Antalya Patara Plajı Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde bulunmaktadır. Patara Plajı nerede diye merak ediyorsanız Kalkan merkeze ortalama 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. 12 km uzunluğundaki Patara Plajı bölgenin en uzun ve gösterişli plajıdır.
Antalya İli Kaş İlçesi–Gelemiş Köyü sınırları içerisinde yer alan, Likya Uygarlığı dönemine ait Patara antik kenttir. Ayrıca bölge deniz kaplumbağalarının önemli bir yuvalama alanıdır. Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi; Muğla ve Antalya illeri Fethiye ve Kaş ilçeleri ve bunlara bağlı 5 belde 4 köyden oluşmaktadır.
Patara Plajı yukarıda da bahsettiğimiz gibi sahip olduğu alan sebebiyle dünyanın en uzun plajı unvanına sahiptir. Patara Plajı'nın denizi açık deniz olduğu için çoğunlukla dalgalı bir havası bulunur. Plaj doğal sit alanı özelliğine de sahiptir. Bu yüzden tertemiz havası ile tam olarak bir doğa harikasıdır.
Plajın uzunluğu yaklaşık 18 kilometredir ve turkuaz rengindeki sığ denizi ve altın renkli kumları ile ünlüdür. Patara Plajı, milli park sınırları içinde yer alır ve bu nedenle koruma altındadır. Plajın doğal güzellikleri, antik kalıntıları ve caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama alanları ile bilinir.
Patara (Likçe: 𐊓𐊗𐊗𐊀𐊕𐊀, Pttara; Yunanca: Πάταρα), Antalya'nın Kaş ilçesinin Kalkan beldesi yakınlarındaki bir Likya kentidir ve Likya Birliği'nin başkentliğini yapmıştır. Likya Birliği'nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biridir. Likya birliği toplantıları kentte bulunan birliğin meclis binasında yapılmaktaydı.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer Müzekart'a sahip değilseniz ören yerine 90 TL karşılığında giriş yapabiliyorsunuz. Hatırlatmadan geçmeyelim, öğretmenler ve öğrenciler de Patara Antik Kenti'ne ücretsiz giriş yapabiliyor.
Patara Plajı'nda Yüzülür Mü? Patara Plajı, tertemiz sahili ile Akdeniz'de yüzülebilecek en güzel plajlardan biri. Plaja her yıl binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Sit alanı olması sebebiyle, oldukça iyi korunan plajda denize girmek çok özel bir deneyim olacak.
Plaja varmak için önce birçok konaklama tesisi ve kafenin olduğu Gelemiş köyünden sonra Patara Antik Kentinden geçiyorsunuz. Plajın girişi ücretli. Patara Antik girişi için bilet alanlar plaj girişinde ücret ödemiyorlar.
Patara kumsalı, çevredeki kumsallara göre daha uzundur. 18 km uzunluğundaki kumsalın derinliği yer yer 200-300 metreye ulaşır. Kumu ince, denizi sığdır.
Patara Plajı'nın denizi genel itibariyle sığ bir yapıdadır. Bu bakımdan yüzme bilmeyenler tarafından tercih edilebilmektedir. Antalya'nın en çok rüzgar alan plajlarından biridir.
Caretta Caretta'ların yumurtlama alanı olması ve en uzun plajlardan biri olması ile ünlü bir plaj.Açık denize bakması nedeniyle her daim dalgalı. Ünü nedeniyle de aşırı kalabalık.
Doğal Koruma ve Sit alanı olan Patara geniş kumsalı, kumların inceliği, ve denizinin sığlığı ile eşi benzeri bulunmayan bir güzelliktir.
Etrafında bulunan Patara Antik Kenti'ni de ziyaret edebileceğiniz bölgenin plajı, yaklaşık 12 kilometrelik bir sahile sahiptir. Denizinin sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilen plajın içerisinde hizmet veren tesisler de yer almaktadır.
Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en güzel plajlarından biri olarak bilinen Patara Plajı, yaklaşık 18 kilometre uzunluğu ile adeta saklı kalmış bir cennet niteliğindedir. Maldivler'i andıran bembeyaz kumsalları ile denizin tadına varabileceğiniz bu plaj, tatilinizi unutulmaz kılacak.
3- Patara Plajı Kamp Alanı, Gelemiş-Kaş
Patara Plajı Kamp Alanı, 1. derece sit alanı olarak korunan ve deniz kaplumbağalarının Akdeniz'deki en önemli yumurtlama alanlarından olan Patara Plajı'nın yanı başında benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor.
Kaş ve Fethiye ilçeleri arasında yer alan Patara Plajına giriş ücreti kişi başı 7.5 lira olarak belirlenmiştir.
Türkiye'nin En Temiz Denizi 2021
Ayvalık Sarımsaklı plajı, Bozcaada Ayazma Plajı, Antalya Lara Plajı, Gökçeada Kefalos plajı, Antalya Çıralı Plajı, Çeşme Ilıca, Datça Ovabüklü, Marmaris Amos gibi isimler de en temiz denize sahip olan plajlar arasında yer alıyor.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Patara Plajına giriş çıkış saatleri; 15 Mayıs ve 15 Eylül tarihleri arasında deniz kaplumbağaları caretta carettalar ile dönüşümlü olarak kullanılmasından dolayı sabah 08.00 ve akşam 19.00 saatleri arasında kullanıma açıktır.
Antik kentin ziyaret saatleri yaz ve kış dönemlerinde değişiyor. Patara Antik Kentini 1 Nisan–1 Ekim yaz döneminde sabah 8:30'dan akşam 10:30'a kadar ziyaret edebilirsiniz. Patara ören yeri, Ekim-Nisan arası kış döneminde ise 8:30-17:30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
1) İnceboğaz Halk Plajı
Açık deniz ve koya bakan iki tane plajı olan bu plaj yerli turistlerin en çok uğradığı yerlerden bir tanesidir. İnceboğaz halk plajı dalgasız bir denize sahiptir. Dolayısıyla yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için bu plajın denizi biçilmiş kaftandır.
“Kaputas plajı giriş ücretli mi?” Merhaba, plaj girişi ücretsizdi en son. eğer şezlong şemsiye kiralamak isterseniz onlar için ödeme yapıyorsunuz.
1- Kaputaş Plajı, Antalya
Kaputaş Plajı Türkiye'nin en güzel plajı olarak dünya basınında da tanınıyor. Ulaşım zorlu olsa da plajın güzelliğinin sebebi bu. Ulaşımı zor olduğu için tertemiz ve berrak kalabiliyor. Turkuazın en güzel tonunu sunan Kaputaş Plajı ülkemizin en temiz plajlarından.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri