Emzirme dönemini atlatmış ve mamaya geçmiş daha büyük bebeklerdeki gaz sorunu yine soğuk kaynaklı olabilir. Mama mutlaka ılık olmalıdır, soğuk mama gaza sebep olabilir. Gaz sancısı süren bebekleri, yapmaktan keyif aldıkları aktivitelerle buluşturmak bir çözüm olabilir, örneğin araba ile gezdirmek.
Beslenme sırasında, her 5–10 dakikada bir veya bir göğüsten diğerine geçerken ve mutlaka beslenme bittikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Gaz sancıları tuttuğunda, anne-baba sakin olmalı, bebeği kucağına alıp, ninniler mırıldanıp, kucağında gezdirmeli.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre bebek sürekli biberonla besleniyorsa, çok küçük veya çok büyük emzikli biberonlar bebeğin fazladan hava yutmasına neden olur bu da gaz probleminin çıkmasını sağlar. Bebekte gaz probleminin nedenlerinden birisi olan biberon emzikleri gelişim açısından çok önemlidir.
Biberonu bebeğin ağzına hava kaçmayacak şekilde bir açıyla tutmak gerekir ve hava kaçırmayan biberonların da büyük yardımı olur. Emzirenlerin yememesi gerekenler listesi şöyle: Çok soğuk içecekler ve gazlı içecekler: Bunlar anne sütüne gaz yapabilir ve annenin bu süreçte soğuk algınlığı yaşamasına neden olabilirler.
İlgili 41 soru bulundu
Bebeğin gazını çıkarmak için mideye hafif baskı yapacak ve gazı çıkarmasına destek olacak aşağıda yer alan manevralar yapılmalıdır; Bebeği sırtüstü yatırarak karnına saat yönünde masaj yapmak ve sonrasında dizlerini karnına doğru hareket ettirmek bebeğin gazının çıkmasında etkili olabilir.
Zencefil, mide bulantısı, hazımsızlık, gaz sıkışması ve mide nezlesine iyi gelir. Papatya çayı, rahatlatıcı etkisinin yanı sıra yatıştırıcı özelliğiyle gaz krampları engeller, iltihap giderici bir katkı sağlar. Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur.
Gaz belirtileri nelerdir? Bebeğiniz beslenme sırasında veya sonrasında aşırı huysuzluk gösterebilir, bacaklarını göğsüne doğru çekebilir, karın şişliği olabilir veya şişmiş görünebilir.
Çalkalamak, köpürtmek yanlış. Bu uygulama bebekte gaz yapar. * Mamayı hazırladıktan sonra eğer bebeğin ağzı değmediyse buzdolabında belli bir süre bekletilebilir ancak bebek içtikten sonra kalan mamayı en fazla bir saat içinde tüketilmeli.
Emzirdikten Kaç Dakika Sonra Gaz Çıkarılır? Her emzirme ve beslenmeden sonra 5 ila 7 dakika süresince gaz çıkarma işlemini denemek gerekir.
Aptamil Conformil 1 Kabızlık-Gaz Sancısı İçin 300 Gr Ürün Özellikleri. 0 – 6 aylık bebekler için özel olarak geliştirilmiş bebek mamasıdır.
Biberonu çalkalama sırasında köpük oluşuyorsa gaz sancısına neden olabilir, dairesel hareketlerle çalkalama yapın veya biberon üzerinde oluşan köpüğü bir kaşık ile alın. Yukarıdaki bilgilere ek olarak gazlı bebeklerin beslenmesi için doktorunuza danışabilirsiniz.
Emzirmek gaz sancısını çoğu zaman engellemektedir. Ağlama nöbetleri sırasında emzirme eylemi veya emzik vermek sakinleştirecektir. Gaz sancısı nedeniyle geceleri aşırı ağlama nöbeti geçiren bebeklerin uyku düzenlerinin değiştirilmesi gerekir.
Bir diğer bilimsel gerçek ise; yeterli miktarda su tüketen emziren annelerin bebeklerinde daha az gaz sorunu yaşandığıdır. 6 aya kadar olan bebeklere anne sütü dışında hiçbir şey verilmemesi öneriliyor. Ancak şiddetli sancı dönemlerinde az miktarlarda da olsa rezene çayı tüketilebilir.
Bebeğin gaz sancısı yaşadığına dair en belirgin işaret beslenme sonrasında bebeğin bacaklarını karnına çekerek ve sıkarak ağlamasıdır. Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek tekrar süt emmek istediğinde yaşadığı sıkışma hissi yüzünden vazgeçer.
Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur. Yemekten yarım saat kadar sonra bebek karın üstü yatırılarak gazı çıkarmasına katkıda bulunulur.
Uygun su ya da mutlaka kaynatılmış su kullanın.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Yaş ve kuru mamanın ikisinin de besinsel olarak tam olması ya da yapılan karışımın besinsel olarak yeterli olması halinde iki mama rahatlıkla karıştırılarak verilebilir. Yine de verilen miktarlar iyi ölçülmeli ve aşırı beslemeden kaçınılmalıdır.
Gaz damlasının bebeğe ne kadar verileceği de önemlidir. Doz, bebeğin içinde bulunduğu aya, sağlık durumuna ve alınan yanıta göre farklılık gösterebilir. Simetikonun tipik dozu günde dört defaya kadar 20 miligramdır ve her gün kullanmak güvenlidir.
Biz her beslenme sonrası gaz çıkarılmaya çalışılmasını öneriyoruz. Bebek memeyi çok iyi kavramış ise hava yutmaya bilir. Bununla birlikte, her beslenmeden sonra bebeklerde gaz çıkarma gerekir diye bir kural yoktur. Bazı bebekler çok fazla geğirmeye ihtiyaç duyarken, bazıları nadiren bunu yapar.
Bebeklerin günlük ihtiyacına yardımcı A, E vitaminleri ve sindirim sistemi gelişimine katkısı olan Koenzim Q10 içerir. Kullanım Şekli: 0 - 1 yaş günde 1 veya 2 kez 20 damla, 1 - 3 yaş günde 1 veya 3 kez 20 damla, 3 yaş ve üstü günde 2 ile 4 defa 20 ile 40 damla yemeklerden sonra ağız yoluyla alınır.
Dereotu, papatya, zencefil, kimyon ve anason gibi bitkilerin çayı da bir çay kaşığı olmak koşulu ile bebek sancılarında etkilidir. Özellikle kolik için verilen zinco adlı ilacın da içerisinde yer alan malzemeleri içeren bitkiler doktora danışılarak kullanılır.
Bağırsak gazının en sık sebebi yutulan havadır. Hızlı yemek yemek, içecekleri kamış kullanarak içmek, sakız çiğnemek, şeker emmek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak hava yutmayı kolaylaştırır. Geğirti ile midede biriken aşırı gaz, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla geri atılması ile oluşur.
İshal, Kabızlık, Gaz ve Şişkinliğe İyi Gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri