“1.e-Devlete giriş yapılır. 2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır. 3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.”
Çağrı Merkezinden Ödeme Sorgulama
Sosyal Kartlara yatan ödemeler 444 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi aranarak öğrenilebilmektedir. Çağrı merkezi arandığında sosyal yardım ödemenizi SMS ile size iletilecek link üzerinden sorgulamak isterseniz 1'i, Whatsapp üzerinden iletişim kurmak için 2'yi tıklayabilirsiniz.
1-Vakıfbank kanalıyla bursunu alan öğrenciler burslarını yine Vakıfbank'tan, bursunu PTT 'den alan öğrenciler yine burslarını PTT'den almaya devam edeceklerdir. 2-Burslar her ayın 25 inde ön yüklemeli banka kartlarına aktarılacaktır.
Şahıs ödemeleri sorgulama yapmak için gerekli adımlar ise şöyle; e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 numaralı müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz. HGS hesabınızla ilgili bakiye ve geçiş bilgilerine ve HGS geçiş ihlal cezalarına, http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresli internet sayfasından ve HGS Mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Siz de e-Devlet'ten kontrol yaparak biriken paranızı sorgulayabilirsiniz. e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir. Bu süreler çek ödeme havaleleri için de geçerlidir.
Burslar her ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılıyor.
İOKBS BURSLULUK PARASI SORGULAMA
1.e-Devlete giriş yapılır. 2. Ana ekranda bulunan ekrana PTT/ PTT Ödeme/PTT Ödeme sorgulama kelimelerinden biri yazıldığında aşağıda çıkan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama” seçeneğine tıklanır. 3. Ödemenin bulunması durumunda gelinen ekranda ödeme görülecektir.
İOKBS BURSU NE KADAR, KAÇ TL 2023? 2023 yılında geçerli olacak burs ücreti aylık 863 TL olarak belirlendi.
Öğrenci bursları Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'ne göre bursluluk sınavı kazanıldıktan ve okula kayıt yaptırıldıktan sonra ekim ayının başından itibaren ödenecek. Burs ödemeleri, Vakıfbank ve PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor.
Burslu öğrencilerin bursları, burs almaya hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren okullarınca ödenir. Ödemeye tatil aylarında da devam olunur. Son sınıf öğrencilerinden okulu bitirenlerin bursları, güz dönemi sınavlarının sona erdiği tarihi takip eden aybaşında kesilir.
*Öğrenciler burslarını; bulunduğu yerleşim yerinde Vakıfbank ATM' si bulunuyorsa yalnızca Vakıfbank ATM' sinden, Vakıfbank ATM' si bulunmuyorsa PTT Bank şubelerine kimlik belgeleri ile birlikte müracaat ederek çekebileceklerdir.
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Sisteme giriş yapmak için wwww.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada çıkan ''E-hizmetler'' menüsü üzerinden e-devlet üzerinden yapabileceğiniz tüm işlemleri sorgulayabilirsiniz.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
2 BİN 500 TL ÖDENİYOR
Kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başlayan başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.
PTT EFT işlemini ister PTT işyerlerimize gelerek ister PTTBank Mobil veya İnternet Bankacılığı uygulamalarımızı kullanarak kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında yapacağınız PTT EFT işlemleri aynı gün içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın istediği kişilerin hesap bilgilerini talep etmesini sağlayan tebliğ 1 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. Bu yeni uygulamaya göre SGK, bankalardan istediği kişilerin hesap bilgilerini, iş ve ev adreslerini öğrenebilecek.
Bireysel Emeklilik Sisteminde Ne Kadar Para Biriktiği Nasıl Öğrenilir? E Devlet'e giriş yaptıktan hemen sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini Kısa bir sürede yapabilirsiniz.
- TMSF'ye devredilen hesaplar için e-devlet sisteminden sorgulama yaparak, kullanmadığınız banka hesapları olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri