Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır. Patlamış mısırı soğutmaktan kaçının çünkü bu, patlamış mısırın bayatlamasına neden olabilecek nemin ortaya çıkmasına neden olur.
Patlamayan mısırlar tüketiciler tarafından pek tercih edilmediğinden sayısı azaltılmaya çalışılır. Araştırma sonuçlarına göre patlamayan mısırların, tekrar ısıtıldığında patlayabildiği görülmüş.
Kettle Heroes'a göre patlamış mısır taneleri nemini bir yıla kadar koruyabilir. Bu noktadan sonra gerçekten kuruyabilir ve hatta küflenebilirler. Patlamış mısırın bozulup bozulmadığından emin değilseniz, rahatsız edici kokular için mısırı koklayın.
Buzdolabında saklama ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi gerekir. Mısırları ister bütün ister ayıklanmış olarak, hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştirin. Buzdolabı ömrü çok kısa olan mısırın çabuk tüketilmesi önerilir.
Bir sos tenceresinin içerisinde bir miktar tereyağını eritiyoruz ve ısıttığımız mısırlarımızın üzerine gezdiriyoruz. Tahta bir kaşık yardımı ile nazikçe harmanlıyoruz. Bayatlayan, lezzetini kaybeden, yumuşayan patlamış mısırlarımız artık eskisinden de daha lezzetli bir hale geldi.
İlgili 28 soru bulundu
Çok büyük bir kap kullanmamaya çalışın yoksa patlamış mısır daha hızlı bayatlar. Yapabiliyorsanız, kabı ağzına kadar doldurun, böylece içinde fazla hava kalmaz. Patlamış mısırı 1 ila 2 haftaya kadar oda sıcaklığında saklayın. Patlamış mısıra tuz, tereyağı veya baharat eklemediyseniz en az 1 hafta dayanır.
Mikrodalgada patlamış mısır nasıl yeniden ısıtılır
Patlamış mısırı yeniden ısıtmanın en hızlı ve en uygun yolu, bir dakikadan az süren mikrodalgayı kullanmaktır. İşte nasıl işliyor: Patlamış mısırı mikrodalgada güvenli bir kaseye veya kaba aktarın. Kaseyi veya kabı bir mikrodalga kapağı ile örtün.
Bayat Patlamış Mısır Nasıl Canlanır? Artık mısır patlamanın en kolay yolu, fırında ısıtmaktır. Bir fırın tepsisi üzerine tek kat halinde bayatlayan mısırı yayın. 5 dakika boyunca 200 derece ısınmış fırına yerleştirin.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir. Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler.
Mısırları saklamak için derin dondurucuya atabilirsiniz. Bu şekilde kullanım süresi en çok 12 aydır. Mısır paketlerinin üzerine dolaba koyduğunuz günü yazarsanız bu şekilde daha rahat ve sağlıklı mısır tüketebilirsiniz. Üzerinden 1 yıl geçmiş mısırları tüketmeniz sağlığınız açısından iyi değildir.
Soğuyan mısırları sudan çıkarıp bir havlu yardımıyla kurulayın. Ardından mısırları ister koçanıyla birlikte, ister tanelerini bir bıçak yardımıyla koçandan ayırarak, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına koyun. İçinde hava kalmamasına özen gösterin.
Çünkü çiğ olduğu için mısır açıkta kalırsa daha kolay bayatlar. Sadece bayatlamakla kalmaz renk değiştirerek küflenmeye de başlar. Mısır yedikten sonra neden su içilmemeli? Mısırın ayıklanarak saklanması bütün olarak saklanmasından çok daha kolaydır.
Fırın poşetinde yapılacaksa poşet düğümlenir ve üzerine iğne ile bir kaç delik açılır. Mikrodalga fırınınızın en yüksek ayarında 3 dakikada fırın poşetinde mısırınız hazır. Porselen bir kap kullanıyorsanız üzerini mikrodalga kapağı yada porselen bir tabakla üzerini kapatıp yaklaşık 5 dakikada patlatabilirsiniz.
Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir. Aynı zamanda mısır fazla tüketildiği zaman bağırsaklarda gaz yapıyor.
Diğer aşamalarda ocak kısık ateş olmalıdır. Mısırların patlama sesi bitene kadar beklenmelidir. Eğer patlamış mısır kokusunun evin her yerine yayılmasını isterseniz tencereyi hemen yıkamanız tavsiye edilmez.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Konserve mısır dolapta bozulur mu? Kapağı açılmış konservenin uzun süre bekletilip tüketilmesi hangi durumların ortaya çıkmasına neden olur? Konserve, buzdolabında muhafaza edilmek şartıyla açıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketilmelidir.
Soğuk içeceklerden cool lime, şeftali suyu veya sıcak içeceklerden salep ile güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.
Airfryer ile yağsız bir şekilde mısır patlatmanız mümkündür ancak damak tadınıza yağlı patlamış mısırlar daha uygun oluyorsa Airfryer haznesindeki cin mısırlarınız üzerine 1 ya da 2 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir.
İkinci kere ısıtılacak yemekte bakteri oranı üretim oranı artacaktır. Yemekler nerede ısıtılırsa ısıtılsın fark etmez, kesinlikle kaynama derecesine gelene kadar ısıtılması gerekmektedir. Yemeğin ısıtıldığı, kokusunun gelmesi ile anlaşılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri