Yüzde 100 Dana' ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde 'taklit' ve 'tağşiş' olarak nitelendirilebilecek bir durum söz konusu değildir.
Pınar Et'in kurulduğu günden beri uyguladığı İslami usullere uygun kesim sistemi, TSE'nin 2011 yılında yayınladığı Helal Standartı'na göre denetlenmiş ve Helal Belgesi almaya hak kazanmıştır.
Fabrikası Çayırova'dan bulunan Gurme Gıda'nın, “Gurme” markalı sucuk ve macar salamda domuz eti tespit edildi.
Et suyu tabletler, hazır köfte harçları, hamburger, hazır çorbalar, kuruyemiş, sakız, cipsler, dondurmalar, renkli yoğurtlar, salata sosu, cips, çiğköfte ve benzeri birçok üründe bulunan “Çin tuzunda”DOMUZ var.
Örnek olarak Jelatin(E441) domuz yada sığır veya diğer hayvanların kemik ve deri artıklarından, Karmin(E120) kırmızı bitten, Şellak (E904) yine bir bit türünden, Kasitin (E920) insan at veya domuz kılından, Rennin sığır ve davar midesinden, Pepsin domuz midesinden elde edilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Merhaba, Nutella'da domuz yağı ve katkıları bulunmamaktadır, bu bilgi ürünümüz etiketi üzerinde de yer almaktadır. Türk gıda kodeksine göre kakaolu mamüllerde kullanılabilecek yağlar yalnızca bitkisel kökenli yağlardır.
Lays Türkiye on Twitter: "@Abdulvehhapnan1 Merhaba, ürünlerimizin ambalajında da belirtildiği gibi ürünümüzde domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir katkı maddesi yoktur." / Twitter.
Hayır; Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir ham madde kullanılmamaktadır.
Hayır, Türkiye'deki HARIBO fabrikasında üretilen hiçbir üründe domuz ve domuz kaynaklı bir hammadde kullanılmamaktadır. Tüm hammaddelerimizi Helal ürün sertifikasına sahip tedarikçilerden temin ediyoruz.
Vejetaryenler ve veganlar jelatini katmayıp, ancak agar gibi hayvansal olmayan jeller kullanmayı tercih etmektedirler. Buna ek olarak, marshmallow genellikle Müslümanlık ve Yahudilikte jelatinin koşer veya helal hayvanlardan elde edilmemesi (örn. domuz) halinde koşer veya helal olarak kabul edilmez.
Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Tüketici soruyor; Türkiye'de her yıl kesilen 1 Milyon domuz nerede kullanılıyor? Üretilen domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere 'kıyma' şeklinde satılıyor.
İslamiyet'e göre domuz etinin haram olmasının nedenlerinden biri insan sağlığına zarar vermesidir. Bu durumla ilgili birçok hadis ve ayet yer aldığı için, Müslümanlar da bu hadis ve ayetlere göre hareket ettiğinden dolayı domuz etinin yenmesinin haram olduğu tarih boyunca bilinen bir gerçektir.
Bakanlık yaptığı denetimlerde birçok ilde domuz ve at eti yedirildiğini gözler önüne serdi. Sucuk, kavurma, et döner, tavuk döner, sosis, salam, kıyma ürünlerinde at eti, kanatlı hayvan eti ve domuz etine rastlanıldığı bildirildi.
Pinar Taze Kaşar Peyniri
Helal|Vejetaryen|Glutensiz tüketime uygundur. 337 kalori. E202 katkılı.
Pınar Labne Tam Yağlı Taze Peynir işlenmiş gıdadır. Vejetaryen,Glutensiz,Helal diyet tercihleri için tüketime uygun.
Birşah Yarım Yağlı Süt işlenmemiş gıdadır. Helal|Vejetaryen|Glutensiz tüketime uygundur. 44 kalori. Katkı maddesi içermez.
Cevap: Merhabalar, ürünlerde domuz maddesi ve alkol bulunmamaktadır.
Domuz yağı yok sebebi kullanılan malzemelerin farkliligidir. Türkiye'deki nutellaya süt ve fındık veren firma Almanyadakiyle bir değil. Bütün ürünlerde bu farklılığı azda olsa anlayabilirsiniz.
Ürünlerimizin hiçbirinde alkol, domuz yağı veya elde edilen katkı maddesi gibi hammaddeler kullanılmamaktadır.
Üretimimizde sadece Polonez kalite kriterlerini ve helal kesim standartlarını karşılayabilen dana, hindi ve tavuk etleri kullanmaktayız. Ürünlerimizin hiçbirinde kesinlikle domuz eti, domuz yağı ve domuz kökenli katkı maddesi kullanılmamaktadır.
HARIBO Türkiye'de üretim, helal standartlarına uygun yapılmaktadır.
Pringles Cipste Domuz Yağı İçeriyor.
Ürünlerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir katkı maddesi yoktur.
Türk ve yabancı profesörlere göre, kullanılan tüm şampuanlar aslında haram. Çünkü üretimde şampuanların kıvamını sağlayan "jelâtin" kullanılıyor. Jelâtin ise ağırlıklı olarak domuz derisinden ve domuz yağından üretiliyor.
Pringles Sade İçindekiler :
Kurutulmuş patates, bitkisel sıvı yağ, nebati yağ, pirinç unu, buğday nişastası, emülgatör: yağ asitlerinin mono ve digliseritleri, maltodekstrin, tuz, modifiye edilmiş pirinç nişastası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri