Vanilya özütü yerine diğer bir alternatif ise badem ve limon. Yine kurabiye ya da keklerde kullanabileceğiniz badem ya da limonu rendeleyebilir ve benzersiz bir lezzet elde edebilirsiniz.
Merhaba, marketlerden aldığımız şekerli vanilin hakiki vanilyanın aromalı bölgesidir. Yani asıl aroma sağlayan kısmın paketlenebilen halidir diyebiliriz. Şekerli vanilinin yerine ondan daha doğal olduğu varsayılan vanilya özütünü kullanabilirsiniz. Hatta vanilyanın daha doğal hali olduğu için daha iyi olur.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli.
Vanilya çubuklarını cam bir şişe ya da küçük bir sürahiye dik olarak yerleştirin. Üzerine votkayı döküp kapağını sıkıca kapatın. Alkollü bir solüsyon olan karışımı, serin ve karanlık bir ortamda en az 8-10 hafta kadar bekletin. Aralarda çalkalamayı unutmayın, şişenin kapağını açmayın.
İlgili 20 soru bulundu
Vanilya yoksa ne kullanılır? Vanilya yoksa alternatif olarak sadece akçaağaç özütü veya şurubu kullanabilirsiniz. Ölçü olarak önerim eğer tarifinizde şeker varsa 1 tatlı kaşığından fazla koymamanız yönünde.
Vanilya özütü nerede satılır? Vanilya özütünü Türkiye'de bulmak pek kolay değil. Ancak vanilya çubuğunu aktar ve marketlerde kolayca bulup cam tüplerde satın alabilirsiniz.
Vanilya Şurubu İçin:
Şeker bal rengi alınca içine kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, vanilya çubuğunun tohumlarını ve kabuklarını tavaya ekleyip 2-3 dakika da kısık ateşte birlikte pişirin.
Vanilya özütü, çoğu tarifte aromaları bir araya getirmesi, yumuşatması (mesela çikolatayı) ve hoş bir koku bırakması için kullanılıyor. Böyle bir canavarı kullandığınızda ise bazı tariflerde haddinden fazla baskın bir vanilya aroması oluyor.
Fabrikasyon diye tabir edilen vanilya özütünde şeker, alkol, su ve vanilyadan başka bir madde olmaması gerekir. Vanilya şekeri ile şekerli vanilin de aynı şey değildir. Vanilin aslında vanilyanın kokusunu veren ana maddedir. Şekerli vanilin ise endüstiyel ürünün adıdır.
Kek ve pasta yapımında bir paket vanilin ölçüsü için 2-3 çay kaşığı vanilya özütüne kullanmak gerekiyor.
Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.
Vanilin, vanilyanın içindeki kokuyu sağlayan ana maddedir. Vanilyada birçok tat verici ya da aroma bulunur. Bu aromalar arasından kimyasal olarak yalnızca vanilin taklit edilebilmektedir. Yani paketle satılan şekerli vanilin aslında vanilyanın bir taklididir.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Saf vanilya özü standartları ülkeden ülkeye değişebilir. Vanilya özütü şeker, mısır şurubu veya dekstroz dahil olmak üzere düşük miktarda tatlandırıcı içerebilir. Ayrıca vanilya özü su, etanol, propilen glikol, emülgatörler ve kimyasal olarak üretilmiş aromalar ve renkler kullanılarak yapılır.
En İyi Cevap. Vanilya muhallebi ve tatlilara sadece aroma katmak için yani koku vermek için koyulur, olmazsa olmaz değildir.. Ama tarçın seviyorsanız kokusundan dolayı tarçın ekleyebilirsiniz.
Aslında vanilyanın herhangi bir zararı yoktur. Ancak kokuya karşı hassas olan kişilerde fazla kullanımı o kişiye zarar verebilir. Zaten her şeyin fazlası zarar olduğu için vanilin de fazla kullanılmamalıdır.
Vanilya özütü kullanılan tariflerde ürün piştiğinde alkol uçar aroması kalır. Vanilya aromasına ikinci bir lezzet profili olarak kullanmak istediğiniz ve baskın olmasını istemediğiniz tariflerde alt lezzet olarak kullanılır. Vanilya özütümde favorim yine Nielsen-Massey marka Bourbon-Madagaskar Vanilla Extract.
Vanilya özütü mutfakta kullanılır. Bu ürün tatlı ve aromalı yani kokulu bir ürün olduğu için daha çok tatlı yapımlarında yer alır. Kek, kurabiye ve muhallebi gibi tatlılarda vanilya özütüne yer verilebilir. Aynı zamanda vanilya özütü bazı kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılır.
Vanilya şurubu 700 ml değerinde olan ideal boyutu sayesinde müşteriye uzun süreli bir tüketim olanağı sağlar. Şeker içermediği için oldukça sağlıklıdır.
Bu formda, vanilya tohumları ya alkol katkısız ezilir veya ezilir alkolde eritilir ve sonra arıtılır. Arıtma esnasında, alkol damıtılır ve böylece alkol kalıntısı kalmaz. Bu şekilde elde edilen vanilya Helâldir.
Vanilya çubuğunu bir kesme tahtasının üstünde bir bıçağın ucuyla baştan sona kesin. Ardından bıçağın kenar kısmı ile vanilya çubuğu içindeki taneleri kazıyarak çıkartın. Elde ettiğiniz vanilya tohumlarını sütlü tatlı yapıyorsanız direkt içine katarak veya kek hamuruna karıştırarak kullanabilirsiniz.
Dr.Oetker Vanilya Sıvı Aroma sayesinde artık hazırlayacağınız kekler, pastalar ve kurabiyeler daha da lezzetli! Sıvı aromalar ile pasta, kek, kurabiye ve tatlılarınızı daha lezzetli bir hale getirebiliyor ve özel tasarlanmış şişesi ile aromayı istediğiniz miktarda dozajlayarak kullanabiliyorsunuz.
Sıvı aromalar ile pasta, kek, kurabiye ve tatlılarınızı daha da lezzetli bir hale getirebiliyor ve özel olarak tasarlanmış şişesi ile de aromayı istediğiniz miktarlarda, damlalar halinde dozajlayarak kullanabiliyorsunuz. 500 g un için 2-3 tatlı kaşığı aroma yeterlidir.
Ürünlerinizde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz Vanilya Özütünde kesinlikle alkol YOKTUR. Enfes vanilya tadı ve kokusunu ürünlerinizde de bulundurmak muhteşem tat sunmak vanilya özütüyle mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri