Armut hangi mevsimde yenir derseniz, yılın çoğu dönemi tüketebilirsiniz. En çok yaz ve sonbahar aylarında tüketilmelidir.
Armut, yaz ve sonbahar meyvesidir. Armudun hasadı Haziran ayından Ekim ayının ortalarına kadar devam eder. Bu yüzden pazar tezgahlarında hem yazın, hem de sonbahar aylarında armuda rastlamak mümkündür.
Bu meyve hem yaz hem de sonbahar meyvesidir. Bu mevsimlerde bolca tüketilebilir. Ancak seracılık faaliyetleri sayesinde her mevsim armut tüketebilme imkanı vardır. En çok yaz ve sonbahar aylarında yetiştirilir.
Armut. Buzdolabından çıktığında insanı mutlu eden ve ısırdığınızda ferahlık hissi veren armut, kış meyvelerinin en lezzetlilerinden.
Ekim ayında olgunlaşır ve hasat edilir. Gürsu Deveci Armudu, oldukça sert, depolama süresi uzun olan bir çeşittir. Aynı zamanda çpk lezzetli ve zevkle yenen bir meyvedir.
İlgili 39 soru bulundu
Yetiştiriciliği en kolay ve verimi son derece yüksek olan Santa Maria Armut fidanı hobiciler için en ideal armut çeşitlerinden birisidir. Santa Maria armudu verimi sebebi ile Akdeniz bölgelerinde dalkıran armut olarak isimlendirilmektedir.
Yaz sonunda olgunlaşarak toplanan Armutları yemek için ideal ay Ekim'dir. Ekim ayında ağaçlarda kızarmış ve olgunlaşmış armutlar görmek mümkündür. Ekim ayında yetişen meyveler arasında olan armutla birlikte, muz, mandalina, elma, greyfurt, ıspanak ve pırasa gibi son derece sağlıklı meyve ve sebzelerde vardır.
Armut Hangi Mevsimi Sever? Ilık iklimlerde yetişen armut, yaz mevsiminin sonuna doğru olgunlaşır. Sonbahar mevsimi geldiği zaman toplanır. Armutlar ekim ayı itibariyle yenecek düzeye gelir.
Sonbaharın gelişiyle armudu tezgahlarda bolca görmeye başlayacağız. İçerdiği yüksek lif oranıyla sindirim sistemini düzenleyip, mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen armut harika bir C vitamini deposudur.
Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.
Armut hangi bölgede yetişir? Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler evvela Bursa'da çok fazla yetiştirilir.
Sonbahar meyveleri ve sebzelerini sofranızdan eksik etmeyerek, vücudunuzu kışa daha iyi hazırlayabilirsiniz. Sonbahar mevsiminde iseniz sebze olarak mantar, ıspanak, pırasa, mısır, havuç, kıvırcık ve yeşillikler, turplar, dolmalık biber, kapya biber, kereviz, brokoli, ıspanak, pazıyı tüketebilirsiniz.
Genel olarak armut çeşitlerinin soğukta muhafaza koşulları -1 °C ile 2 °C'de ve %90-95 oransal nemde 1-3 aydır.
Çoğu armut satın alındıktan sonra 3 ila 4 gün arasında olgunlaşır. Taze tutmak için olgun armutları soğutun. Olgun armutlar mutfak tezgahında veya kilerde çok uzun süre dayanmaz. Bütün olarak buzdolabına koymak, raf ömrünü 5 ila 12 gün arasında uzatabilir.
''Armudu çok sevdikleri söylenir ama tatlı bütün meyveleri severek yiyorlar. Pişmiş yemek dahil taze fasulye, karnabahar, patlıcan, ıspanak, yeşil biber kabak, elma gibi her çeşitte meyve ve sebze tüketiyorlar. Bazen elma hasadının gecikmesi ve ürün bulunamaması nedeniyle ayılara ithal elma bile veriyoruz.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Temmuz sonu-Ağustos başı hasat edilir. Uzun süre depolanabilir.
Fazla tüketimin yan etkileri olabilir. İçeriğinde şeker olduğu için aşırı tüketimde yapılırsa şekeri yükseltebilir. Aynı zamanda sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar ancak fazla tüketim ishale yol açar. Bu yüzden her besinde olduğu gibi armutta da tüketim miktarına dikkat edilmelidir.
Bu haberi okuduktan sonra evinizden armut eksik etmeyeceksiniz. Tek bir adet armut günlük lif ihtiyacının yüzde 18'ini karşılıyor. İçerdiği lif nedeniyle armut sindirim sistemi için son derece faydalıdır.
Genelde kan temizleyici etkisi ile bütün salgı bezlerinin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Zihin yorgunluğuna karşı iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Eğer zihinsel yorgunluğunuz var ise yatmadan önce seçeceğiniz meyve armut olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri