Patlıcan sapı suyu, basur (hemoroit) hastalığında doğal tedavi için kullanılıyor. Patlıcanların sapları kaynatılıp içildiğinde ilaç, ameliyat, lazer gibi yöntemlerin dışında doğal bir tedavi görevi görüyor. Basur ameliyatından korkanlar öncesinde patlıcan sapı kürünü hazırlayıp tüketiyor.
Patlıcan sapı kürü basur yani hemoroidin çaresi oluyor. Uzmanlar basur riskine karşı ve hastalığın tedavisinde yeşil sap kısımdan hazırlanan bu mucizevi kürü öneriyor.
Doktor önerisiyle yaşam ve beslenme alışkanlıklarının edinilmesi; bununla birlikte ilaç kullanımına başlanması ile herhangi bir ilerleme sağlanamazsa skleroterapi, lazer tedavisi, infrared koagülasyon, hemoroidektomi, longo hemoroidopeksi, THD ameliyatı kullanılacak bazı tedavi yöntemleri arasındadır.
A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran patlıcan sapı, hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyen patlıcan sapı, A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığını destekler.
Patlıcan sapı suyu kürünüzü, hem sabah hem de akşam olmak suretiyle aç karna günde iki defa toplamda 5 gün yapmanız gerekmektedir. Bu kürü yerine getirdiğiniz zaman diliminde genel anlamda hemoroid ile bağlantısı bilinen turşu, çilek, acı biber, domates, sirke vb. gıdaların tüketilmemesi lazım gelmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Patlıcan sapı suyunu günde iki bardak içebilirsiniz. Bu kürü 5 gün boyunca tüketebilirsiniz. Bu süreçte basuru tetikleyen acı biber, pul biber, domates, turşu gibi gıdalardan uzak durun. 5 gün sonra normal beslenmenize geri dönebilirsiniz. Ancak basurun tekrarlamaması için bu yiyecekleri kısıtlı tüketmenizde fayda var.
Ayrıca içerisinde yağ oranı az olduğundan patlıcan sapı kaynatılıp tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. Doyurucu etki veren patlıcan suyu, kahvaltıdan önce tüketildiğinde kabızlık gibi yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıkları önler. Ayrıca bağırsaklardaki zararlı bakterileri vücuttan atar.
Kesilen patlıcan saplarını bir tencereye alın ve malzemeleri ekleyin. Kaynayıncaya kadar kapağını açmamaya dikkat edin, hatta soğutmak için dahi açmayın. Yeteri kadar soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı 5 gün boyunca sabah akşam aç karnına için.
Çiğ patlıcanın faydaları genel olarak sindirim sistemine etki etmektedir. Bağırsakları yumuşatma özelliğine sahiptir ve taş oluşumunu engeller. Kötü kolesterol gibi zararlı hastalıkları engeller.
Patlıcan suyu içerisindeki vitamin ve minareller bakımından beyin gelişimi için son derece yararlı. Patlıcan suyunu çocuklarınıza bu nedenle gönül rahatlığıyla içirebilirsiniz.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
Kabızlık şikayetleriyle birleşen hemoroid basur rahatsızlığı için en iyi beslenme çözümlerinden biri lifli gıdaların tüketilmesidir. Taze meyve ve sebzeler, tam tahıllı gıdalar, baklagiller, kuru yemişler lifli besinler arasında yer alır.
Papatya, Atkestanesi ve Biberiye Karışımı
Anal bölgenin iltihaplanmasını azaltmak ve kanama rahatsızlığını azaltmak gerekiyorsa; papatya, atkestanesi ve biberiye karışım çayı en ideal çözümdür.
Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.
Makat hastalıkları ise kabızlık, obezite, hamilelik gibi nedenlere bağlı olarak gelişmektedir. Kahve tüketiminin fazla olması da direk olarak olmasa da dolaylı olarak makat hastalıklarını tetiklemektedir.
-Sindirim sistemini rahatlatır, kolay dışkılamayı sağlar. -Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler.
Lif, mide-bağırsak sağlığı ve düzenli bağırsak hareketleri için patlıcan gereklidir. Dışkınızı toplar, böylece sindirim sisteminiz daha rahat bir şekilde çalışır. Patlıcan aynı zamanda lif, besinlerin emilimini ve gıdaların işlenmesini kolaylaştıran gastrik sıvıların salgılanmasını da sağlar.
Gün geçtikçe doğal tedavi yöntemleri arasında daha fazla kullanılmaya başlayan patlıcan sapının faydaları özellikle kalp damar sağlığı üzerine etkilidir. Patlıcan suyu kan dolaşımını hızlandırır ve damar sertliğini önler. Patlıcan sapı suyu hazırlanırken yemeklik doğranan saplardan faydalanabilirsiniz.
Patlıcanların acısını alabilmek için suda en az 10-15 dakika bekletmenizi öneririz. Suyunun rengini değiştiğini gözlemleyeceksiniz. Suyu siyahlaşınca o suyu boşaltıp patlıcanları yeniden sudan geçirin. Sudan geçirip kuruttuktan sonra pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Patlıcan sapı, güçlü bir lif kaynağı olduğu için sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlar. Aynı zamanda içinde çok az yağ bulunduğu için zayıflamaya yardımcı olur.
Hemoroid hastalığı rektumun alt bölgesinde basıncın artmasına bağlı damarların şişmesi ile oluşur. Bunun sebebi ise genellikle dışkılama sırasında zorlanma, tuvalette uzun süre boyunca oturma, kronik ishal ya da kabızlık, aşırı kilo veya obezite, gebelik, liften fakir beslenme şekli ve sürekli ağırlık kaldırmaktır.
Güçlü bir antioksidandır ve A, C, K ve B6 vitamini ile magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez içerirken neredeyse hiç kolesterol veya doymuş yağ içermeyen lezzetli bir sebzedir. Sindirim sistemini rahatlatır. Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler. Kan basıncını artırır.
Ne yazık ki, dış hemoroid kendiliğinden geçebilen bir rahatsızlık değildir. Ara sıra şikayetleri hafifletmek için ılık su banyosu gibi yöntemler uygulanabilir. Bu, dış basurdaki ağrının rahatlamasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri