Centipat. .rar uzantılı bir dosyayı açmadan sadece indirip sildiyseniz bulaşmaz.
Yan tarafında dosyanın şifresi falan yazıyordu hatta. Kısa cevap: Evet, RAR dosyasından virüs bulaşabilir. RAR dosyaları, sıkıştırılmış dosyalardır. Bu, birden çok dosyayı tek bir dosyada birleştirmek için kullanılabilir.
Hayır, zip dosyasını açmadıysanız virüs bulamazsınız. Kötü amaçlı yazılımın, sisteme bulaşması için gerçek dosyayı açarak yürütülmesi gerekir, sadece indirmesi bir enfeksiyona neden olmaz.
Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor ki virüslü mail posta kutunuza düştüğü anda bilgisayarınıza virüs bulaşmaz. Ancak ilgili maildeki ekli dosyayı açmaya çalıştığınızda veya mailde yer alan linke tıkladığınızda bilgisayarınıza virüs bulaşır.
ISO dosyasında taşıma amaçlı kullanıyorsanız virüsle karşılaşmazsınız.
İlgili 34 soru bulundu
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Kullanıcılarımıza yardımcı olmak için çeviri hizmeti kullanmaktayız. Lütfen dil bilgisi hatalarını affedin. Bu taramalar tamamlandıysa ve herhangi bir kötü amaçlı yazılım göstermediyse, Windows yüklemeniz temizdir ve virüs bulaşmamıştır.
Virüsler elektronik cihazlara genellikle çeşitli indirme işlemleriyle bulaşır. Zararlı yazılımlar telefona pek çok farklı yolla bulaşabilir. Virüsler telefona gönderilen mesaj ve maillerin içerisinde de gizlenmiş olabilir. Bu tip mesajlarda genel de tıklanması istenen bir bağlantı mevcuttur.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir. Bu nedenle, telefonunuzdaki tüm uygulamaları kontrol ederek, zararlı uygulamaları kaldırmalısınız.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
Resim indirilip açılmadığı sürece sorun olmaz. Ki siz ekran görüntüsü almışsınız hayır sorun teşkil etmez.
*Bir virüsün etkileri bilgisayarda anormal yavaşlama. *Bilgisayarın kilitlenmesi. *Dosyaların anormal sesler/görsel davranışlar göstermesi, normalde açılan dosyaların açılmaması ya da bilgisayarınızın isteğiniz dışında işlemler yapmaya başlaması şeklinde kendini gösterebilir. *Rastgele DOS işletim sistemine dönmesi.
Kullanıcılar, kötü niyetli dosyayı açtığında veya zararlı bir bağlantıya tıkladığında RAT sisteme bulaşıyor. RAT, hedef cihaza yerleştirildikten sonra gizli bir şekilde çalışmaya başlıyor. Bu, çoğunlukla arka planda çalışan ve kullanıcının farkına varmadığı bir süreç oluyor.
WinRAR, Windows için Shareware dosya arşivleme ve veri sıkıştırma yazılımıdır. Eugene Roshal tarafından geliştirilen yazılım 1995 yılında piyasaya sürüldü ve dünyanın en popüler dosya sıkıştırma yazılımları arasındadır.
RAR uzantılı dosyalar .rar şeklinde gözükür. RAR'ın görevi sıkıştırma, bir verinin boyutunu küçültme ile kodlanmasını sağlamaktır ve bunun için WinRAR, 7-Zip, WinZip gibi aracı yazılımlara ihtiyaç duyar. RAR ile büyük dosyaların parçalanarak sıkıştırılması itibari uzantılar . rar, .r00, .r01, .r02 şeklini alır.
Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
WHATSAPP'DA VİRÜS TEHLİKESİ
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir.
Sisteminiz kapalıyken virüs çalışamaz lakin eğer virüsten dolayı hesabınıza erişildiğini düşünüyorsanız illa bilgisayarınız da bu işlemleri yapmalarına gerek yok.
Merhabalar, hayır bulaşmaz. linklere tıklamadığınız sürece virüs sorunu yaşamazsınız.
Yok hiçbir şey kalmaz. Her virüs formattan sonra silinmez.
Svchost.exe, bilgisayarınızı ele geçiren bir virüs veya yapay zeka değildir, ancak bazı kötü amaçlı yazılımcılar svchost.exe hizmetine kötü amaçlı dosyalar ekleyebilirler.
Bilgisayarınıza bilinmeyen bir kaynaktan gelen USB bellek veya disk takarsanız virüs bulaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri