Şekerli suyun çamaşırlar üzerinde leke bırakma özelliği bulunuyor. Bu yüzden bu işlemler yapıldıktan sonra kıyafet temiz su içerisinde durulanmalıdır. Ayrıca Batikon lekesini alkol yardımı ile de rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Leke alkole batırıldığı takdirde batikon lekesi hızlı bir şekilde ortadan kalkar.
Alkol ile batikon lekesi çıkarma yöntemi: Alkol Uygulaması: Alkolü bir pamuk topuna dökün ve Batikon lekesinin üzerine nazikçe sürün. Alkol, lekeyi çözerek çıkarılmasını sağlar. Dikkatli Kullanım: Ancak, alkol hassas yüzeylerde ve ciltte kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
- Batikon lekesini sökmek için suyun ılık olması gerekir. - Ilık su hazırladıktan sonra içine bir miktar şeker koyun ve karıştırın. - Karıştırdıktan sonra ise şekerli ılık suyu bir temiz bir bez yardımıyla batikon lekesinin üzerine uygulayın. Bu şekilde batikon lekesi fazla yayılmadan toplanmaya başlayacaktır.
Son derece etkili bir antiseptik olan batikon, cilt üzerinde bir etki bırakmaz ve cildi tahriş etmez. Son derece pratik bir şekilde uygulanır ve uygulaması için uzmanlık gerektirmez. Ayrıca cilt üzerinde iz bırakmaz ve uygulama sonrasında kolaylıkla silinebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Batikon tentürdiyot işlev olarak aynı ama kimyasal açıdan farklı iki iyotlu antiseptik türü olarak karşınıza çıkıyor. Tentürdiyot, potasyum iyodür ya da sodyum iyodürün etil alkol içerisinde çözünmesiyle oluşturulan bir antiseptik solüsyondur. Batikonla benzer biçimde cilt dışına uygulanıyor.
Özellikle, yüksek kaliteli sebzeler ve meyveler üretmek için, Batikon gibi kimyasalların kullanımı yaygındır. Ev temizliği için ise, Batikon banyo, tuvalet, mutfak ve yüzeylerin temizliği için kullanılabilir. Ayrıca güçlü antiseptik özelliği sayesinde yara temizlemede de kullanılabilir.
Nişasta, iyodun ayıracıdır. Nişastalı bir çözeltiye iyot çözeltisi damlatılırsa iyot açığa çıkar ve çözelti mavi olur. Ekmek dilimi veya kesilmiş patatesin üzerine tentürdiyot damlatılırsa iyot açığa çıkar ve koyu mavi bir nokta oluşur.
Tentürdiyot aşırı tahriş edici bir madde olduğu için günümüzde artık kullanılmamaktadır (örneğin ilk yardım çantalarından kaldırılmıştır). Onun yerine etkili, daha az tahriş edici ve dokulara daha az zarar veren "Polivinilpirolidon iyot" isimli madde kullanılmaktadır.
Yağlı lekelere bolca bebek pudrası serpin ve ardından yumuşak hareketlerle ovalayın. Pudrayı yağı emmesi için lekenin üzerinde en az on dakika kadar bekletin; sonra lekenin üzerini fırçalayın. Son olarak, kıyafetinizin yıkama talimatlarını izleyerek çamaşır makinesinde yıkayın, sonucuna şaşıracaksınız.
Tentürdiyot Lekesi
Leke yeni ise, alkol yararlıdır. Eğer eski ise, benzin vb. şeyler ya da oksijenli su kullanılır.
Bu noktada aceleci davranmamak ve asetonu 10-15 dakika kadar lekenin üzerinde bekletmek önemli. Asetonu yeteri kadar beklettikten sonra yapıştırıcıyı tamamen çıkarmak için diş fırçasını al ve lekeyi hafifçe fırçala. Bu esnada lekeyi yaymamaya özen göster.
Pas lekesi olan bölgeye, limonu sıkarak elde edebileceğiniz veya marketlerde şişeyle satılan limon suyundan biraz dökün, limon suyunu kumaşın tamamen emmesini bekleyin. Sonra giysiyi veya tekstil ürününü güneşte kurumaya bırakın. Güneş ve limon suyu lekeyi hafifletir. Son olarak giysiyi veya kumaşı soğuk suyla yıkayın.
Eski ve kurumuş lekenin çıkarılmasını kolaylaştırmak için giysiyi deterjan ve su karışımına batırın. Böylece lekenin üst katmanı çıkarılabilir. Ardından Persil deterjanınızı doğrudan lekeye uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Deterjan tamamen çıkana kadar durulayın.
Şekerli su batikon lekesinin çözülmesi için birebirdir. İyi bir çitileme ile tüm lekeler ortadan kalkar. Şekerli suyun çamaşırlar üzerinde leke bırakma özelliği bulunuyor. Bu yüzden bu işlemler yapıldıktan sonra kıyafet temiz su içerisinde durulanmalıdır.
Bir diğer ismi, povidon olan, batikonun, etken maddesi, %10 povidon iyottur. Küçük kesik yaralarda tedavi amaçlı, cilt ve el dezenfeksiyonunda kullanılan, kahverengi-kırmızımsı bir rengi olan, sprey, krem, solüsyon halinde piyasada satılan antiseptik çözeltidir.
Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir. Pansuman yapılırken yara merkezden dışa doğru silinmeli ve karıştırılmamalıdır.
Mesela kedilerin vücutlarında oluşan kesikler ve yaraların tedavisi için batikon kullanımı yapılmaktadır. Bu durumda batikon solüsyon çeşidi kullanılacak ise direk olarak yara üstüne dökülmez. Batikon solüsyon oldukça sıvı olmasından dolayı yara yüzeyine gazlı bez ya da bir pamuk yardımıyla sürülmelidir.
Batikon yerine genellikle klorheksidin veya hidrojen peroksit gibi diğer antiseptik solüsyonlar kullanılabilir.
Bu noktada kıyafetindeki tentürdiyot lekesinden muzdarip olanlar için, şekerli su ile ovalamanın oldukça etkili olduğunu söylemek doğru olacaktır. Şeker karıştırılan su dolu kabın içinde tentürdiyot lekesinin olduğu kısmın batırılıp ovalanması, lekenin hızlı bir şekilde suya çıkmasını sağlayacaktır.
Batikon, Batticon ve Batiqon ürünleri aynı alanlarda ve farklı birçok işlem için kullanılabilmektedir. Adları birbirlerinden farklı olsa da bakıldığı zaman aynı içeriğe, aynı kullanım alanlarına ve ortak amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadırlar.
Etkin Madde: 100 g krem 10 g povidon-iyot 30/06 içerir. Yardımcı Maddeler: Sodyum hidrojenkarbonat, polietilen glikol, polietilen glikol 4000, deiyonize su.
Hazırlanışı: Temiz bir leğen içerisine 2-3 litre kadar, ılığa yakın soğuk su konulur. Ardından bu suyun içine de 2 kapağa yakın batikon ilave edilir. Sonrasında yaklaşık 5-10 dakika süreyle makatın batikonlu su ile temas etmesi sağlanmalıdır.
Batikon Üretici firma önerileri doğrultusunda kullanılır. Başka kaba doldurulan ürünlerde, doldurulduğu tarihten 1 ay süreyle. (Genel olarak açıldığı tarihten itibaren aynı kutu içinde, kapağı kapatılarak, 25˚C'nin altında oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak 2 yıl süreyle kullanılabilir).
Batikon çeşitleri için sitemizde sunulan uygun fiyat avantajından faydalanabilirsiniz. Batix batikon 1 lt olarak kullanımınıza sunuluyor. Ameliyatlardan önce ve jinekolojik doğuma yardımcı tedbirlerde kullanım için uygun içeriğe sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri