Bu ürünler arasında; Rusya'nın geleneksel giysileri olan sarafan, matruşka bebekleri, Sovyet hatıralıkları ve Rus votkası; ülkede en çok tercih edilen hediyelik eşyaların başında gelmektedir.
Kış aylarında sık sık tüketilen beef stroganoff ve Rus kebabı shashlik ülkenin en popüler akşam yemekleridir. Ayrıca Pelmeni olarak bilinen mantı da Rusya'nın dünyaca ünlü yemekleri arasında sayılmaktadır.
Rusya'da üretilen geleneksel hediyelik eşyalar arasında belki de en bilineni, "matruşka"dır. Aynı zamanda, ülkede pek çok geleneksel el sanatı ürünler yer alır. Moskova turu sonunda güzel ahşap kutular, parlak şallar, zarif kehribar takılar, ilgi çekici keçe botlar ve diğer birçok hediyelik eşya alınabilir.
Dünyanın ikinci en büyük doğal gaz üreticisi ve en büyük petrol üreticisidir, aynı zamanda önde gelen elmas, nikel ve platin üreticisi ve ihracatçısıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Türkiye'nin Rusya'ya en çok ihracat yaptığı sektörler meyve ve kuruyemiş, makine ve mekanik parçalar, otomotiv, plastik ve plastik ürünleridir. Her biri son 5 yılda artış gösteren bu sektörler arasından en yüksek artışı yıllık ortalama %21 büyüme ile otomotiv sektörü göstermiştir.
5- Ülkenin en önemli ürünleri arasında tahıl, şekerpancarı, ayçiçeği, keten, patates, sebze ve meyve üretimi var. Kuraklığın olduğu yıllar 60 milyon ton, olmadığı yıllar ise 90 milyon ton civarında tahıl üreten Rusya'nın şekerpancarı üretimi 2000 yılında 15 milyon ton iken 2012'de 43 milyon tona ulaştı.
Bu ürünler arasında doğal olarak ilk sırayı doğal gaz ve petrol ürünleri tutmaktadır ki, gerçekten de toplam ithalatın %37 kadarını doğal gaz ve petrol oluşturmaktadır. Diğer önemli ithal kalemleri arasında demir çelik ürünleri ikinci ve tahıl ürünleri üçüncü sırada gelmektedirler.
Rusya Federatif Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin 30 Aralık 1922'de Transkafkasya SSC., Ukrayna SSC., Belarus Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti ve Orta Asya cumhuriyetleri ile birlikte imzaladığı Sovyetler Birliği Kuruluş Antlaşması'yla Sovyetler Birliği (kısaca Sovyetler Birliği veya SSCB) resmen kuruldu.
Rusya: Ruslara özgü hareketler
Özellikle lakerda ve havyara sabahları hayır diyemeyen Ruslar, günün ilk öğünü de olsa bol miktarda baharat kullanmaktan kaçınmazlar. Rusların kahvaltıda yediği yumurta ve lakerdalı esmer ekmekten yaptıkları “Wolga-Schnitte” isimli yemek sadece ülkede değil dünyada da popüler bir yiyecek.
Ankete göre Rusya'da en çok sevilen alkollü içki hala votka. Anket katılımcılarının yüzde 27'si votka içmeyi tercih ettiğini söyledi. İkinci sırada yüzde 23 ile bira geliyor. Anket katılımcılarının yüzde 21'i en sevdiği alkollü içecek olarak şampanyayı, yüzde 15'i şarabı, yüzde 12'si kanyağı gösterdi.
Rus kahvaltı sofrasında reçel, marmelat gibi tatlı çeşitleri rağbet görmezken; süt, kahve, kokulu siyah çayve meyve suları tipik kahvaltı içecekleridir. Her bölgenin coğrafi koşullarına uygun ayrı bir mutfak kültürü ve damak tadı vardır.
Ruslar'ın büyük kısmının kökleri Slavlar'a dayanıyor. Araştırmalara göre Slavlar'ın derialtı yağının yoğunluklu olduğu daha kalın bir deriye sahip olması kırışlıkların oluşmasında yavaşlama sağlıyor. Ayrıca Slavlar'ın yüz hatları belirgin elmacık kemikleri ile simetrik ve dengeli bir görünüm sağlıyor.
Rusya 17 milyon kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en büyük ülkesidiir. Bu yaklaşık olarak dünyanın yaşadığı kara kütlesinin 8'de 1'ine karşılık gelmektedir. Nüfusu 143 milyondur. Rusya renkli bir ülke olup 160 farklı etnik gruba ev sahipliği yapmaktadır.
Rusların geleneksel inancı, Ortodoks Hristiyanlıktır. Hristiyanlık inancını devlet dini olarak 988 yılında Kiev knezi Vladimir kabul etmişti. Çarlık dönemi boyunca Rus Devleti Ortodoks Hristiyanlığı devlet dini sıfatıyla destekledi ve yayılmasını teşvik etti.
Azeri, Çuvaş, Başkırt, Özbek, Kazak. Karaçay, Azeri, Türkmen, Tatar.
Rus Dili. Rusya'daki toplam nüfusun %81'i Rusça'yı tek ve ana dili olarak konuşuyor ve Rusça, ülkenin tek resmi dili olmaya devam ediyor.
Yüzölçümlerine göre ülkeler sıralamasında birinci sırayı 17.075 km2 ile Rusya alırken, Türkiye 779 km2 ile 37'nci sırada yer alıyor.
Moskova Rusya'nın önemli kültür merkezlerden, ülkenin ilk yükseköğretim kurulunun (Slav-Yunan-Latin akademisi) kurulması itibarıyla, şehirde önemli ölçüde öğretim kurumları artar.
'Rus rublesi (Rusça: рубль, rubl), Rusya'nın para birimidir. Rusya Çarlığı, Rus İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde de para birimi olarak ruble kullanılmıştır. 1 ruble 100 kapike bölünür.
Petrol ve ürünleri, doğal gaz, taşkömürü, demirçelik ürünleri, işlenmemiş alüminyum ve muhtelif tahıl, yağlı tohum ve bitkisel yağ ürünleri Rusya'dan ithal edilen ürünler arasında yer alıyor.
Rusya iklimi
Bütün Rusya'da orta karasal iklim hakimdir. 4 mevsim yaz kış ilkbahar son bahar olarak görülür. Her mevsim ortalama 3 ay sürer.
Dünya ahududu üretiminin yaklaşık beşte biri Rusya tarafından karşılanmaktadır. Üzüm, çilek, kayısı, armut, kavun, erik, şeftali-nektarin, ve kiraz Rus coğrafyasında üretilen diğer başlıca yaş meyve ürünleri arasında yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri