Söke Mavisi, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır.
Organik tarımı destekliyoruz; Söke Organik Un' un, Tarım ve Orman Bakanlığınca yetkilendirilmiş Orser (TR-OT-011) tarafından 5262 Sayılı Organik Tarım Kanunu ve 27676 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına'' ilişkin yönetmelik uyarınca üretildiği onaylanmıştır.
Her türlü unlu mamullerin yapımında kullanabileceğiniz bir üründür. Ev hanımlarının ve bireysel kullanıcıların tüketimine sunulan Söke unun bu çeşidi geleneksel buğday unu olarak tanımlanır. Söke unu el değmeden hijyenik bir ortamda üretilir. Özellikle baklava hamuru ve börek açımı için oldukça uygun bir un çeşididir.
Çok amaçlı un kurabiyeler, kekler ve ekmekler için idealdir ve sıklıkla kullanılır. Bu un sert ve yumuşak buğdayın karışımından elde edilir. Biraz sert olduğundan yaptığınız ekmekler de sert düşebilir. Ekmek unu, çok amaçlı una göre daha fazla protein içeriğine sahiptir.
İlgili 39 soru bulundu
Tam buğday unu: Beyaz unda ruşeym ve kepek kısmı çıkartılır. Ancak tam buğday ununda buğday bütün olarak öğütülür. Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadığı için en çok tercih edilen sağlıklı un çeşitlerinden biridir.
Glutensiz un
Çünkü hamur işlerine karakteristik dokusunu kazandıran glutendir. Una glutenin görevini gören başka maddeler eklenirse glütensiz unu normal un yerine kullanabilirsiniz. İyi bir sonuç elde etmek için glutensiz hamur işleri için hazırlanmış tariflerden yararlanmalısınız.
Söke Böreklik ve Pastalık Un, geniş kullanım alanı için idealdir. Her çeşit börek, poğaça ve açma gibi mayalı ürünler, kuru pasta, kek, pandispanya gibi unlu mamuller yapımına uygundur. Yüksek su kaldırması ile veriminizi artırır.
Ekmek yapımında sık sık tercih edilen tam buğday unu, B vitaminleri açısından zengindir. Bolca lif içeren tam buğday unu, uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz. Tereyağı baklavanın lezzetini artıracaktır.
Türkiye'nin önde gelen un üretim şirketi Söke Un'un hisseleri İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners I'e geçti. 1963 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde kurulan Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye'nin en büyük ilk 5 un üreticilerinden.
2020 yılına ait 4 milyar 345 milyon TL'lik cirosuyla, İSO500 ve TİM500 sıralamalarında yer alan, cirosal bazda sektörünün en büyük üçüncü firması olan Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un'u satın aldı.
Şimdi, onlardan bahsedeceğiz. Kırmızı buğay unu, kirik buğday unu, menekşe unu, kunduru unu ve üveyik unu diğer sağlıklı un çeşitleri arasında yer alır. Nohut, kestane, badem ve keçiboynuzu unları da beyaz un yerine tercih edilebilir.
Helal. Helal belgemiz, ürünlerimizin islami şartlara uygun olarak üretiminin yapıldığının göstergesidir.
Söke Sarı Un, yüksek proteinli, ürüne kendi rengini veren sarı sert buğdayların öğütülmesiyle elde edilir. İçeriğindeki protein ve lif yapısı ile besleyicidir ve doğal lif kaynağıdır. Söke Sarı Un'u ekmek, erişte ve hamur işleri yapımında kullanabilirsiniz.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir. Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Simit örnekleri tam buğday ununa, %0, 30, 40 ve 50 seviyelerinde ekşi hamur ilavesi ile yoğurulması, 24 saat fermantasyona bırakılması ve pişirilmesiyle üretilmiştir.
Kepekli un ya da tam buğday unu kullanılarak hazırlanan yufkalar besin değeri bakımından daha iyi seçeneklerdir.
Pasta Unu (Pastry Flour): Ağartma işlemi yapılmadan elde edilen unlardır. Tart hamurları, kurabiye, bisküvi ve muffin yapımı için idealdir. Genel amaçlı unlardan daha yumuşak, kek unundan ise daha serttir.
Ayrıca pizza hamuru hazırlarken seçilen unlar da oldukça önemli. Pizza unu, eğer pizza ununuz yoksa baklavalık veya ekmeklik un kullanmanızı öneririz. Klasik ve tadına doyum olmaz bir pizza hamuru yapmak istiyorsanız hamuruna süt ya da yoğurt ilave etmeyin. Hazırladığınız maya karışımı elenmiş unun üzerine aktarın.
Söke Baklavalık ve Böreklik Un, her çeşit baklava ve börek yapımında kullanılabilir. Kuvvetli un yapısı ile çok su kaldırır ve yüksek verim sağlar. Baklava ve börek yufkalarının yırtılmadan istenilen incelikte kolaylıkla açılabilmesi ve işlenebilmesi için idealdir.
Karakılçık unu %12,3 protein, 18 g/Kg gluten içerir. Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri