Soğan Kabuğunun içinde neler var? Soğan Kabuğu içerisinde vitaminlerden A, B ve C , minerallerden potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt bakımından göründüğünden daha fazladır. Önemsemediğimiz Soğan Kabukları ciddi bir besin deposudur.
Potasyum, fosfor, magnezyum, B vitaminleri açısından dolgun olan soğan kabuğu, saç diplerinizi koruyacak güce sahiptir.
- Soğan kabuğunu kaynatıp içmek yağ yakımını önemli oranda artırmaktadır. - Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir. - Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda koruma sağlar. - Ödemi kolayca atma imkanı verir.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir. Soğan ya da sarımsak kabuğu yakmanın kişileri çok kötü durumlarla karşı karşıya getireceğine , başına bir bela geleceğine inanılır.
Soğan özellikle A vitamini , C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengindir. A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekler B vitaminleri ise suda eriyen vitaminlerdir.
İlgili 17 soru bulundu
Afrodizyak etkilidir, cinsel gücü arttırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırarak vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla. Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.
Artık soğan kabuklarını çöpe atmayacaksınız. En az soğanın kendisi kadar faydalı olan soğan kabuğunu kaynatıp içebilirsiniz. Soğan kabuğu ve suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan soğanda A, C ve E vitaminini rahatlıkla bulabilirsiniz.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
Bu para biriminin esas ismi Ren Min Bi' dir ve Çin içinde genelde bu ismiyle kullanılır. Çin Yuanına ait 5, 10, 50, 100, 1000 Yuan olmak üzere 5 banknot para 1, 10 ve 50 R olmak üzere 3 madeni para vardır.
Soğan kabukları iltihap sökücü özelliğe sahiptir. Ağızda meydana gelen iltihabın en doğal şekilde kısa sürede geçmesi için soğan kabuğunu ilaç gibi tüketmek tavsiye edilir. Diş ve diş etini güçlendirerek diş çürüklerine, diş eti iltihaplarına engel olmaktadır.
Soğan kabuğu saç rengi, açık kahve, kumral saç rengi üzerine bakır ve altın renginde yansımalara sahip bir renk. Özellikle saç renginin ışıl ışıl parlamasını, dikkat çekmesini isteyenler için ideal bir saç rengi. Hatta canlı görünümünden dolayı, kızıl saç renklerini sevenlerin de favorilerinden olacağını düşünüyoruz.
Ilık bir şekilde sabah akşam bir su bardağı bu sudan içilir. bardak içilir. Böylece 21 gün boyunca soğan suyu kürüne devam edilir. Soğan kürünün faydaları nelerdir? Kadınlarda meydana gelen çikolata kisti (endometriosis) ve miyom oluşumlarına karşı kullanılabilir.
Soğanların azot ile beslenme bakımından herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Her iki yılda deneme alanından alınan soğan yapraklarının azot içerikleri, azot yeterlilik sınır değeri olarak %2.5–3.0'ü kabul eden Anonim (2014 b)'e ve %2.0–3.0'ü kabul eden Hocmuth vd. (2004)'e göre yeterli seviyededir.
Soğan kabuğu amonyum nitrat barındırır. Amonyum nitratı genelde çiftçiler gübre ile belli ölçeklerde bitkilere sağlamaktadır. Bazı bitkilerin amonyum nitrat ihtiyacı fazlayken bazılarında oldukça azdır. Bu nedenle soğan kabuğu direkt etki göstererek kaliteli ve bol yavru üretimini destekler.
Bir su bardağı doğranmış soğanda; 64 kalori, 15 gram karbonhidrat, 3 gram lif, 2 gram protein, 7 gram şeker bulunur. Ayrıca bol miktarda C vitamini, A vitamini, B6, B9 vitaminleri, sodyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum, kükürt minarelleri ve antioksidan kaynakları kuersetin ile fisetin içerir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Güçlü antioksidan ve antibakteriyel özellikler içeren soğan suyu özellikle kış hastalıkları açısından adeta doğal bir antibiyotik etkisi taşıyor. Burun tıkanıklıklarına çözüm oluyor, balgam sökmeye yarıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Hücreleri Korur
B9 ve B6 vitamini dahil olmak üzere B vitaminleri açısından zengin olan soğan, metabolizmanın düzenlenmesi, alyuvarların üretilmesi ve sinir sistemi için de önemlidir.
Soğanın zararları ve yan etkileri
Hazımsızlığa veya mide ekşimesine neden olabilir. Hemoroit (basur) rahatsızlığı olan kişilerde kanamayı arttırabilir. İçeriğindeki kükürt nedeniyle fazla tüketilmesi alerjik reaksiyonlara ve hatta gıda zehirlenmesine yol açabilir.
-Soğan kürünün içeriğinde sulfosid bulunur. Bu da antibiyotik özelliği taşıdığını gösterir. -Dolaşım sistemini düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. -Prostatta meydana gelen iltihapların azalmasını sağlar.
MİDE ASİDİNİZİ ARTTIRIR
Soğan, şişkinlik ve gaza sebep olmasının yanı sıra mide asidinizin artırır bu da size rahatsızlık verir. Bu yüzden akşam yemeğinde çok fazla soğan tüketmenizi önermiyoruz.
Vücudunuzdaki bakterileri ve mikropları emer ve ayaklarınızdaki cilt çok ince olduğundan, iyi bakteri ve kimyasallar kanınızda daha hızlı emilir. Bu şekilde, soğan kanınızı da temizler. Ve tüm bunları siz uyurken yapar.
Soğan, her an kolaylıkla bulabileceğiniz sebzelerden biri. Aynı zamanda bir antioksidan deposu olması, oldukça sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor. Pişmiş soğan ise bu noktada öne çıkıyor. Çiğ soğana oranla çok daha faydalı olan pişmiş soğan, adeta doğal bir antibiyotik görevi görüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri