Gerçek bir klasik. Süt ile pişirilerek hazırlanması hem besin değerini yükseltiyor hem de kıvam ve lezzet olarak küçük büyük herkesin tüketebileceği bir tatlı ortaya çıkartıyor. Bir poşetin birim ağırlığı 147 g olup 750 ml süt ile pişiriliyor.
Üstelik pişirmeden, sadece soğuk süt eklenip karıştırarak hazırlanıyor! Bardakta Puding hazırlarken tek ihtiyacınız bir bardak, bir kaşık, 150 ml soğuk süt ve sadece 1 dakika süre... Ayrıca, ufak dokunuşlar, biraz da yaratıcılıkla çok lezzetli ve şık kuplar da hazırlamak mümkün.
Çiğ sütü kaynatıp içebileceğiniz gibi evinizde yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak ya da krema gibi süt ürünleri yapmak için kullanabilirsiniz. Çiğ sütü aynı zamanda lezzetli kekler ve kurabiyeleri hazırlamak için de kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı? Çiğ sütü satın aldıktan sonra tüketmek için kaynatma işleminden geçirmek gereklidir. Kaynayan sütteki zararlı mikroplar kırılır ve tüketime uygun hale gelir. Doktorlar çiğ sütün kaynatılmadan tüketilmemesini defalarca vurgulamaktadır.
Sütü sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 5-10 dakika daha kısık ateşte kaynamasını bekleyip altını kapatın. Böylece sütün içerisindeki vitamin ve mineraller kaybolmadan, besin değeri azalmadan sağlıklı bir süt elde edilmiş olursunuz.
-pudingi pisirdikten sonra biraz soğumaya bırakın ve içine krem santi tozunu ekleyip çırpıcı ile beş dakika pürüzsüz hale gelene dek çırpın. günlerce beklese bile kabuk tutmuyor ve mükemmel oluyor.
Sütün üzerine 1 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı nişasta koyun. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra puding karışımını ocak üzerine alın. Hafifçe koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin.
Evet evde sütünüz yoksa, suyla puding yapabilirsiniz.
Gerçek bir klasik. Süt ile pişirilerek hazırlanması hem besin değerini yükseltiyor hem de kıvam ve lezzet olarak küçük büyük herkesin tüketebileceği bir tatlı ortaya çıkartıyor. Bir poşetin birim ağırlığı 147 g olup 750 ml süt ile pişiriliyor.
Hazırlanışı: Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
Süt, şeker ve nişasta. Sadece bu malzemelerin temelinde içine farklı aromalar koyarak nefis mi nefis pudingler yapabilirsiniz.
2. Adım: Puding karışımının üzerine 750 ml yani yaklaşık 3.5 su bardağı süt eklenir.
Fırından çıkan kek biraz soğuyunca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Bu arada puding hazırlanır, piştikten sonra sıcakken kekin üzerine dökülür.
Pudingler kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Fazla kıvam almamış olan pudingleri ocaktan alın. Hazırladığınız pudingleri kabuk tutmaması için 10 dakika boyunca ara ara karıştırıp ayrı ayrı kaselere paylaştırın. Pudingleri buzdolabına alın ve 2 saat buzdolabında bekletin.
Yapımı çok pratik 2 kişilik muhallebi hazırlıyoruz! İçinde yumurta ya da nişasta kullanmanıza hiç gerek olmayan, az malzemeyle kısa sürede kıvamını bulan çok pratik bir sütlü tatlı o.
Bardağa bir kaşık çilekli puding koyulur ve ardından robotta çekilmiş bisküvi ve fındık serpilir . Sonra vanilyalı pudingten bir kaşık koyulur . Sonra tekrar bisküvi fındık sonra yine çilekli diye devam. Üzerine de damla çikolata koydum ben.
Tenceremizin içine nişasta, süt ve kakaoyu koyup orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan pudingimizi biraz daha karıştırıp sonrasında ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapattığımız gibi hemen içine balımızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaselerimize boşaltıp soğumasını bekliyoruz.
Pudingin kurşun geçirmez özelliği tamamen içerisinde yer alan nişasta ile bağdaşıyor. Nişastada kurşun geçirmezlik özelliği bulunmaktadır ve nişasta ile yapılan bir puding herhangi bir darbeye maruz kaldığı anda sertleşir ve adeta betona döner.
Ocaktan alınan pudingin içine tereyağ konur.
Zira dondurucuda saklandıktan sonra çıkarıp servis etmek istediğinizde sulanma yapar, doku ve tat olarak kötü bir lezzet ve kıvam sunarlar. Bu sebeple onları mümkün olduğunca buzdolabında saklamalı ve en kısa zamanda (3 gün içinde) tüketmelisiniz.
Ambalaj dışı açık olarak tedarik edilen sütlerin çok kaynatılması gerektiği gibi yanlış bir düşünce bulunmaktadır. Sütün belli bir miktar kaynatılması doğru bir harekettir. Ama gereğinden fazla kaynatılması ise sütün içindeki yararlı vitaminleri öldürmektedir.
Hastalıklı hayvanlardan elde edilen sütler veya bu sütlerle yapılmış besinler, çiğ olarak tüketildiği veya yeterince pastörize veya sterilize edilmediği zaman ölümle sonuçlanabilecek çeşitli gıda zehirlenmelerine neden olabilmektedir.
Kaynatma testi için; Bir cezvenin içerisine bir miktar süt koyun ve kaynatın. Kaynama noktasını geçen sütte bazı değişimler varsa, yağ-süt-su birbirinden ayrışıp farklı bir kıvamdaysa, süt bozulmuş demektir. Ve bozulan süt kesinlikle tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri