BERHİ YAŞ HURMA Ramazan sofralarında nadir de olsa görülen bu hurma, yaş hurmaya göre daha serttir.
Taze olmalıdır: Taze hurmalar, yumuşak ve nemli bir dokuya sahiptir. Kurumuş veya taze olmayan hurmalar ise daha sert ve kuru bir dokuya sahiptir. Ayrıca taze hurmalar, tazeliğini korumak için kutularda veya buzdolabında saklanabilir.
Açık kahverengi ve iri bir hurma çeşidi olan mecdül, diğer adıyla medjoul hurma; bol etli, yumuşak ve çok lezzetli bir türdür. Medine ve çevresinde yetiştirilen mecdül hurma, Kudüs hurması olarak da bilinir.
Kudüs hurması ve Medine hurması en iyi hurma çeşidi seçeneklerindendir. Medine hurması ile Kudüs hurması arasında belirli farklılıklar vardır. Medine hurması diğer hurma türlerine göre küçük boyutludur. Kudüs hurmasına göre de küçük boyutlu olan Medine hurmaları oldukça lezzetlidir.
Kudüs hurması Medine hurması farkı: Kudüs hurması Medine hurmasına göre daha etlidir. Kudüs hurması ayrıca daha pahalı bir hurma çeşididir. Medine hurması diğer hurma çeşitlerine göre daha küçük yapılıdır. Renk olarak Medine hurması daha açıktır.
İlgili 36 soru bulundu
Oldukça tatlı ve lezzetlidir. Yaş hurma olarak da bilinir. Koyu kahverengi, orta büyüklükte, ne çok sert, ne çok yumuşak olarak orta kıvamda, etli, nispeten iri ve lif oranı yüksek bir hurmadır.
Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır? Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.
Acve hurması, Peygamber hurması olarak bilinir. En pahalı hurma çeşitleri arasında sayılabilir. Acve hurmasını ülkemizde yaşayanlar yakından tanır. Çünkü bu hurma, Hac görevi için gidenlerin dönerken sevdiklerine hediye olarak getirdiği bir hurma türüdür.
Medjoul(Kudüs) Hurmasının Faydaları
Uzun süre tok tutma özelliği olan Kudüs Hurması bu özelliğinden dolayı Ramazan ayında bolca tüketilir. Hurmanın içinde bulunan demir minerali, kansızlığa karşı oldukça etkilidir. Hücre yaşlanmasına karşı koruyucu bir etkisi vardır ve erken yaşlanmayı önler.
Efendimizin (ASM) "hurma çeşitlerinden en hayırlısı bernidir" buyurduğu rivayet edilmektedir. Medine ve çevresinde yetiştirilmektedir. Mebrum Medine Hurması; hurma denince akla gelen, Berni ailesinden kahverengi-kırmızı renge sahip, ince kabuklu, besleyici bir çeşittir. Özgün bir aroması vardır.
İran Hurması fiyatı – İran Hurması Iran ülkesinden getirilmektedir. iran hurması neden ucuz? Sorusunun basit cevabı bulunmaktadır. diğer hurmalara göre fazla rağbet görmemekle beraber komşu ülkemiz olması nedeniyle düşük nakliye masrafları nedeniyle ucuzdur.
Meşruk Hurma, yoğun tatlı bir tadı olan hurma çeşididir. Kalın kabuklu ve tadı yoğun olan Meşruk Hurma faydaları ile sık tercih edilen bir tatlıdır. İçinde barındırdığı vitaminler sayesinde, cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında yardımcı olabilir. Meşruk Hurma, vücudun kan üretimi sağlamasına da etki edebilir.
Acve Hurma; siyah renkli, nisbeten ufak taneli, diğer hurmalardan farklı olarak yuvarlak şekillidir. Diğer hurma çeşitlerinden farklı, özgün bir lezzete ve aromaya sahiptir. Halk arasında Peygamber Hurması olarak bilinen, yanmış hurma dalının yeşermesi mucizesine konu olmuş çok özel bir çeşittir.
Tatlı Sert Hurma, yumuşaması beklenmeden kütür kütür yenebilir. Cinsinden dolayı diğer hurmaların aksine sert hali kekremsi değil tatlıdır ve unutulmaz bir tattır.
Bu meyve yumuşak bir formda olduğu için cennet hurması nasıl soyulur diye düşünüyor olabilirsiniz. Soymakla uğraşmak yerine sap kısmını koparıp, oluşan deliğin etrafındaki kabukları hafifçe aralayıp kaşıkla da cennet hurmasını yiyebilirsiniz. Misafirleriniz geldi ve evde meyve olarak cennet hurması var.
Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”
Medjoul hurma markası oldukça kalitelidir. Son derece taze ve lezzetli hurma meyvesi bulunan Medjoul markasının hurmaları içerisinde Doğal olan meyve şekeri bulunmaktadır. Bundan dolayı gönül rahatlığı ile Medjoul hurmalarını tercih edebilirsiniz.
Bağdat hurmasının düzenli bir şekilde kullanılıyor olmasının kalp ve damar hastalığı yaşanması riskini azalttığı gözlemlendi. Kan damarlarını yumuşattığı için damar sertliğinin engellenmesini sağlayan hurma, kirli kanı temizler ve tansiyonun düzenlenmesine olanak sağlar.
Hurma Medine Medjoul, üstün kalitesi ve lezzetiyle bilinen bir hurma çeşididir. İsrail'in Medine bölgesinde yetişen bu hurmalar, iri boyutları, yumuşak dokusu ve tatlı aromasıyla tanınır.
Hurma, en çok çeşidi bulunan meyvelerin başında geliyor. 99 çeşidi bulunan bu meyvenin her türüne ulaşmak pek de mümkün değil. Her yıl oluşan talep, toplanılan mahsül, kalitesi ve menşei gibi birçok parametreye bağlı olarak belirleniyor.
BAE, yıllık yaklaşık 1.5 milyon ton hurma üreten dünyanın en büyük doku kültürü laboratuvarına sahiptir. İklim ve toprak yapısından dolayı dünyada en lezzetli hurmalar Medine, Bağdat ve Kudüs'te yetişmektedir.
Rabbi hurması en sevilen İran hurma çeşitleri arasındadır. Sistan ve Baluchestan eyaletinde yetiştirilen ve özellikle yüksek kalitede üretilmektedir. Rabbi Hurmaları, İran'daki hurma çeşitlerinin ekonomik değeri olan Stamaran, Shahani, Mazafati ve Kabkab hurmaları ile birlikte anılmaktadır.
Ahmed Şahin hocada hurmanın mutlaka yıkanması gerektiğini söylerken, hurmanın bugün olumsuz şartlara maruz kalmış olabileceğini, çevre kirliliğinin had safhada olduğunu aktardı. Bu nedenle de hurmaların sağlık açısından yıkanmadan yenmemesini tavsiye etti.
Hurmalar diğer kurutulmuş, işlenmemiş meyve ve sebzeler gibi serin yerde tutulmalı ve nakledilmelidir. Hurma için tavsiye edilen nakliye sıcaklığı 7 °C'yi geçmemelidir. Çok daha sıcak zamanlarda bu 2-4 °C arasında olmalıdır.
Aralarına birkaç tane elma koyun. Üzerini streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabınıza koyun ve 4-5 gün bu şekilde bekletin. Sürecin sonunda Trabzon hurmalarınızın daha sulu ve yumuşak bir dokuya sahip olduğunu gözlemleyeceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri