Barilla Gıda Pesto Sos Kullanım Süresi
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
Pesto sosu küçük kapaklı bir kavanoza koyup, üzerinin kararmaması için zeytinyağı dökün. Buzdolabında 6-7 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız kullanacağınız miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Pesto sosu genellikle makarna sosu olarak bilinir. Ama bir çok yemeğe lezzet katmak için kullanılabilir. Tavuk yemeklerinde, peynirli domatesli sandviçlerde, pizzalarda, et yemeklerinde ve kızarmış ekmeğin üzerine sürüp, sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz.
-Dondurulmuş pesto, dondurucuda 6 ay dayanır. -Pestonuzu dondurucuya kaldırmadan önce mutlaka etiketleyin ve hala iyi olup olmadığını görmek için periyodik olarak tarihini kontrol edin. Şunlara da göz atın; Dip sos tarifleri.
İlgili 18 soru bulundu
Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Kullanım Önerileri
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Harika Bir Tarif İçin...
Barilla Pesto alla Genovese'yi bir miktar makarna pişme suyu ile açarak yeni süzdüğünüz makarnanız ile karıştırabilir ya da doğrudan yeni süzülmüş makarnaya ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.
Pesto Sos Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 457 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 83 gramlık miktarında Pesto Sos 381 kalori bulunmaktadır.
Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur.
Serin yerde sakladığınız ve ağzını iyice kapattığınız domates soslar aylarca tazeliğini korur. Konserveler ağzı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmeli ve birkaç güne kadar tüketilmelidir.
sorusuna gelecek olursak, orijinal tarifinde taze fesleğen, parmesan, çam fıstığı, sarımsak, zeytinyağı ve tuz kullanılsa da parmesan bulmak her zaman kolay olmayabiliyor. Pesto sos yaparken parmesan yerine benzer bir tat veren yerel peynirlerden İzmir tulum peyniri ya da eski kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Pesto sosumuz hazır. Bu sosu cam bir kavanozda buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Bu süreden sonra bozulacaktır. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta 1-2 ay dayanmasını sağlayabilirsiniz.
Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
gercekten inanilmaz lezzetlidir ama cok da yaglidir. burada tarif edilen klasik versiyonu pesto genovese olarak da bilinir. somon baligi filetosunun üzerine bir parça crème fraiche ile sürülüp firina verildiginde, lezzette kuzey-güney karisimi yakalanip afiyetle tüketilebilecek bir sos.
Pesto Sosun 100 gramında 457 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 83 gram Pesto Sosta 379 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%73) yağdan alan Pesto Sosu kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
Barilla Pesto Genovese Fesleğenli Makarna Sosu 190 Gr Fiyatları | Cepte Şok.
piyasada hazır olarak pek çok pesto bulunur, barilla en iyisidir. daha pahalı olan kimi pestolarda çiçek yağı ile zeytinyağı karıştırılırken barilla'da sadece zeytinyağı vardır. bu sosun mükemmel ve rezalet olması arasında çok ince bir sınır var.
Hazır Pesto Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnaları kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzüyoruz, soğuk sudan geçiriyoruz. Sos tenceresine krema ve pesto sosunu ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kaynayana kadar ısıtıyoruz.
Pesto sosu ister sıcak ister soğuk olarak kırmız et, balık ve makarna ile servis edebilirsiniz.
Yassı çubuk makarna olarak da bilinen Linguine'nin en çok yakıştığı soslardan biri fesleğenli pesto sostur. Bununla birlikte Linguine aynı zamanda istiridye bazlı soslarla da harika bir uyum içerisindedir. Burada uyulması gereken en önemli kural, Linguine'yi her zaman pesto ya da kremalı beyaz soslarla servis etmektir.
İtalya'daki en popüler makarna tariflerinde yer alan pesto sos, Ligurya'da ve özellikle Cenova'da ortaya çıkmıştır. Bu geleneksel sos, basit olarak dövülerek parçalanmış fesleğen, parmesan peyniri, çam fıstığı, sızma zeytinyağı, pecorino peyniri, sarımsak ve tuz eklenerek yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri