Çamaşır makinenizin ön yüzünde sağ alt köşesinde bulunan kapağı açmak için filtre kapağının üstüne hafifçe bastırın veya kapağı açmak için bozuk para, anahtar kullanın. Boşaltma hortumu ile suyu boşaltın.
Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz.
Çamaşır makinesi suyu boşaltmıyor ise çoğunlukla tahliye pompasına çorap vb. küçük bir parça sıkışmış olabilir. Makine suyu boşaltmıyor ise öncelikle suyu tahliye edin daha sonra pompa Kapağını açıp bir cisim sıkışmış ise çıkarın ve Kapağını geri takıp makineyi tekrar çalıştırmayı deneyin.
Makinenin içerisinde su var mı? Makinenizin içinde su kalmış ise güvenlik nedeni ile kapak açılmaz. Bu durumda makinenizin özelliklerine göre program ayarını, önde düğmelerin bulunduğu bölümde yer alan "Sıkma" ya da "Sıkma+Pompa" konumuna getirin ve kalan suyu boşaltın. Program bittikten sonra kapağı açabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Makinedeki suyu tahliye ettikten pompa filtresini yerinden çıkarmak için belirtilen yöne doğru çevirmelisiniz. Pompa filtresini çıkardıktan sonra biriken kirleri ve tüy birikintilerini kağıt havlu yardımıyla aldıktan sonra filtreyi suyun altında yıkayabilirsiniz.
Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamen boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmayın. Makinenizde bu hortum bulunmuyorsa, filtreyi sökmeye başladığınızda pis su boşalacaktır.
Bu durumda, program düğmesinden ”Pompa“ programını seçip suyu boşaltabilir ya da “Sıkma” programına alarak yıkamayı sonlandırıp çamaşırları çıkarabilirsiniz. Suda bıraktığınız çamaşırları sıkmak istiyorsanız sıkma devrini ayarlayın ve ardından Başla/Beklet tuşuna basın.
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Bu tuşa bir kez daha bastığınızda makine “Pompa” programına geçerek fazla suyunu boşaltır. Son olarak, yıkama seçenekleri arasından “Sıkma-Pompa” programını seçip Başlat/Beklet tuşuna bir kez basın. Yıkama tamamen sonlandığında çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.
Bu tuşa bir kez daha bastığınızda makine “Pompa” programına geçerek fazla suyunu boşaltır. Son olarak, yıkama seçenekleri arasından “Sıkma-Pompa” programını seçip Başlat/Beklet tuşuna bir kez basın. Yıkama tamamen sonlandığında çamaşırlarınızı çıkarabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde yıkama işlemi yapılırken gider borusunda pamuk, yün toplanır. Birikme sonucunda boru çapı dar olduğu için kısa sürede tıkanmaya başlar.
Çamaşır makinenizin ön yüzünde sağ alt köşesinde bulunan kapağı açmak için filtre kapağının üstüne hafifçe bastırın veya kapağı açmak için bozuk para, anahtar kullanın.
Kapağı açıp alt sepeti çekin. Sepetin altındaki bardak şeklindeki süzgeci hafifçe sola doğru çevirerek yerinden çıkarın. Üst kısmında bulunan (mandal) tırnaklarından ikiye ayırın. İnce süzgeci orta kısmındaki boşluktan tutarak çıkarın.
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz. Su tahliye hortumunun ucunu, kirli su boşaltma deliğine, doğrudan ya da lavabonun çıkış dirseğine takılan özel bir aparatla takınız. Su tahliye hortumunu herhangi bir kap, kova ya da küvet içerisine koymayınız.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Makinenizin arka kısmını görebiliyorsanız, tahliye hortumunun ortalama diz hizası seviyesinde ve 3,5 metreden uzun olmayacak şekilde ayarlı olmasına dikkat edin. Ayrıca hortumun bağlı olduğu lavabonun altında tıkanma varsa makineniz biriken suyu boşaltamayacaktır; bu bölümü temizleyin.
Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra makinenin iç kısmına boşaltın. Dilerseniz deterjan bölümüne de ekleyebilirsiniz. Daha sonra sıcak ve kısa bir programda makineyi çalıştırmaya başlayın. Çok uzun programlar çamaşır makinesini yorabilir. 1 saatlik sıcak yıkama yeterli olacaktır.
Tahliye davaları, kiracıyı ev veya iş yeri gibi kiralanandan çıkarmak için kanunda sayılan belirli nedenlere dayanarak kiraya veren ya da yeni malik tarafından açılan ve halk arasında boşaltma davası olarak da bilinen davalardır.
Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur. Bu devir aralığı, çamaşırlarınızın çoğunu yeterince sıkarak hızlı bir kuruma sağlar.
Karar sonrası kiracıya 15 günlük taşınmazı boşaltma süresi verilir. Bu 15 günlük süre kiracıya kararın tebliği ile başlar ve süre sonunda kiracının taşınmazı boşaltması beklenir. Bu süre içerisinde kiracı taşınmazı boşaltmaz ise ev sahibinin isteğine göre bir miktar daha süre tanınabilir.
Tahliye hortumu, genel olarak makinelerin içindeki suyun dışarı boşaltılmasına yardımcı olan ürünlerden oluşur. Tahliye hortumları her evde bulunan makinelerin önemli bileşenleri arasında yer alır. Hortumlar, makinelerin etkili bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli parçalardan biridir.
Not: Kirli su tahliye hortumunun ucu 60-90 cm yukarıda olacak şekilde kurulum yapılmış olmalıdır. Tahliye hortumu zeminden 60 cm ve 90 cm (*) arasında bir yükseklikte yerleştirilmelidir.
Aslında çamaşır makinelerinde yer alan bu ufak kapağın çok önemli bir işlevi var. Boşaltma pompası adı verilen bu bölüm çamaşır makinenizde kalan ufak tefek parçaların makinenizi bozmamasını sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri