44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
İçinde tohum bulunmayan pepino meyvesi, kabukları soyulduktan sonra bütün bir halde tüketilebilir. Pepinonun kabukları salata soyar gibi ince bir şekilde soyulur. Ardından küçük küçük dilimlenerek sade bir şekilde tüketilir. İsteğe göre diğer meyvelerle karıştırılarak daha lezzetli bir hale getirilir.
Bu meyvenin dış kabuğu bir karpuz veya kavun kadar sert değildir. Oldukça yumuşak bir kabuk olduğundan dolayı rahatlıkla ve basitçe soyabilirsiniz.
Pepino meyvesi tat olarak tatlı ve hafif bir lezzete sahiptir.
İlgili 40 soru bulundu
Son yıllarda Türkiye'de üretilmeye başlayan Pepino meyvesi Şeker hastalığı, Kemik erimesi ve Dalak Yetmezliği gibi birçok hastalığa olan faydası ile bilinmektedir. Anavatanı Güney Amerika olan Pepino meyvesi ülkemizde Malatya ve Erzincan'da üretilmektedir.
Pepino Türkiye'de nerede yetişir? Pepino meyvesi ülkemizin Akdeniz kıyılarındaki seralarda, Erzincan'ın Üzümlü bölgesinde ve Malatya'nın Bakırköy kısımlarında ve Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Doğantepe köyünde yetiştirilebiliyor.
Meyveleri belirli olgunluk düzeyine erişinceye kadar devamlı sulanmalıdır. Olgunlaşma sürecinde suyu pek sevmez, devamlı bol güneş ve temiz hava ister. Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür.
Olgun bir pepino meyvesinin şekli düz olmalıdır. Pepino meyvesinin etli kısmı parlak sarı renge sahip olmalıdır. Meyvenin üstünde güneş yanığı veya kahverengi benekler olmamalıdır. Son olarak meyvenin kabuğu sarı ve üzerindeki çizgiler ise mor renkte olmalıdır.
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır. Fakat en iyi verimi almak için tek yıllık olarak yetiştirilmektedir.
1 adet pepino kaç kalori? 1 Adet Pepino 26,00 kaloridir.
Pepino, patlıcangiller familyasından kültürü yapılan bir meyve türü. Ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
Pepino meyvesi ülkemizde sevilerek yenilen meyve çeşitlerindendir. Dondurma içinde, meyve salatası yapılarak veya garnitür gibi tüketimi yapılabilir. Dış kabuğunu soyarak pepinoyu yiyebilirsiniz. Salatalık soyar gibi soyun ve daha sonra dilimleyerek yiyebilirsiniz.
Ayrıca içerdiği şeker kandaki şekeri dengelediğinden diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir meyve türüdür. Üst solunum yollarına karşı bağışıklığı artıran bu besin aynı zaman da içerdiği kalsiyum sayesinde kemik yapısını güçlendirerek ağrıların oranını azaltır.
Saklama Koşulları ve Kullanımı
Verita Pepino +8 derecede buzdolabında 2-3 gün kadar saklanabilir.
Bol suyu ve temiz havayı çok seven pepino fidanlarına gerekli şartlar sağlanıp, sıcaklığın 12°C ve 25°C olduğu ortamlarda dikimden 4-4,5 ay sonra meyve verir.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Pepinonun Faydaları
Bazı insanlar sağlık iksiri diye nitelendirdikleri pepino'yu çeşitli rahatsızlıklar için tüketirken bazıları da meyve olarak hatta cilt bakımı için tüketiyor. Pepino olgunlaşmadan ve olgunluk seviyesine ulaştığı meyve hâlinde de tüketilebiliyor.
Pepino meyvesi, Güney Amerika And Dağları'nın eteklerinde yetişen sulu, lezzetli, hoş kokulu bir meyvedir.
Evde ve saksı içerisinde pepino yetiştirmek istiyorsanız asgari 10 litrelik saksı kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca pepino fidanlarınızın ağaç tacının yani dal oluşumun ilk başladığı yerin saksı hizasından sonra en 15 cm olması gerekir. Taç oluşumu ne kadar aşağıdan verilebilirse o derece iyi olacaktır.
Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olduğu bilinen Pepino; kavun aromalı, meyve eti sulu ve ince kabuklu olup meyveleri partenokarpik oluştuğundan meyve içerisinde tohum bulunmamakta ve meyvesi tümüyle yenilebilmektedir.
A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kilo sorunlarını çözer. Kalp krizine karşı koruyucudur.
Patatesli yumurtanın 119 kalori bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri