Bu yüzden, silikon kek kalıpları ve hatta kek kalıbı dışında kalan diğer silikon mutfak eşyaları, sağlığa zararlı ürünler arasında bulunmuyor. Spatula, kepçe, maşa ve kaşık gibi diğer mutfak eşyaları da, sıcakla temas ettiği zaman çözülüp, zehirli maddeler açığa çıkarmaz.
SİLİKON KAPLAR KANSEROJEN MADDE İÇERMİYOR
İçerisinde insan sağlığı için zararlı maddeler yoktur. Esnek ve pratiktir. Çatlamaz, kırılmaz yıllar boyu kullanılabilir. Kendi yüzeyine dokunan malzemelere yapışmaz bu yüzden kullanırken yağa ihtiyaç duyulmaz bu da gereksiz kalori almamamızı sağlar.
Fırında gönül rahatlığıyla kullanılabilirler. Silikon ürünler ısıya dayanıklıdır. Pişirilen ürünlere herhangi bir koku ya da tat geçmez. Kullanım şartları yerine getirildiği taktirde uzun süre kullanılabilirler.
Seramik kek kalıpları
Aralarında en sağlıklı olanları olarak niteleyebileceğimiz bu modellerde pişen keklerin daha lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Daha yayvan ve orta derecede kabaran kekleriniz seramik kaplar içerisinde daha uzun sürede soğur ve nemini kaybetmez. Ayrıca temizlenmesi de oldukça kolaydır.
Kalıp -25°C dereceye kadar dayanıklıdır. Donma veya sertleşmeden sonra kalıbı bir servis tabağına ters çevirin şimdi kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz. Kalıp, dondurucudan alınıp doğrudan fırın veya mikrodalgaya yerleştirilebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Silikon kek kalıplarını kullanmadan önce kekin daha rahat ve kolay çıkmasını sağlamak için her tarafı iyice yağlanır. Bu işlemde tereyağı kullanabileceğiniz gibi sıvıya kullanarak da yapabilirsiniz. Silikon kalıpların yapışmaz özelliği olmasına rağmen yağlama işlemini asla atlamamalısınız.
Silikon kek kalıbını kullanmadan önce iyice yıkamanız gerekir. kalıbın içerisinde önceden kalan kalıntılar varsa ya da hafif bir kirlenme durumu olmuşsa kekiniz istediğiniz gibi pişmeyebilir. Ilık su ve deterjan ile silikon kalıbı kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Silikon kek kalıplarının malzemesini oluşturan silikon, aslında camın ana hammaddesi olan silis kumunun yüksek ısıda eritilmesiyle oluşuyor. Yani, teknik olarak silikon ve cam, aynı hammaddeden yapılıyor.
Silikon kek kalıbını kullanmadan önce içine güzelce yağlayın. Eğer silikon kek kalıbının ortası delik ise delik kısmını çevresini biraz daha fazla yağlamalısınız. Pişen keki kalıptan çıkarmadan önce kekin sıcaklığını uygun seviyeye gelmesini beklemelisiniz. Örneğin kek aşırı soğumamalı veya aşırı sıcak olmamalı.
İlk olarak kaliteli ve sağlıklı materyal kullanılmış ürünleri tercih etmelisiniz. Daha sonra kalıbın yanmayan ve yapışmayan özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Son olarak ise kek kalıbının boyutu ve şekline karar vermelisiniz.
Kişinin sağlığını tehlikeye atmaz. Silikonun ise vücut ile etkileşimi olmayacağı gibi zararı da dokunmaz. Bazı kişiler silikon ile kanser riskini bağdaştırmaktadır ancak bu asılsızdır. Bilimsel olarak silikon ile kanserin bağdaştığı herhangi bir nokta bulunmamaktadır.
Prof. Dr. Çopur, karbonhidrat ve protein içeriği yüksek olan balık, patates, kek ve sütlaç gibi gıdaların, genellikle kızartma ve fırında pişirilmesi sırasında 125 derecenin üzerindeki değerlerde yüksek miktarı insan sağlığına zarar veren bir kimyasal olan akrilamid oluştuğunu söyledi.
Dr. Murat Dilmener: Silikon ne de olsa vücuda giren yabancı bir madde. Bu tip tüm yabancı maddelere karşı, vücudun reaksiyon göstermesi riski var. Enfeksiyon yapabilir.
Silikon nedir? Teknik olarak, silikon kauçuk ailenin bir parçası olarak düşünülür. Ancak, plastikleri yaygın olarak tanımlarsanız, silikon, sentetik bir kauçuk ve sentetik bir plastik polimer arasındaki melez bir şeydir.
Silikon Kek Kalıbı Zararları diye şey söz konusu değildir. Camın da üretiminde kullanılan kum, silikonunda hammaddesidir. bu nedenle silikon aslında metal kek kalıplarına oranla daha sağlıklıdır.
Silikon kek kalıbı keke çok fazla yapışmayacağını için kalıbı çok fazla yağlamadan da keki pişirebilirsiniz. Pişirme işlemine başlamadan yaklaşık 15 dakika önce fırını ısıtmaya başlayabilirsiniz. Silikon kek kalıbından keki bıçak vs. kullanarak çıkarmamalısınız.
Silikon kalıpta kek yapılışı
En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Margarin ile yağlanan kalıba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Silikon kalıp modelinizi yıkamak isterseniz normal musluk suyu ile fairy ve yumuşak bir sünger kullanarak temizleyiniz. Silikon kalıplarınızı kurutmak için ters çevirip bırakmayınız. Dış destek maçalarını ve kalıpları doğrudan güneş ışığında bırakmayınız. Kalıplarınızı peçete yardımı ile kurulayınız.
Silisyum tetraklorür , diğerlerinin yanı sıra, dumanlı silika üretiminde ana hammadde olarak kullanılır. Bu bileşik, yarı iletkenler ve silikon metal üretiminde öncüdür.
Alüminyum kek kalıbı zararlı mi? Alüminyum kaplarda veya alüminyum folyo kullanılarak pişirilen yiyeceklere yüksek miktarda alüminyum geçer. Asitli besinlerle temasta geçiş daha fazla olur ve bu durum vücutta alüminyum birikmesine, Alzheimer gibi nörolojik bozukluklara neden olur.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Fazla karıştırma gluteni ortaya çıkartacağından ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur. Bir kaşık yardımı ile yedirilirse çok daha iyi sonuçlar elde edilir. Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
Fırını ısıtmadan keki pişirmek de kekin kurumasına yol açar. Dikkat edilecek diğer unsur ise fırını fansız çalıştırmaktır. Fansız çalışan fırında hava akımı azalır, böylece kek daha nemli ve yumuşak kalır. Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri