Estetik bakımdan renkli cam balkon kullanmak istemesine rağmen, aynı zamanda ortamın ferah ve güneş ışınından mahrum kalmamasını isteyenler, renkli cam kullanımına çekimser bakıyorlar. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Şeffaf Renkli Cam Balkon
tercih olacaktır. Güneş ışınlarını az gören cephelerde de şeffaf camlar tercih edilebilir. Balkonlarında bitki yetiştirmek isteyenler için şeffaf renkli cam balkonlar oldukça uygun bir seçimdir. Şeffaf renkli cam balkonlar evlerin içini maalesef gösterebilmektedir.
Siyah renkli cam balkonlar güneş ışığını çok daha az içeri almakta olup camın bulunduğu odalar diğer odalara göre daha az ışık alacaktır. Yani içeriyi karartır mı sorusuna verilecek cevap belirli bir oranda evettir. Açık havalarda dışardan görünüm ile kapalı havalarda görünüm de farklılık gösterecektir.
Kırmızı filtre kırmızı rengi güçlü, turuncuyu ise az miktarda geçirir. Dolayısıyla güneş ışığı altında kırmızı cam ardından bakılan beyaz renkli cisim, kırmızı renkte görünür. Kırmızı filtre mavi ışığı geçirmez.
Cam balkonlar sadece tek başına güneşi engellemez. Bunun için perde kullanmalısınız.
İlgili 26 soru bulundu
Cam balkonlar, kış aylarında içeride bulunan sıcak havayı muhafaza ettiği gibi, yaz aylarında da evin mevcut ve istenilen ısısını korumaya yardımcı olur. Renkli cam balkon kullanımı ile güneş ışınlarının etkisini azaltması sayesinde daha serin bir ortamın oluşmasına katkı verir.
Renkli camlar çatı ışıklıklarında kullanılan cam modelleri arasında yer alır. Duş kabinleri de renkli camların çok fazla tercih edildiği alanlardan biridir. Bunların dışında sehpa, raf, duvar önleri, pencerelerde de renkli camlar estetik bir görüntü sergiledikleri için çok fazla tercih edilir.
Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir. Şeffaf renkte mekanlar daha aydınlık ve ferah olur. Füme renkte ise daha karanlık olur ancak bu durum ortamın kasvetli olmasına neden olmaz. İki renkte de manzarayı engellemez.
Siyah cam balkon güneş ışığını engeller mi? Cam balkonlarınızın güneş ışığını engellemesini istiyorsanız siyah cam panellere sahip cam balkonlar tercih edebilirsiniz. Siyah cam balkonlar belli oranda güneş ışığını engelleyecektir.
Reflekte Cam Balkon
Isı yalıtımını sağlar ve ayrıca içeriyi de göstermeyen özelliği ile de işlevsel bir tasarım oluşturmaktadır. Reflekte camlar iç mekanlarda ve dış mekanlarda tercih edilmektedir. Evlerde, ofislerde, korkuluk camları vb. yerlerde kullanım alanı bulunmaktadır.
Ev, iş yeri, oda kapıları, banyo ve tuvalet gibi cam kullanılan daha birçok alanlarda buzlu cam folyo çeşitleri kullanılabilir. İçeriden dışarıyı, dışarıdan içerisinin görünmesini önleyen ürünler, özellikle ofislerde sıklıkla kullanılır.
Fakat tam olarak katılaşması ve görevini yerine getirebilmesi için 24 saate ihtiyacı vardır. Bu nedenle cam balkon montajından sonra temizlik için 24 saat beklemenizde fayda vardır. Böylece silikonlar donacak ve su ile temas etmesi halinde bile yapısı bozulmayacaktır.
Cam Balkon Kalınlığının Seçilmesi
Camın kalınlığı da genellikle cam balkon yapılacak alanın yüksekliğine dayanılarak belirlenir. Firmalar genellikle 240 santimetreye kadar olan balkonlarda 8 mm kalınlıkta cam kullanır. 240 santimetre üzerinde bir yüksekliğe sahip olan balkonlarda da 10 mm kalınlıkta cam kullanılabilir.
Eğer daha fazla açıklık ve ferahlık istiyorsanız sürgülü cam balkonlar sizin için daha uygun olabilir. Ancak, balkonunuzun daha az yer kaplamasını ve daha çok kullanılabilir alan yaratmasını istiyorsanız, katlanır cam balkonlar sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
Gold Seri cam balkon uygulamaları için tercih edilen, alttan ve üstten taşımalı bir sistemdir. Cam paneller sağa ve sola veya her iki tarafa toplanabilir. Tüm aksamlar paslanmaz metalden üretilmiştir.
Özetle, cam balkon sistemlerinin yaptırılacağı mekanın özellikleri ve cam balkon sistemlerinin özelliklerine göre yasalar değişebilmektedir. Fakat neredeyse tüm cam balkon sistemleri pek çok farklı balkon türüne uygulanabilmektedir ve yasalar çerçevesinde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.
Cam balkon su geçirir mi? Hayır demeyi çok isterdik. Çok yoğun, şiddetli ve yatay açı ile gelen yağmurlarda cam balkon sistemlerinin su almaması çok mümkün değildir. 2 camın üst üste binmesinin yanı sıra, cam kanatlar ray üstünde tekerlekler yardımı ile hareket eder.
Pvc balkon sistemlerine kıyasla baktığımızda ses ve ısı yalıtımı konusunda performansı biraz daha düşüktür. Bu sebeple çok soğuk iklim bölgelerinde yaşayanlar için Pvc cam balkon kullanımı daha yaygındır. Fakat sıcak iklim bölgelerinde ise cam balkonu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Vitray, hem renkli camların birleşmesiyle oluşturulan yapıyı hem de bunu yapma sanatını ifade etmek için kullanılır. Camilerde revzen ya da elvan pencere adı altında bilinmektedir.
Temperli cam, normal camlardan daha güvenli ve dayanıklı olan cam çeşididir. Normal camlara göre kırılma, çatlama gibi durumlara karşı oldukça dayanıklı olan temperli camların bir diğer ismi de güçlendirilmiş cam veya güvenlik camıdır.
Renkli cam elde edebilmek işin camın maddesine çok az bir miktarda bakır, demir, kobalt vs. bileşenleri ilave edilmelidir. Renkli camlar içerden dışarısını gösterir, dışarıdan içerisini göstermez. Yüzeyleri çok ince bir gümüş tabakayla kaplanarak hazırlanan camlardır.
Sıcak bölgelerde evin serinliğinin muhafaza edilebilmesi için de cam balkonlar kullanılabilmektedir. Cam balkonlar sadece sıcak havayı değil, aynı zamanda soğuk havayı da muhafaza edebilmek için üretilmektedir.
Cam Kalınlığının 8-10 mm Olması Gerekir.
Katlanır cam aralarında silikon ve alüminyum olmak üzere iki tip conta kullanılmaktadır. Ekonomik cam balkonlarda silikon conta tercih edilmektedir. Silikon contanın dezavantajı 3 ile 5 yıl arasında sararmasıdır.
Cam Balkon Fiyatları 2023 (Güncel)
Standart katlanır cam balkon (şeffaf) m2 fiyatı 1650 TL, Standart cam (Füme) m2 fiyatı 1800 TL, Isıcamlı Cam Balkon m2 fiyatı 2600 TL, Isıcam (Renkli) m2 fiyatı 2800 TL, Sürgülü cam m2 fiyatı 1850 TL, Sürgülü cam (Renkli) m2 fiyatı 2100 TL olarak sıralanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri