Yağlanmayı önlemek için kan şekerini dengeleyin Birdenbire yemek yenildiğinde hızla yükselen kan şekeri ve bol miktarda salgılanan insülin zamanla karın bölgesinde ve kollarda birikimler yapmaya başlar. Bir süre sonra bu yağlanmalar nedeniyle vücutta direnç oluşur, kalıcı yağlanmalar ortaya çıkar.
Kontrol altında olmayan şeker hastalığı, “diyabetik gastroparazı” adı verilen midenin hareketini bozarak; bulantı, kusma ve şişkinliğe neden olur. İnce bağırsak sisteminde “otonom nöropati” yani şeker hastalığının sinirleri etkilemesi sonucu bağırsak hareketi bozuklukları ve buna bağlı ishaller görülebilir.
İnsülin dengesizliği
Kan şekerini kontrol eden bu hormonun kan değeri oldukça önem arz eder. İnsülin metabolizması bozulduğunda kan şekeri seviyesinde ve bununla beraber diğer kan seviyelerindeki dengesizlikler, özellikle bel ve karın bölgelerinde yağlanmaya yol açar.
Göbek yağlanmasının nedenlerine dikkat!
Şekerli içecekler aşırı kalori alımına neden olurken, karın ve bel çevresindeki yağlanmanın en önemli nedenlerinden birisi olmaktadır. Margarinlerde kullanılan trans yağları ise karın yağlanmasını artırmaktadır.
Özellikle basit karbonhidratlar denilen beyaz un ve ürünleri, mısır, tatlılar, şeker ve şekerli besinler, pirinç tüketiminin fazla olması, doymuş hayvansal yağların fazla tüketilmesi ve alkol tüketimi fazlalığı göbek çevresi yağlanmayı artıran yanlış beslenme davranışlarıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar.
Özellikle basit karbonhidratlar dediğimiz beyaz un ve ürünleri, mısır, tatlılar, şeker ve şekerli besinler, pirinç tüketiminin fazla olması, doymuş dediğimiz hayvansal yağların fazla tüketilmesi ve alkol tüketimi fazlalığı göbek çevresi yağlanmayı artıran yanlış beslenme davranışlarıdır.
Şeker Detoksunun Faydaları Nelerdir? Şekersiz beslenme kan şekerinin kontrolü ve insülin seviyelerinin azalması gibi fayda sağlar. İlave şeker kaynaklarını kesmek, özellikle protein ve lif bakımından zengin bir diyet tercih etmenizle birlikte kilo vermenize yardımcı olur.
Fazla şeker, kilo almayı tetikleyen ana etken. Vücut, fazla gelen şekeri yağ hücresi olarak tutuyor. Çikolata ve kurabiye yemeyi bıraksanız, bunların yerine bal veya kuru meyve yemeye başlasanız dahil aldığınız şeker miktarı çok daha yüksek olabiliyor.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Şeker Hastalığı (Diyabet) Belirtileri Nelerdir? Ağız kuruluğu ve bu yüzden daha sık susama, geceleri daha sık idrara çıkma, yorgunluk, plansız kilo kaybı, yaraların daha geç iyileşmesi, daha fazla acıkma ve bulanık görme diyabetin yaygın belirtileridir.
Diyet sırasında şekersiz dahi olsa gazoz tüketiminin oldukça az olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Şekersiz olarak bilinen içeceklerin içerisinde her ne kadar şeker oranı sıfır olsa bile içerdiği tatlandırıcılar kilo alımına neden olabilmektedir.
Laktozsuz probiyotik içeriği yüksek gıdalar (yoğurt, kefir) Magnezyum takviyesi. Ilık su ile banyo. Yürüyüş ve fiziksel egzersiz şişkinliği azaltıp ve vücuttaki gazı temizlemeye yardımcı olduğu için karın şişkinliğine iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Şeker Hastalarının Uzak Durması Gereken Gıdalar
Kişiler kan şekerini bozan tereyağı, iç yağ, kuyruk yağı, salam, sosis, sakatat, yağlı besinler ve kızartmalar tüketmemelidir. Paketli gıdalardan uzak durmalıdır. Tatlı, pasta, kek, börek gibi içerisinde basit şeker bulunan gıdalar tüketmemelidir.
Karın Şişliği Nasıl Geçer? Karın şişliğini hafifletmek veya geçirmek için bazı yöntemler denenebilir. Bu yöntemler arasında düzenli egzersiz, yavaş yemek yeme, gaz oluşumunu azaltmak için şişmanlık, gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınma, bol su içme ve lifli gıdalar tüketme sayılabilir.
Şeker içeren içecekler fazla kalori alınımına neden olarak, karın ve bel çevresi yağlanmayı artırır.Bunların içinde çoğunlukla mısır şurubu bulunmakta olup kalorisi yüksektir.Trans yağ asitlleri, margarinde bulunur ve karın yağlanmasını daha çok arttırmaktadır.
Tip 2 Diyabetliler genelde kilolu veya obez olduklarından kabul edilebilir bir kiloya inmeleri önemlidir.
Günlük diyetinizden şeker çıkarıldığında cilt kalitesi artar, akneler, tahriş ve ince çizgiler azalır. Diyabet gibi önlenebilir hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç riskinin genel riskinde bir azalma görülür; aynı zamanda yaşam kaliteniz ve yaşam sürenizi de artar.
Bol miktarda su içmek idrar çıkışını ve kanda biriken fazla glikozun idrarla atılımını artırdığından hipergliseminin önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla diyabet hastaları, şeker düşürme için günlük minimum 2,5 litre su tüketmeye dikkat etmelidir.
21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR? Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, vereceğiniz bu kilo tamamen yağdan gideceği için kalıcı zayıflamayı beraberinde getirmektedir.
Göbek Bölgesindeki Yağlanma Probleminden Kurtulmak İçin ;
-Diyetle yeterli miktarda protein alınmalıdır. -Gazlı içecekler, alkol ve meyve suları gibi şekerli veya yüksek kalorili içecek tüketimi minimuma indirilmelidir. -Paketli ürünlerde etiket kontrolü yapılmalı ve ilave şeker içeren ürünler tercih edilmemelidir.
Yağ yakıcı yiyeceklerle beslenin!
Yumurta, sarımsak, ıspanak, yoğurt, salatalık, kefir, kırmızı et, hindi, tavuk eti, kırmızı mercimek, balık, limon, çilek gibi yiyecekler yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Göbek ve bel çevresindeki inatçı yağları eritmenin en iyi yolu, beslenmenizde bu yiyecekleri sık sık tüketmenizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri