Temiz ellerinize doğal yağı veya kişisel kayganlaştırıcıyı perine bölgesine uygulayın. Baş parmağınızı vajinanın hemen içine üç ila beş santimetre derinliğe yerleştirin. Parmaklarınızı 1 ila 2 dakika bu gergin pozisyonda tutun. Bu aşamada ayna kullanımı doğru yer ve masaj tekniği açısından faydalı olabilir.
Rahim Masajı
- Parmak uçlarınızı nazikçe kasık kemiğine yerleştirin; Bu, kasık saç çizginizin hemen altında yer almaktadır. - Kasık kemiğinizden başlayarak, parmak uçlarınızı kullanarak hafifçe baskı uygulayın ve yavaşça masaj yaparak uterusunuza doğru hareket edin.
badem yağı ile perine masajı yapmak doğumu. kolaylaştırmakta ve bu bölgedeki kasların. rahatlamasına yardım etmektedir.
Öncelikle parmağınıza kayganlığı sağlamak için hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı, defne yaprağı yağı ya da istediğiniz herhangi yağı sürün. Parmağınızı vajinanın 4 cm içine kadar yerleştirin. Baş parmaklarınızı vajinal duvarın yanlarına doğru ve makata doğru bastırın.
Karın Masajı
Cildinizi baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında dikkatlice kavrayınız ve kaldırınız. Derinizi parmaklarınız arasında nazikçe yuvarlayınız Hafifçe sıkınız, tekrar bırakınız ve cildinizi yumuşatınız. Karnınızın tüm bölgelerine ulaşmak için dairesel hareketler yapınız.
İlgili 43 soru bulundu
Hamile masajı ilk 3 ay (12 hafta) tamamlandıktan sonra tavsiye edilir. Hamileliğin son haftasına kadar devam edebilir. Düşük riski olan hamilelerde, yüksek tansiyon, ilerlemiş varis, iltihaplı hastalıklar gibi kronik rahatsızlığı olan hamilelerde masaj tavsiye edilmez.
Sırt üstü ve karın üstü yatış özellikle gebeliğin ikinci yarısından sonra önerilmemektedir.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Temiz ellerinize doğal yağı veya kişisel kayganlaştırıcıyı perine bölgesine uygulayın. Baş parmağınızı vajinanın hemen içine üç ila beş santimetre derinliğe yerleştirin. Parmaklarınızı 1 ila 2 dakika bu gergin pozisyonda tutun. Bu aşamada ayna kullanımı doğru yer ve masaj tekniği açısından faydalı olabilir.
Perine nedir? Perine, anüs ile vajina arasında bulunan alandır. Küçük olsa da, perine, çevredeki birçok organ için yapısal bir destek olma gibi önemli bir göreve sahiptir ve vajinal sıkılaştırma, gevşetmede büyük rol oynayan kasları içine alır.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Zeytinyağı: Zeytinyağını pamuk yardımı ile anüs bölgesine sürerek o bölgeyi rahatlatabilir ve dışkının daha kolay geçmesi sağlanabilir.
Hamile masajı özellikle boyun, baş ve sırt bölgesinde oluşan gerginliklerin giderilmesinde etkilidir. Pelvik bölge üzerinde uygulanan hafif dokunuşlar doğuma yaklaşırken bedeninizin ihtiyaç duyduğu esnekliği kazanmanıza yardımcı olur.
Karın bölgesine yumuşak hareketlerle masaj yapmak ağrınızı azaltır. Ilık su ile duş almak, regli döneminizde oluşan ağrıların daha az olmasını sağlar.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Perine masajı şu şekilde yapılıyor
Baş parmağınıza yağdan bolca sürün. Parmağınızı vajinanın içine yerleştirin sonra bir kere Kegel egzersizi uygulayın. Sonra kaslarınızı gevşetin ve parmağınızı nazikçe arkaya, aşağıya doğru çekerek bir U hareketi yaptırın. Bunu 3 dakika kadar sürdürün.
Normal doğum sancılarının başlaması için, beyinde hipofiz adı verilen bölgeden oksitosin hormonu belirli miktarda artarak salgılanır. Bu hormon, düzenli rahim kasılmalarını başlatarak, rahim ağzında açılmaya sebep olur.
Kanlı ve Sümüksü Bir Akıntı Olması
Çoğu zaman akşamları, tuvalette ya da ani ayağa kalkılınca açık pembemsi ya da kahverengi, sümüksü bir akıntı gelebilir. Rahim ağzından gelen bu akıntı erken doğum sinyali de olabilir. Bu tarz bir akıntı görüyorsanız zaman kaybetmeden doktora başvurmalısınız.
Rahim ağzını yumuşatmak için doktorunuz vajinanıza ve rahim ağzına hap veya jel koyabilir. Kasılmaları başlatmak için bazen damarınızdan ilaç verilir. Doktorlar, ancak tıbbi bir neden varsa 39 haftadan önce doğumu başlatır.
Yeni doğum yapan kadına “loğusa” denir, loğusa sıcak tutulur. Eskiden sıcak olsun, kan toprağa aksın diye kadın ısıtılmış toprağa yatırılmakta, çocuk da toprakla kundaklanmaktaydı. Günümüzde artık bu gelenek tamamen kalkmış durumdadır, kadının altına iki üç kat bez serilmektedir.
Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir. Eğer sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplardamara, rahim baskı yaparak kalbe dönen kan miktarını azaltır bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur.
Yukarı doğru uzanmak örneğin evde perde asmak, yüksek bir raftan tabak ve benzeri eşya almak gibi durumlarda gebe hem ağrı duyar hem de bu hareketler sırasında ıkınır ve karın içi basıncını artırır.
Rahim her gün biraz daha genişlediği için anne adayında karın bölgesinde sertleşme ve ardından da belli rahatsızlıklar görülebilir. Zaman içinde karın bölgesinde yaşanan bu sertleşme anne adayı için bir problem olmanın dışına çıkar. Gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak yaşanan sertlik ve gerginlik daha normalleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri