Rezene çayı göze iyi geldiği bilinen bitki çayları arasında yer alır. Bunun nedeni ise rezene çayının içeriğinde bulunan A vitaminidir. A vitamini göz sağlığı için oldukça faydalı bir vitamin olduğu için rezene çayının tüketilmesinin göz de iyi geldiği açıklanmaktadır. Rezene çayı göz yorgunluğuna iyi gelir.
Gözlerdeki Şişliği Giderir: Rezene çayının demlendikten sonra soğutularak pamuk yardımıyla göz çevresine sürülmesi, gözlerdeki şişliklerin azaltılmasında etkilidir.
Siyah çay, frezya çayı ve lavanta çayı göz kuruluğunu hafifletmek ve gözü nemlendirmek amacıyla kullanılabilir. Bu çayların yatıştırıcı etkileri gözlerde irritasyonu ve duyarlılığı azaltır.
Rezene, özellikle yabani rezene suyu göze damlatılır. Mucizevi bir şekilde gözü kuvvetlendirir. 1-2 tatlı kaşığı rezene veya anason tohumu havanda ezilir, 150 gr. Kaynar suyla karıştırılır, 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve soğuduktan sonra göz banyosu için kullanılır.
Rezene tohumları göz sağlığına iyi gelir
Rezene tohumları, göz sağlığı için çok önemli olan A vitamini bakımından oldukça zengindir. Rezene, anti-inflamatuar etkilere sahiptir.
İlgili 19 soru bulundu
Göz altı morlukları için rezene yaprağını kaynatıp suyunu kullanabilirsiniz. Bu işlem için kaynatılan rezene çayını ılımaya bıraktıktan sonra kullanmalısınız. Sıcak kullanılması önerilmez. Bir pamuk yardımı ile göz çevresine sürülen rezene çayını 15 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
A vitamini içeren havuç, ıspanak, tatlı patates, marul, pırasa ve maydanoz gibi bitkisel gıdalar ile ton balığı, somon balığı, keçi sütü, inek sütü, yumurta ile ciğer gibi hayvansal gıdalar görme keskinliğini koruyor. Bu besinleri de düzenli olarak yemeniz göz sağlığınız için önemli.
Görmeyi İyileştirir
Sağlıklı gözler için A vitamininin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Rezene bitkisi, A vitamini açısından dikkat çeker. Yani rezene çayının görmeyi iyileştirdiği söylenebilir.
Soğuk suya konan bir tatlı kaşığı rezene bir süre 2 bardak suda kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Elde edilen sıvıyla gözler günde 3 kez yıkanır.
Özellikle yeşil çay, papatya çayı veya keten tohumu gibi bitkilerin çayları gözlere iyi geldiği bilinmektedir. İşte göze iyi gelen şifalı bitkiler ve tarifleri. Üzüm, kiraz ve çilek gibi meyveler gözdeki gerginliği azaltırken kan damarlarını besler ve gözlerin daha parlak olmasını sağlar.
Yeşil çay, gözde bulunan iltihap, mikrop ve kaşıntıya iyi gelmektedir. Bir fincan kaynatılan yeşil çay, buzdolabına kaldırılarak soğutulur. Soğuyan yeşil çay ile pamuk ıslatılır. Göz bölgesine masaj yapılır.
Bazı bitkisel tedaviler bilimseldir, örneğin sarımsağın tansiyonu düşürmesi gibi, ancak katarakt için bulunmuş böyle bir bitki yoktur.
Kırmızı biber, portakal, çilek, brokoli ve kivi gibi turuncu ve kırmızı meyve ve sebzeler, katarakt gelişimini önlemeye yardımcı olabilecek başka bir antioksidan olan C vitamini içerir. Balık, özellikle somon, omega-3 yağ asitleri ile doludur.
Çayın içerisinde bulunan antibakteriyel maddeler, enfeksiyonlar sırasında gözün iyileşme sürecini kısaltır. Bunun için bilinen siyah çay kullanılabilir. Posasından ayrılmış çay demine batırılan pamuk, gözler üzerinde bir süre bekletilir. Çayın soğuk ya da ılık olması gerekir.
GÖZLERİN DAHA İYİ VE NET GÖRMESİ İÇİN REZENE ÇAYI : Kim ki 40 gün boyunca günde 2 büyük fincan #rezene #çayı içer ve ayrıca 2 defa da rezene çayı ile gözlerine #masaj yaparsa #göz #feri artar hatta 1-2-3 numaralara kadar gözlükten kurtulmuş olur.
Daha fazla tüketilen rezene çayı ciltte kızarıklık ve döküntü gibi sorunlar oluşturabilir. Bunun yanında çok fazla tüketilen rezene çayı bazı kişilerde kusma ve mide bulunmasına sebebiyet verebilir. Yaşlı ve hamile kişilerin doktorlarına danışarak tüketmesi gerekir.
Rezene çayının içeriğinde bolca C vitamini ve buna ek olarak A, B ve D vitaminleri bulunuyor. Aynı zamanda kalsiyum, Demir, magnezyum, fosfor gibi mineraller bakımından da zengin olan rezene çayı, içindeki tüm bu faydalı maddelerden aldığı güç ve antioksidan etkileriyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor.
Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi gözde kırılma hataları sonucu meydana gelen bir görüş bulanıklığı ise tedavisinde kalın kenarlı mercekli gözlük, kontakt lens veya lazer uygulamaları kullanılır. Göz kuruluğunun tedavisi yapay gözyaşı damlası ve yaşam tarzı değişikliği ile yapılır.
Bulutlu görme göz akıntısı veya göz gerginliği gibi basit ve zararsız nedenlerden kaynaklanabilir ya da göze alınan travma gibi ciddi nedenlerden kaynaklanabilir. Bulanık görme yaşa bağlı olarak gözün yaşlanması sonucu ortaya çıkabilir.
Göz Bozukluğu Nedir? Halk arasında göz bozukluğu olarak bilinen kırma kusurları göze gelen görüntünün retina-ağ tabakasına odaklanamaması sonucunda ortaya çıkan görme bozukluklarıdır. Gözlük, kontakt lens, lazer yöntemleri ve çeşitli ameliyatlarla düzeltilebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri