Sınıf defteri içinde ise ders başlıkları, günlük plan bölümleri, yoklama fişi alanı ve yıllık plan tabloları yer alır. İlgili bölümlerin branş öğretmenleri veya sınıf öğretmenleri tarafından titizlikle doldurulması gerekir. Sınıf öğretmenleri ders işleyişi içinde elde edilen kazanımları sınıf defterine not eder.
Sınıf defterine sadece kazanım numarası yazılıp bırakılamaz. Kazanım uzunsa dahi kazanım kısaltarak yazılmalıdır. Hafta içerisinde aynı kazanımlar var ise ilk güne numara ile kazanım birlikte yazılır. Diğer günlere ise sadece kazanım numarası yazılabilir.
en son sayfaya işbu defter x sayfadır ibaresi yazılarak, kurum müdürü tarafından bir kez daha onaylanarak, imzalanır. mühürsüz, imzasız defterler resmi evrak sayılmaz, işleme konulmaz. yapılmadığı takdirde ilgili memur kınama cezası alır.
İlk gün staj defterine yazılması gerekenler, stajın yapıldığı kurum hakkında genel bilgiler, orada gerçekleştireceğiniz görevler ve beklentileriniz olmalıdır. Bu bilgiler sayesinde, staj süresince edindiğiniz deneyim ve bilgiyi izlemek ve değerlendirmek daha kolay olacaktır.
Sınıf Defterini Yanlış Doldurdum 23 Nisan'ı 24 Nisan Salı Gününe Yazmışım Ne Yapmalıyım? Resmi evrakta düzeltme yapmanın tek bir yolu vardır. Yazının hepsinin üzeri tek çizgiyle çizilir ve üstüne sehven yapılmıştır yazılarak ad-soyad imza yapılır. Yer varsa doğrusu yazılır-yoksa geçilir.
İlgili 42 soru bulundu
“Sınıf defteri yoklama fişi nasıl doldurulur?” sorusunun cevabı; defterin ilgili güne ait sayfasının hemen altında yoklama fişi başlıklı alana ilgili derse girmeyen öğrenci numaralarının yazılması şeklindedir.
SINIF BAŞKANININ GÖREVLERİ 1. Sınıfta öğretmen olmadığında en yetkili kişi sınıf başkanıdır. 2. Sınıf defterini ve yoklama fişini müdür yardımcıları odasından alır ve teslim eder. 3. Ders başladıktan sonra 15 dakika içinde öğretmen derse girmezse derhal ilgili müdür yardımcısına haber verir.
Birinci ve ikinci sınıflarda yazma çalışmalarında, kılavuz çizgili yazı defterleri; üçüncü sınıftan itibaren normal çizgili defter kullanılmalıdır.
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
Yaşı, en sevdiği şeyler (dizi, film, kitap), hobileri, sevdiği renkler, sevdiği mektup/kartpostal tarzı gibi şeyleri not almak faydalı olabilir. Mektup arkadaşlığı ve Postcrossing yapmaya başladığımda tuttuğum defter.
Ders defterine uygulanan etkinliğin adı veya etkinliğin ilgili olduğu kazanım yazılır. kazanım yazılıyor.
2-Açılış onayları defterin ilk sayfasına yazılır. 3-MERSİS kullanılmaya başlanana kadar Ticari Defterlere İlişkin Tebliğde MERSİS numarası kullanılmasının öngörüldüğü durumlarda, ticaret sicili numarası ile vergi kimlik numarası kullanılır.
Defterlerde sayfaların birleştiği yer, okul mührü ile mühürlenir. Defterlere ilk sayfadan başlayarak sayfa numaraları yazılır ve defterin kaç sayfa olduğu belirtilerek onaylanır.
Öğrenme kazanımları bir dersle ilgili olarak yazılır. Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).
Kelimenin mutlaka "öğretmen" şeklinde yazılması gerekir. Dil kurallarına göre farklı olarak yazılması, yazım hatası olarak adlandırılıyor. "Ögretmen" şeklinde yazan kişiler de büyük yazım hatası yapmış oluyor. Her kelime hakkında doğru bilgi almak için TDK kaynakları kullanılıyor.
Bu duruma göre okullarda boş geçen derslere; müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları gireceklerdir.
Olumsuz bir durumda idare sorumlu. 1-Dersi olmayan öğretmen bakar.
Sınıfta içilen çay veya kahve hiçbir şekilde derse veya anlatıma engel olmamakta.
1. Sınıf için gerekli olan temel ihtiyaçlar şu şekildedir: 3 Adet yazı tahtası kalemi (Kırmızı, Mavi ve Siyah renkte) 1 top A4 Fotokopi kağıdı 5 Adet kaliteli yuvarlak kurşun kalem (2B olmasına dikkat ediniz)
İlkokula başlayanlar için okul ihtiyaç listesinde bulunması gereken temel ürünler: okul çantası, kalem kutusu, beslenme çantası, matara; kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, defterler, boya çeşitleri ve kişisel hijyen ürünleridir.
Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.
g) Öğretmenler, verdikleri dersleri, yaptırdıkları ödevleri, yaptık ları deneyleri ve yoklama konularını her derste sınıf defterine yazarak imza ederler.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri