Kırmızı elmalar biraz daha fazla lif, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve K vitamini içerir. Ancak, yeşil elmalarda A vitamini miktarı kırmızı elmaya göre biraz daha fazladır. Bununla birlikte, her ikisi de antioksidanlar ve diğer besin maddelerinin eklenmesi için iyi seçimdir.
Sarı elmalar, lif ve vitamin ve mineral konusunda diğer elmalardan daha zengindirler. Diğerlerine göre daha fazla faydaları olduğunu söylemek mümkün. - Sarı elma, yeşil elmalar gibi zayıflamak isteyenler için fayda sağlar. Sindirimin daha kolay olmasını ve sağlıklı hale gelmesine yardım eder.
Kırmızı elma tam bir diyet dostudur. İçeriğindeki lif sayesinde tokluk hissini arttırmakta, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin artmasını sağlamaktadır. Yine içeriğindeki polifenoller sayesinde vücuttaki stres oranını azaltarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Elma; içerdiği A, B grubu vitaminler ve C vitamini ile sadece vitamin deposu değil aynı zamanda içerdiği demir, fosfor, bakır mineralleri ve lif ile sağlığımıza çok sayıda faydası bulunuyor.
Kırmızı elma ise daha fazla antioksidan içerir ve daha lezzetlidir. - Yeşil elma, kırmızı elmalarından yüzde 22 daha fazla lif ve biraz daha az şeker içerir. - Yeşil elmanın makro besin dengesi kırmızı elmadan daha sağlıklıdır. - Yeşil elma, kırmızı elmaya göre yüzde 63 daha fazla protein içerir.
İlgili 45 soru bulundu
Elmanın çeşitleri arasında en dikkat çeken elma çeşidi, istisnasız Amasya elmasıdır. Fakat golden elması, elma çeşitleri arasında en çok tercih edilen elmadır. Sarı renge ve hoş kokusuyla dikkat çeken bir elma türüdür. Fuji elması, sulu ve kırmızı benekli olmasıyla tanınıyor.
Günde 3 adet elma yemenin kötü kolesterol oranını düşürürken, iyi kolesterol oranını da 4 kat arttırdığı belirtiliyor. Her türlü hastalığa iyi gelen elmanın, ihtiva ettiği organik asitler, soda ve fosfor ile beyin, karaciğer ve mideye son derece faydalı olduğu belirtildi.
✓ Sabah, aç karnına yenilen elma; kanı temizler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. ✓ Uyumadan önce yenen elma, sindirimi düzenler, mideyi rahatlatır ve rahat uyumanızı sağlar. ✓ Biraz ekşi olan yeşil elma, midedeki bulantıyı alır ve midede asit dengesini düzenler. ✓ Gastrite bağlı olan mide yanmasını hafifletir.
Ara öğünlerde tüketilen elma sayesinde ana öğüne kadar tok kalabilirsiniz. Gece uyku öncesinde tüketilen elma ise; ani açlık krizlerini bastırır. Uykuda metabolizmanın çalışmasını sağladığı için gece elma yemenin zararı yok faydası vardır.
Elma tüketimi, tansiyonun dengelenmesine ve dolayısıyla çeşitli kalp rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olur. Günde 1 adet elma tüketmek; bağırsakta oluşan çeşitli parazit ya da bakterilerin atılmasına önemli ölçüde yardımcı olur, elma sayesinde daha rahat çalışan bir sindirim sistemine sahip olursunuz.
Astım gibi sağlık problemlerine iyi gelen kırmızı elma aynı zamanda kişilerin daha az hasta olmasına yaramaktadır. Antioksidan açısından zengin olan kırmızı elma vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlarken aynı zamanda cildide güzelleştirmektedir. Kırmızı elma tüketimi özellikle saç sağlığına oldukça iyi gelmektedir.
Elmanın cildinizi parlatma, aydınlatma ve pürüzsüzleştirme potansiyeli vardır. Bunun sebebi elmanın cildinizin pürüzsüz ve genç kalmasını sağlayacak kollajen bakımından zengin olmasıdır. Özellikle kırmızı elmayı yemek ise cildinize gül renkli bir parlaklık kazandıracaktır.
4- Enerji verir.
Protein deposu olan kırmızı ve yeşil elma aç karnına yenirse zindelik verir.
1 adet sarı elma 77 kcal. 100 gram sarı elma 57 kcal.
Fakat golden elması, elma çeşitleri arasında en çok tercih edilen elmadır. Sarı renge ve hoş kokusuyla dikkat çeken bir elma türüdür. Fuji elması, sulu ve kırmızı benekli olmasıyla tanınıyor. Tadı genellikle tatlıdır ve Eskişehir bölgesinde oldukça fazla yetiştiriliyor.
Elma yediğimizde sanki bir şeyler yememiş gibi hissederiz. Hatta açlığımızı bastırmak için yediysek bile daha fazla acıkırız. Elmanın yüzde 85'i sudan, yüzde 12'si ise karbonhidrattan oluşur. Bu nedenle kişide tokluk hissi yaratmıyor.
Doğal şeker alımını sağlar. Kalbe ve damar hastalıklarına iyi gelir. Aç karnına tüketildiği takdirde atardamarlarda plak olmasını engeller, kalp kasını güçlendirir, kalpte iltihap oluşumunu engeller. Beyin sağlığına iyi gelir.
Hangisinin daha kalorili olduğu sorusuna genellikle verilen cevap muz oluyor. Yani insanlar ara öğününde daha az kalorili olduğu gerekçesiyle elmayı tercih ediyor. Ancak Belmar, muzun tercih edilmesinin çok daha faydalı olacağı görüşünde... BU BESİNLERİN HER BİRİ YAĞ YAKIYOR!
Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonra yenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden, isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşit protein olan 'pektin' maddesi bulunuyor.
Orta boy oldukları varsayılırsa ortalama olarak kırmızı elmanın kalorisi 52, yeşil elmanın kalorisi 50, kurutulmuş elmanın kalorisi 300 ve elma suyunun kalorisi de 50 kalori olarak belirlenmiştir. Her gün uzmanlar tarafından en fazla 3 elma yenmesi önerilmektedir.
Sabahları aç karnına bir adet yeşil elma tüketerek çok daha sağlıklı ve parlak bir cildin sahibi olabilirsiniz. Yeşil elmada bulunan siyadin, epikateşin ve C vitamini, antioksidan görevi görür. Bu sayede vücutta dolaşan zararlı serbest radikalleri azaltır.
Kırmızı ve yeşil elma çeşitlere cilde çok fayda sağlamaktadır. Daha sağlıklı ve genç bir cilt için yüksek miktarda kolajen ve elastin içermektedir. Yapısında bol miktarda; A vitamini, B vitamini, B1 ve B2 vitamini, C vitamini ve E vitamini bulunmaktadır.
Düşük yağ içeriği bulunan yeşil elmanın, kan akışını koruma konusunda faydaları bulunuyor. Bu durumda kalp rahatsızlıklarının giderilmesi, felç sorunlarının yaşanmaması için yeşil elma tüketilebilir. K vitamini içeriği zengin olan yeşil elma, kanın pıhtılaşmasını yardımcı olur.
Enerji verir, sporu destekler
Elma, spor öncesinde tüketildiğinde içerdiği vitaminler sayesinde enerji verir. Sonrasında tüketildiğinde ise yüksek orandaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri