5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır.
Bu durumda olan öğrencilerin e-Okul puan hanesine; sınava katılmayanlar için “G” ve kopya çekenler için “K” yazılır ve aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Öğrenciler, raporlu ve izinli oldukları günlerde il geneli ortak sınavlara alınmazlar.
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "MADDE 19 – Dönem sonu sınavına girme hakkını elde ettikten sonra, herhangi bir nedenle bu sınava girmeyen veya girdiği halde başarılı olamayan öğrenciye bütünleme sınavına girme hakkı verilir.
E-okul sistemine işlenen PROJE Ödevini , ÖĞRETMENİNİN BELİRLEDİĞİ TARİHTE TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLERE e-okul sistemine "G" (GETİRMEDİ) yazılır.
Raporu olmazsa G Yazılır diyor, bu öğrencinin raporu olduğuna göre sınav kısmı boş mu olacak. Sınav kısmı boş kalırsa 1. sınavını direk karneye mi geçirir yoksa aritmetik ortalamamı alır.
İlgili 17 soru bulundu
Hayır, sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Soru:Ara sınava giremedim. Mazeret sınavına girebilmek için ne yapmalıyım? Cevap:Mazeretinizi belgelemelisiniz. Belgelerinizi sınavların bitişini izleyen 5 iş günü içinde elden veya bir yakınınız aracılığıyla okula ulaştırmalısınız.
Değiştirilmiyor. <e okul'a girilmiş not değiştirilebiliyormu??> Okul idaresi kilitlemeyi gerçekleştirmemişse gerçekleşebiliyor. Ancak kilitleme gerçekleşmişse ya da süresi geçmiş ise kurum amiri kendisi bu değişikliği gerçekleştirebilir.
Tek Ders Girme
Bir öğrencinin e-okul tasdiknamesi olduğu halde hem tasdiknamesinde hem de e-okul sisteminde hiç notu yok ise normal Tasdikname girişi ekranına dönülerek (9038 kodlu) Beden Eğitimi dersi başarısız yani 0 (sıfır) ya da 1 (bir) ve dönemi alanına 1 (bir) girilerek tasdikname girişi tamamlanır.
2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde okullarımızdaki sınav, proje ve performans görevlerine mazeretsiz girmeyen öğrencilerin puan girişlerine "G" harfi girilecektir. Sürekli devamsız olan öğrenciler için ise "G" harfi yazılmayacaktır.
Yüz yüze eğitim kısmen başlamış olsa da okula gitmeyen bu yıl devamsız sayılmayacak, devamsızlık yüzünden sınıfta kalmayacak. Ancak sınavlar yüz yüze yapılacak ve bu sınavlara girmeyenler ne yazık ki başarısız sayılarak sınıfta kalacak.
Öyle bir şeye hakları yok. Doktor tarafından rapor verildiyse, paşa paşa seni telafi sınavı yapmak zorundalar. Ama telafi sınavları normal sınavlara göre genelde zor olur bunu da unutma.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
*Mazeretsiz olarak yazılı/uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G (Girmedi) harfi yazılmalıdır.
Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına "K" kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine "G" yazılacak. Bunlar hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek.
üniversitede girilmiş ve sorunsuz şekilde çıkılmış sınavlardan 0 alınamaz. en az 1 puan alınır. 0 puan o sınavda, sınav düzenini bozacak, disipline aykırı veya kopya eylemlerinde, ancak not hanesine düşülür.
Dilekçe vermeden 2. dönem sınavlarına katılmayan öğrencilerin e-Okul sisteminde ilgili derslerin sınavlara girmediği (G) işleneceğinden 1. dönem ortalamaları da bu nedenle düşecek olup birçok dersten sorumluluk durumu ortaya çıkabilecektir.
Bütün notlar öğrencinin not çizelgesine işlenir. (10) Bir dersten CC, DC, DD, FD, FF ve F0 harf notunu alan öğrenci, bu dersten başarısız sayılır. Bu notlar AGNO hesabına katılır. (11) G (Geçer/Başarılı) notu, alınan dersten veya eğitim-öğretim faaliyetlerinden başarılı/yeterli olma durumu gösterir.
Bu sınavlardan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Sınava girmek isteyen öğrencilerin yazılı başvurusu alınır. Başvuruda bulunup da sınavlara mazeretsiz katılmayan öğrencilerin not hanesine G(0) yazılır..
b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.
"Sınavlarda artık ulaşım kartı, ev anahtarı, tel toka, metal para, başörtüsü için kullanılan toplu iğne, piercing" serbest (21.01.2019)
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri