RF Kimlere Uygulanmaz? Oldukça güvenli bir yöntem olsa da; hamilelere, metal protez kullanan kişilere, kanser teşhisi konan veya kanser tedavisi devam edenlere, MS hastalarına ve kalp pili kullananlara RF uygulanmaz.
Radyofrekans Zararlı mıdır? Düzgün koşullarda ve doğru şekilde yapıldığı takdirde, oldukça güvenli ve zararı olmayan bir işlemdir.
Horlama ve basit apnesi olup küçük dil, yumuşak damağında sarkma ve kalınlaşma olan hastalarda; daha nadir olarak da dil kökünde şişlik olan hastalara uygulanabilir. Ayrıca radyofrekans enerjisi ile dokuda oluşturulan ısı, mukoza altında yer alan salgı hücrelerinin de sayıca azalmasına neden olur.
Birçok şey için kullanıldığından, radyofrekans insan sağlığı üzerindeki etkisi için kapsamlı bir şekilde incelenmiştir. Dünya Sağlık Örgütü RF radyasyonunu kahve, enerji hatları ve vücut tozuyla birlikte “insanlar için belki kanserojen” olarak sınıflandırmıştır.
İlgili 20 soru bulundu
Konu hakkında halen 3 görüş bulunmaktadır. Mevcut limit değerler yüksektir ve Elektromanyetik (EM) dalgalar insan sağlığına zararlıdır. EM dalgaların etkisi 15-20 yıl sonra ortaya çıkar. EM dalgaların iyonlaştırıcı etkisi olmadığından bir zararı yoktur.
Radyofrekans tedavisi ve kullanılan ilaçlar, yaklaşık bir hafta içerisinde etki göstermeye başlar. İlk haftanın ardından hastalar kendini çok daha iyi hisseder. Radyofrekans tedavisinin süresi kişiden kişiye farklılık gösterir fakat ortalama olarak 15 ile 18 ay arasında bir etki süresinden bahsedilebilir.
Güzel bir sonuç alabilmek için ortalama bir hafta aralıklarla 8-10 seans yapılabilmektedir. Tedavi sonrası ciltte parlaklık, gerginlik, yüz ovalinde toparlanma ve cildin yapısında düzelme görülür.
Radyofrekans Nasıl Yapılır? Öncelikle uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapıldıktan sonra özel elektrotlar yardımıyla radyofrekans enerjisi doku içine verilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer.
Radyofrekans Hangi Bölgelere Uygulanır? Radyofrekans uygulaması; bacaklar, kollar, karın, basen, kalça, göbek, yüz, gıdı, boyun, dekolte bölgesi, sırt ve selülitler gibi bölgesel yağlanma görülen bütün bölgelerde yapılabilmektedir.
Ancak, radyofrekans tedavisinin, radyasyon ışınlarıyla herhangi bir ilişkisi yoktur. Radyofrekans tedavi yönteminde herhangi bir ışın kullanılmaz. Kullanılan tek enerji, ısı enerjisidir.
Radyofrekans radyo dalgalarını kullanarak yoğunlaştırılmış yüksek bir ısıyı lokal anesteziyle röntgen altında hastanın vücudunun kısıtlı bir bölgesindeki ( bel, boyun, sırt ve eklemleri) gibi dokunun tedavisini yapmak için kullanılan son derece güvenli cerrahi dışı bir cihaz ve etkin bir tedavi yöntemidir.
Radyofrekans yöntemi ciddi cerrahi müdahalelere gerek kalmadan hastanın şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Uygulamanın yapıldığı bölgede doku kaybı meydana gelir ve doku daha küçük ebatlara geriler. Bununla birlikte fibröz doku olarak adlandırılan sert ve kalıcı olan bir doku oluşur.
Radyofrekans Acıtır Mı? Radyofrekans tedavisi uzman ve deneyimli kişiler tarafından kontrollü bir şekilde yapıldığı takdirde herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmez. Uygulama sonrasında hafif kızarıklık ya da geçici şişlikler görülür.
Radyofrekans cihazından sinir dokusuna doğru bu iğneler aracılığıyla bir akım oluşur. Burada gerçekleşen ısınma yerleştirilen elektrodun ucunda olmaz. Isınma dokunun içinde gerçekleşir. “Küçük girişim” olarak adlandırılan sinir yakma tedavisi yalnızca ağrının bulunduğu sinir liflerine uygulanır.
Radyofrekans da, lazer ablasyonu gibi, ince bir iğneyle yapılır, ciltte iz bırakmaz, ağrısızdır ve hasta işlemden kısa bir süre sonra evine gidebilir.
Bu nedenle girişimsel radyoloji tarafından yapılır (görüntüleme eşliğinde tedavi).
Radyofrekans Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilir? Radyofrekans tedavisi için radyoterapi bölümüne gidebilirsiniz. Radyoterapi bölümünde Radyoloji uzmanı tarafından tedavi süreci tamamlanır.
Radyofrekans Yöntemi Nerelerde Kullanılır? Radyofrekans tedavisi, genellikle ilaç tedavisi ya da fizik tedavi yöntemlerine cevap vermeyen, bel ve boyun eklemlerinin kireçlenmesi, omuz, diz ve kalça eklemlerinde kireçlenme, faset eklem ağrısı ya da bel ağrısı gibi sorunları bulunan hastalara uygulanabilir.
Altın İğne uygulaması her mevsim uygulanabilir ayrıca üst deri hasarlanması olmadığı için yaz aylarında da yapılabilir.
RF Ablasyon (RFA, Radyofrekans Tahrip yöntemi), kanser tedavisinde kullanılan, ısı ile kanser hücrelerinin tahrip edilmesi prensibi ile çalışan bir tedavi yöntemidir. Diğer tüm girişimsel radyoloji tedavilerinde olduğu gibi bu tedavi işlemi de görüntüleme eşliğinde (Bilgisayarlı Tomografi, MR, Ultrasonografi gibi.)
Sonuç olarak, radyofrekans tedavisi birçok cilt sorununu tedavi edebilen etkili bir yöntemdir. Cildin elastikiyetini arttırır, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, cilt tonunu ve dokusunu düzeltir ve ciltteki lekelerin azalmasına yardımcı olur.
İğneli Radyofrekans (Altın İğne) yöntemi ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamaları arasında başarılı sonuçlar alınan bir yöntemdir. Altın iğne radyofrekans uygulamasının en önemli özelliği derinlik, enerji yoğunluğu, verilme sıklığı gibi parametreleri değiştirilerek kullanılabilmesidir.
Radyofrekans, ağrı tedavilerinde kullanılan birçok yöntemden biridir. Bu yöntem, faset eklemler üzerinde bulunan ve omurilikte ağrı duyusu taşıyan sinirlerin bloke edilmesi sistemine dayanıyor. Yani ağrının ilgili bölgelerden kaldırılması sağlanıyor.
Kandaki zararlı proteinlerin ve toksinlerin beyne girmesini engelleyen savunma mekanizmasını devre dışı bırakmaya, yorgunluk, baş ağrısı, deride yanma hissi ortaya çıkarmaya, yüksek tansiyon oluşmasına, baş ağrıları, baş dönmesi ve dikkatin dağılmasına sebep olduğuna dair bulguları elde edilmiştir (Tutev, 2002).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri