Adayın CV'si arasından sıyrılmasını ve ilgi çekmesini sağlar. Hakkımda bölümü CV'nin bir özeti yerine, adayın başvurduğu pozisyon için neden uygun olduğunu belirten bir yazı olmalı. Bu, adayın işe alınma olasılığını artırabilir. Yazının internet üzerinden kopyalanması yerine adaya özel olması gerekiyor.
Kişisel profil veya hakkımda olarak da bilinen profil özeti, işe alım uzmanına kariyer hedeflerinizi gösteren kısa bir profesyonel ifadedir. Bu bölümde bir ya da iki kısa paragraf içerisinde eğitiminizden, yeteneklerinizden, başarılarınızdan, varsa iş deneyiminizden ve kariyer hedeflerinizden söz etmelisiniz.
Eserler ve görsellere kıyasla sınırlı öneme sahip olmasına rağmen, CV sayfasının net veriler içermesi gerekir. Portfolyo sahibinin hangi şehirde yaşadığı, hangi dilleri konuşabildiği, hangi yazılımı kullandığı gibi bilgiler; örneğin, Infografik ile heyecan verici bir şekilde portfolyoya yerleştirilebilir.
Bir portfolyo; çalışma örnekleri, fotoğraflar, tasarımlar, yazı örnekleri, sertifikalar veya diğer başarı kanıtları gibi çok çeşitli materyalleri içerebilir. Portfolyodaki materyaller genellikle uyumlu ve mantıklı bir şekilde düzenlenir ve genellikle temaya, projeye veya zaman dilimine göre gruplandırılır.
Kişisel Bilgiler
İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
İşe alımcılar, CV'nizde eğitim, iş ve staj deneyimlerinizi, hobilerinizi ve diğer detayları görebilirler. Ancak hakkımda bölümünde pozisyona neden uygun olduğunuzu ve şirkete ve pozisyona katacağınız değerleri belirtmelisiniz. Bu durum, iş görüşmesine çağırılma olasılığınızı artırır.
Önce kişisel bilgileriniz sırasıyla yazılmalı. İsim, soyisim, doğum tarihi, iletişim bilgileri gibi. Sonrasında kronolojik sıralamayla eğitim bilgileri, iş deneyimi, ayrılma nedenleri ve tarihleri yazılmalı. Sonrasında kişisel hobileriniz ve becerileriniz yazılmalı.
Öğrenci portfolyosu, öğrenci tarafından hazırlanıp, öğretmen tarafından veya hem öğrenci hem de öğretmen tarafından değerlendirilen öğrencinin kavramları anlama düzeyini, uygulama ve sentez kabiliyetini gösteren kanıtlardan oluşur.
Portfolyo Nedir? İş arama sürecinde bulunan adayların yetenek ve yetkinliklerinin, kariyer geçmişlerinin, uzmanlık alanlarının, güçlü ve zayıf yönlerinin ele alındığı bir işe alım aracıdır. Portfolyo, CV veya Özgeçmiş bilgilerine temelde benzerlik gösterse de daha detaylı bilgi aktarımı ile farklılaşmaktadır.
Yapmanız Gerekenler: Kısa, açık ve net bir paragrafla kendinizi, nerede yaşadığınızı, hangi tür işleri yaptığınızı anlatın. Kişiliğinize dair ipuçlarını doğrudan vermeye çalışın. Böylece portfolyonuza bakan kişiler, ihtiyaçları olan bilgiye hemen ulaşabilir ve ilk izlenimi kolayca oluşturabilirler.
Portfolyoların genel olarak, hizmet ettiği amaca göre türleri vardır. Bunlar; gelişimsel portfolyolar, yeterlilik portfolyoları, vitrin (showcase) portfolyoları, iş becerisi portfolyoları, yüksek okula giriş portfolyoları olarak sıralanabilir (Lankes, 1995).
Portföy veya portfolyo, herhangi bir konudaki çalışmaların veya belgelerin bir araya getirildiği dosya. Portföy kavramının sanattan finansa çok çeşitli bir kullanım alanı vardır. Latince portare (taşımak) ve foglio (sayfa) kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.
Portfolyo, öğrencinin yalnızca bitmiş çalışmalarını değil aynı zamanda öğrenme sürecini de gösterir. Öğrencinin çeşitli zamanlarda toplanmış çalışmaları, öğrencinin öğrenme sürecini ve bu süreçteki gelişimlerinin de bir belgesini oluşturur. Portfolyo, öğrencinin kendine güven duygusunu geliştirir.
İş başvurularında sunulan ön yazıda; hangi pozisyonla ilgilenildiğini, işe uygunluğunuzu anlatan cümleler kullanılmalıdır. Ön yazı ilk izlenin oluşturacağından çok önemlidir. Bu nedenle niçin işle ilgilendiğinizi ve niçin başvurmak istediğinizi, o firmayı neden tercih ettiğinizi uygun bir dille anlatmalısınız.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın. 6- Üniversite bilgilerinizde Üniversite adı, bulunduğu şehir, ülke, fakülte, program, sınıf, burs bilgileri, başlama tarihi yer alsın. 7- Not ortalamanız eğer 3,00'ın üzerindeyse eğitim bilgileriniz içine bunu da yazın.
Portfolyo, bir freelance çalışanın yaptığı işlerin koleksiyonudur. Genellikle bir web sitesi, blog, sosyal medya hesabı veya online platform üzerinde oluşturulur. Portfolyo; freelance çalışanın kim olduğunu, ne yaptığını, nasıl yaptığını ve kimlerle çalıştığını gösterir.
Evet, CV'niz sizin kimliğinizdir ve o iyi konuştuğu sürece sizin konuşmanıza bile gerek kalmaz. Türkçe kaynaklarda oldukça sınır bir kaynağa sahip olan. Yalnızca CV de yeterli değil, çalışmalarınızı derlediğiniz bir dosyanız muhakkak olmalı. Biz buna "Portfolyo" diyoruz.
Portfolyo, önceden yapılan çalışmaların sergilendiği fiziksel bir klasör veya web sitesi, blog, sosyal medya hesapları gibi dijital bir panodur. İş dünyasında kazanılan başarıların örneklerini içerir.
Portfolyo, bir kişiyi tanıtmak amacıyla belirli bir alan üzerine hazırlanmış dosya veya bilgi topluluğudur. Elektronik portfolyolar, geleneksel portfolyolarla benzerlik gösterir. Ancak, elektronik portfolyo hazırlamak için belirli bir teknolojik bilgi ve beceriye sahip olmak gerekir.
Ülkemizde oldukça yeni bir öğretim ve değerlendirme yöntemi olan,öğrencilerin eğitiminde uygulanmasını sağlayan amaç Portfolyo; Öğrenciye ve başkalarına öğrencinin bir veya daha fazla alandaki başarılarına sunma amaçlı olarak öğrenci çalışmalarının yansıtılmasıdır.
Uygulanışına göre portfolyo çeşitleri; basılı ve dijital portfolyolar olmak üzere iki ana başlıkta incelenir. Basılı portfolyolar kendi içinde alt başlıklara ayrılmaktadır. Portfolyonun uygulanış çeşidine karar verirken kişinin hangi platformda iş üretiyor ve çalışıyorsa ona göre tercih yapması gerekmektedir.
CV'lerine iş tecrübesi yazamayan yeni mezunların stajlarını, eğitim, sertifika ve seminerlerini eksiksiz yazmaları çok önemli. Yeni mezun CV'lerinin, farklı özellikleri ön plana çıkarması gerekiyor. Örneğin, özgeçmişte okul ve staj dönemindeki somut başarılardan bahsedilmesi mülakata çağrılma şansını artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri