Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır.
Spor kulüpleri adına kayıtlı olmayan sporcular kendi adlarına il müdürlüğünden ferdi sporcu lisansı alabilirler ve her yıl bu lisanslarını il müdürlüklerine vize ettirebilirler. İlk defa ferdî sporcu lisansı çıkaran sporcular hiç beklemeksizin kulüp adına lisans çıkarabilirler.
Madde 6- Sporcuların tescil işlemleri l Ekim – 30 Eylül tarihleri arasında yapılır ve aşağıdaki belgeler aranır, 6.1-Reşit olmayan sporcular için velisinin izin belgesi, lisans çıkarabilmesi için 7 yaşını doldurması ve 8 yaşında olması gerekir.
İlgili 17 soru bulundu
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir. Lisans, sporcu lisansı veya sporcu kartı olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir: a) Sporcu lisansı, kulüp lisansı ya da ferdi lisans olarak ikiye ayrılır ve her spor dalı için ayrı düzenlenir.
Madde 6- (1) Sporcu lisansı 5 yaşını gün, ay, yıl olarak bitirmiş kişilere çıkarılır. Sporcuların lisans numarası, sporcunun T.C. Vatandaşlık numarasıdır. (2) Lisans çıkarmak isteyen sporcunun aşağıdaki belgelerle birlikte Federasyona başvurması gereklidir.
4. Başvuru yapacak adayların 2023 YKS'ye başvuru yapmış olmaları ve 2023 TYT puanları; a. Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümü için en az 160 puan, milli sporcular için en az 140 puan ve engelli adaylar için en az 100 puan olması gerekir.
Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
Sporcu lisans işlemleri il/ilçe müdürlüklerinden yapıldıktan sonra, Federasyon Müsabaka Otomasyon Sistemine kayıt yapılması gerekmektedir. Başvurular Federasyon Otomasyon sistemi üzerinden Kulüp Yetkilisi ya da İl Temsilcileri tarafından yapılacaktır.
Kulüp adına lisans çıkaran sporcular sezon sonunda kulübünden ilişkisini keserek tescil süresini beklemeksizin ferdi sporcu lisansı çıkartabilirler. Kulübün sporcuya ilişiksiz belgesi vermemesi halinde sporcu kulübünden istifa ederek ferdi lisans alabilir.
Sporcu sağlık raporu için ilgili sağlık kurumuna başvurmadan önce E – Devlet üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması gerekir. E – Devlet sistemine giriş yapıp Sağlık Raporu Sevk sekmesini açarak gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bilgileri kaydettikten sonra sağlık kurumuna başvurabilirsiniz.
Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri online site üzerinden gerçekleşmektedir. Sporcular lisans sorgulamalarını https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapmaktadır.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
Bir sporcunun milli sporcu olabilmesi içini federasyonlar ile bu federasyonların üyesi olduğu uluslararası kuruluşların yıllık faaliyet programlarında yer alan uluslararası spor müsabakalarına katılması için temsil görevi verilen ve fiilen yarışan sporcuya verilen Milli Sporcu Belgesi'ne sahip olması gerekir.
Hedef 8 yıl içinde bütün öğrencilerin en az bir dalda lisanslı sporcu olması. Başarılı sporcu öğrencilere okul nakillerinde kolaylık sağlanacak, LGS-TYT-AYT Sınavlarında Ek Puan ve burs teşviki verilecek. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile spor bakanlığı arasında protokol imzalanacak.
Öğrencilerin spor karnelerine “E-Devlet-SporBilgiSistemi-SportifYetenekTaraması-YönlendirmeSporKarnesi” menüsünden ulaşabilirsiniz.
Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar, kendi alanlarında yükseköğretim programlarına yerleştirilirken, bu adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği bir ek katsayı ile çarpılarak 1999-ÖSS puanlarına eklenecektir.
Buna göre, lisans alma bedeli, 668 bin 790 lira, lisans tadil bedeli, 31 bin 220 lira, lisans sureti çıkarma bedeli, 6 bin 690 lira olacak olacak.
Kulüp bünyesindeki sporcularımıza nüfus bilgilerine göre doldurulmuş, resimleri olan,lisans numaraları yazan kulüp yönetimi tarafından verilen yönetim kurulu başkanı imzalı kimlik kartıdır.
Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir. Halter, savunma sporları ve buna benzer ağır sporlar ise 15-16 yaşından itibaren gençlere önerilir.
Ülkemizde Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) üzerinden espor lisansı almak mümkün. Bunun için il ve ilçe müdürlüklerine sağlık beyanı belgesi, 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi ve iki adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılabiliyor.
Yönetmelik uyarınca bir sporcu birden fazla kulübün bünyesinde sporcu lisansı ile faaliyet gösterebilmektedir. Ancak, bunun için yapmak istediği spor dalı faaliyetleri, halihazırda kayıtlı olduğu spor kulübünde bulunmaması ve spor kulübünden izin alması gerekmektedir.
Kart talep edecek sporcularımız, Federasyonumuz internet sitesinde bulunan sporcu başvuru formları bölümünden Milli Sporcu Talep Formunu indirerek, gerekli evraklar ile birlikte elden ya da posta yoluyla federasyonumuza göndermesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri