Pastacılıkta oldukça yaygın kullanılan bir diğer krema çeşidi ise krem şantidir. Kremaya şeker ilave edilerek çırpılması sonucu elde edilen krem şanti, özellikle meyveli tatlılarda, pastalarda ve dondurma tariflerinde tercih edilir.
Krema iyice kaynayıp piştikten sonra tencerenin altını kapatıp kremanın içerisine vanilyayı boşaltıyoruz. İlk sıcağı çıkan kremanın içerisine bir poşet krem şanti ekliyoruz. Mikser yardımıyla 2 dakika boyunca çırpıyoruz. Krem şantili pasta kremasını soğuduktan sonra istediğiniz pastada kullanabilirsiniz.
Krem şanti yerine krema kullanarak süslü minnoş cupcake'ler yapabilirsiniz. Hem krem şantiye göre daha hafif ve katkısız, hem de daha az şekerli. Misafire ya da çocuklara ikramlık olarak renkli renkli hazırlanabilir.
Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz. Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.
İlgili 38 soru bulundu
Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz. Ben bu pastanın hem içine hem de dışına pastacı kreması kullandım.
Pasta tarifleri dışında krema, milföylü tatlı iç kremasında, profiterol, ekler, Alman pastası ve yine Alman tatlısı olan berliner iç kremasında kullanılabilir.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Buzdolabında soğutulmuş 300 ml (1,5 su bardağı) sütü ve 50 g yumuşak margarini derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin ve önce düşük sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı bekletmeden kullanın.
Dış Süsleme İçin Pasta Kreması Tarifi Nasıl Yapılır? Ben bu kremayı ara krema olarak ve pastanın dışını sıvadıktan sonra pastayı süslemek için kullanıyorum. Krem şanti sevmeyenlere öneririm hem ağır olmuyor, hem de süslemesi çok kolay oluyor. Tadı da çok lezzetli.
Et yemekleri, makarna ve pastacılık soslarında kullanılan; sürülebilirliği kolay, iyi kabaran bir üründür.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, Altını kapatıp kremayı ekleyin ve karıştırın, Kabuk bağlamasının önüne geçmek için sık sık karıştırarak tamamen soğumasını bekleyin.
Buzdolabında soğutulmuş 200 ml (1 su bardağı) süt veya 150 ml (1,5 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
İçim Şef Krema %18 Yağlı çorba, yemek ve sos yapımında vazgeçilmez yardımcınız olurken; İçim Şef Krema %35 Yağlı tatlı ve pastalarınıza eşsiz bir lezzet katmaya devam ediyor.
Yaş pasta kreması, pastacı kreması olarak da bilinen pastaları süslemek için kullanılan hafif yoğun kıvamda olan bir kremadır. Gerçek pastacı kremasında bu tarifte olduğundan daha fazla yumurta kullanılır. Kıvam ve lezzet olarak birbirine yakındırlar.
Pişirmeden hazırlayacağınız bu kremayı özellikle doğum günü pastalarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. 50 gr. yumuşak margarin veya tereyağ ve 1.5 su bardağı soğutulmuş süt ile iyice karıştırılarak yapılır.
Derin bir çırpma kabında kremayı ve pudra şekerini bir mikser yardımı ile katılaşıp, kabarıncaya dek çırpın. Bu tarife elenmiş olarak 1 tatlı kaşığı kakao eklerseniz kakaolu krem şanti elde edersiniz.
Pastacı kreması tarifi
Crème pâtissière olarak da anılan bu pastacı kreması, aslında normal krema tarifinden çok ama çok az farklılıklar göstriyor.
Crème Princess: (okunuşu: krem Prinsıs) Prenses Kreması, Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Krem Madam diğer ismidir. Crème Bavaroise: (okunuşu: krem baverua) Crème Anglais gibi akışkan olan sosa jelatin ve çırpılmış krema ilave edilmesi ile yapılır.
Yumurta beyazı bu tarz tatlı ya da kremaların içerisine girdiğinde dokularının bozulmasına neden oluyor, yumurtanın pişme riski yaşanabiliyor. Bu nedenle bu tarz tariflerde yumurta sarısı kullanmak önemli.
Avrupa'da kalıplanmış krem Anglez ve ya Bavyera kreması ile yapılıdır. Pasta'nın kreması meyve ve likör ile tatlandırılırdı. Bir zamanlar bayat ekmek ile yapılan tatlı artık lady finger ya da sünger kek ile yapılıyor. Kreması için meyveli krem şanti ve ya jelatin ile sertleştirilen bavaroiş kreması kullanılabilir.
Kullandıktan sonra, kalan kremayı dolapta saklayabilirsiniz. Donduktan sonra, kullanacağınız kadarını ısıtıp kullanabilirsiniz.
Bildiğimiz üzere krema genellikle süt, şeker, yumurta sarısı ve vanilya gibi içeriklerin pişirilmesiyle ortaya çıkan bir üründür. Kremanın içinde bulunan yumurta sarısının proteinleri, ısının etkisiyle birbirlerine fazlaca yapışarak pıhtılaşır ve kremanın kesilmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri