluğa vize için gitmenin gerekip gerekmediği seyahat edilecek ülke ve başvurulacak vize tipine göre değişmektedir. Uzun süreli ulusal vizeler için başvuruların doğrudan Konsolosluklara yapılması istenebilmektedir.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Sınır kapısında vize, adından da anlaşılabileceği gibi yabancı ülkelerin sınır kapılarında alınabilecek vize türüne deniyor. Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor.
Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir? Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir.
Yunan Adaları için Kapıda Vize Uygulaması Kalktı Mı? Yunanistan kapıda vize uygulaması kalkmamıştır.
Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir. Ulusal (90 gün üstü) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 90 gün önce yapılabilir. Randevunuzu alın.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Yeşil pasaport, çoğu insanın kullandığı bordo pasaporttan farklı olarak 5 yıllık geçerlilik süresi ile vize sorununu ortadan kaldıran bir pasaport türüdür.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Yenileme işleminizi yapmadığınızda, vizeniz de yenilenmemiş olacaktır.
Başvurudan sonra ortalama 1,5 ayda sonuç alırsınız. Eğer sizin de vizeniz red konusundaysa, red kararından en çok 1 ay içinde itiraz etmeniz gerekir. Elbette bu süre geçerse itiraz edemiyorsunuz.
Sözkonusu başvurular www.visa.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Ülkemiz için vize başvuruları, ilke olarak internet üzerinden düzenlenebilecektir.
e-Vize - Türkiye Cumhuriyeti Elektronik Vize Başvuru Sistemi. 3 Adımda E-Vizeniz hazır! İstenilen bilgilerle e-Vize başvurusunda bulunabilirsiniz. e-Vize harcınızı kredi kartıyla (Visa, Mastercard veya UnionPay) online olarak ödeyebilirsiniz.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri