Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Şarj soketi bozuk olan telefon telefonun şarj edilmesi uzmanlar tarafından önerilmez. Zira, oluşabilecek akım dengesizlikleri nedeniyle cihazınız ciddi zarar görebilir ve kullanılmaz bir hale gelebilir. Bu tip durumlar ile karşılaşmamak adına mutlaka uzman bir teknik servise başvurmalı ve gerekli desteği almalısınız.
Bu aşamada en mantıklı çözüm yukarıda belirttiğim gibi bu soketi yenisi ile değiştirmek olacaktır. Yeni bir soket satın aldıktan sonra ekran tertibatını tamamen yerinden ayırarak anakarta erişim sağlayabilirsiniz. Şarj soketleri hem anakarta hem de cihazın kasasına gömülü olarak yerleştiriliyor.
Bunun en kolay yollarından biri, diş fırçasının üzerine kolonya dökmektir. Kolonya döktüğünüz diş fırçası ile ahize ya da soketi temizleyin, temizlerken de soket kısmını yere doğru tutun ki kirler yer çekimine yenik düşsün.
Akıllı telefonların şarj soketlerinde yaşanan temassızlığın en büyük sebebi cihazın telefona takılırken veya çıkarılırken aşırı bir şekilde şarj girişi yerinin zorlanmasıdır. Şarj soketi bağlı bulunduğu kısımdan ayrılmaya başlar. Lehimi, kablosu kopar ya da kırılma/çatlama yaşanabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Şarj soket değişimi işlemi ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Şarj soket değişimi için hem kargo aracılığı ile cihaz yollanabilmektedir hem de servisimize gelip cihaz bırakılabilmektedir.
Şarj Soketi Bozuldu Değişim Fiyatı Ne Kadar
Şarj soketi bozulan her cep telefonu kullanıcısı gibi sizlerin de aklına gelen ilk soru şarj soketim bozul ve telefonum şarj almıyor acaba değişim fiyatı nedir sorusudur. Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.
alkol sonrası kontak temizleyici daha iyi olabilir. Evet hocam soketlerde oksitlenme varsa kontak sprey direkt temizleyemez bunu önce ince bir zımpara ile yüzeyini temizlemelisiniz sonra kontak sprey ile yüzeyini yıkayıp kullanabilirsiniz.
Telefon neden şarj olmuyor 📴
iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Şarj soketi değişim sırasında telefondaki hiçbir bilgiye zarar gelmez. Şarj soketi değişimi yapılması için telefonların açılarak içindeki arızalı parçalar değiştirilerek yapılmaktadır. Bu arızalı parçaların değiştirilmesi, bilgilerin kaybolmasına silinmesi sebep oluşturacak bir işlem değildir.
Hayır sıfırlanmaz ancak soketi değiştireceğin zaman eğer mahalle telefoncusuna vereceksen lütfen telefonunun içindekileri boşalt.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Kısa devre sonucunda şarj soketinin yanması ile sonuçlanan problemler ortaya çıkabilmektedir. Böyle durumlarda şarj soketinin değiştirilmesinden başka bir çare olmamaktadır. Cihazın alt bölümüne darbe alması halinde; şarj soketinin kırılması, çatlaması, hasar görmesi gibi durumlar meydana gelebilmektedir.
Sürekli veya duruma göre yalnızca kullanıldığında prize takılan adaptörler zaman zaman bozulabilir. Genellikle yüksek akım, kısa devre, sürekli elektrik kesintileri veya şasi sebebiyle bozulmalara uğrarlar.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Mutfak kimyasının önemli bir parçası olan sirkeler her derde deva, şarj soketi oksitlenmesine bile. Şarj soketini birkaç dakika boyunca damıtılmış beyaz sirke içine batırın. Eğer oksitlenme çok fazlaysa bunu 1 saate ve ötesine çıkarabilirsiniz.
Soket, elektrik devresine elektrikli cihazları takmak için kullanılan bir parçadır. Soketler, elektrik kablolarının uç kısımlarında yer alırlar ve bağlantı sağlarlar. Elektrik soketleri, cihazların elektrikle çalışabilmeleri için gerekli parçalardır.
Oksidasyonları çözen temizlik maddesi. Her türlü kontağı temizler. Oksit ve sülfit tabakalarını, reçineyi, yağı ve kirleri çıkartır.
Biz ortalama 3 saat şarj ediyorsak 0,0039805 x 3 = 0,0119415
Yani telefonumuzun şarjı 3 saatte doluyorsa cebimizden yaklaşık 12 kuruş çıkıyor. Her gün şarj ettiğimizi düşünürsek aylık 30 x 12kr = 3,6 TL şarj maliyetimiz oluyor.
Şarj Soketi Değişimi Ne Kadar Sürer
Teknik servisimize gelen müşterilerimiz için şarj soketi değişimi test süresi dahil ortalama 3 saat olup (yoğunluğa göre değişiklik gösterebilir) gün içinde yapılmaktadır. Kargo gönderiminde ise bu süre 3 iş gününe çıkmaktadır.
Öte yandan şarj cihazlarında bağlantı kablosunun takıldığı soket, dişi şarj soketi olarak adlandırılır.
Buna göre düşme ya da kullanıcı hatasından kaynaklı bozulma durumlarında şarj soketleri için garanti ayrıcalığı sunulmamaktadır. Ancak yeni alınan bir şarj soketinde meydana gelen bozulma ya da yıpranma gibi durumlarda garantinin işlemesi mümkün olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri