Staj defterinde ne tür bilgiler yazılmalıdır? Staj defterinde staj dönemi süresi, staj yeri ve stajla ilgili detayların yazılması gereken bilgiler olmalıdır. Ayrıca staj için yapılan çalışmalar, görevler ve öğrenilenler de not edilmelidir.
Staj defterinde yapılan iş sayfalarında ilk olarak kurumun genel bir tanıtımı yapılmalıdır. Hangi sektörde yer aldığı, kuruluş tarihi, çalışan sayısı, kurum içi departmanlar vb. bilgilere yer verilmelidir. İkinci olarak sizin hangi birimde ve kimlerle çalıştığınızı yazmanız gerekmektedir.
Bu bölümde, stajınızın ilk haftasında gün gün ne işle meşgul olduğunuzu birer başlık halinde yazmanız beklenmektedir. Örneğin; İlk haftanız 17.08.2016 ile 21.08.2016 tarihleri arasında olsun.
Sonuç bölümü, gerçekleştirilen projeden veya yapılan stajdan elde edilen sonuçların değerlendirildiği bölümdür. Bu bölümün yapısı şöyle olmalıdır: Proje veya staj konusu tanımlanmalı ve kullanılan yöntemler özetlenmelidir. Elde edilen sonuçlar açık ve basit cümlelerle ifade edilmelidir.
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
*Staj defterinde ilk gün, staj yapılan işyeri ile ilgili detaylı bilgi verilir. amirinizin nezaretinde doldurulur. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj defteri stajın başladığı gün stajın yapılacağı kuruma götürülür ve 24 iş günü süresince yapılan işler, her iş günü sayfalara doldurulur.
Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Stajer öğrenci özgeçmiş bilgilerini eklemelidir. Staj yapılan işletmede stajı onaylayan yetkili/stajı takip eden eğitici personel tarafından günlük imzalanır. Tarihler kısmına yalnızca staj yapılan iş günleri yazılır. Stajer öğrenci tarafından doldurulur.
Ön yazı, iş başvurusu yapan kişilerin niteliklerini ve işe dair ilgilerini, gelecek planlarını anlattığı kısa yazı türüdür. Ön yazı, iş başvurusu sırasında CV ile birlikte başvurulan kuruma gönderilmektedir. Ön yazıda kişinin ilgili işe karşı yaklaşımı ve iş alanında geçmiş deneyimleri özetlenmektedir.
Bu nedenle eğitim, staj, gönüllü işler, kurslar, sertifikalar, yabancı diller, ödüller, başarılar ve becerilerle ilgili tüm bilgilerinizi CV yazmaya başlamadan önce not alın.
Staj da bir iş tecrübesi olduğundan dolayı iş tecrübesi başlığı altında staj bilgileri yazılabilir. Staj bilgileri iş tecrübeleri başlığı altında yazılacağı zaman staj bilgileri olduğu belirtilerek yazılırsa herhangi bir sorun ile karşılaşmadan cv'nizi tamamlayabilirsiniz.
Belirlenen kariyer hedefi kişinin başvurulacak pozisyona uygun kişisel ve mesleki özelliklerini tanıtıp başvuru amacını belirtirken yardımcı olacak önemli bir unsurdur. CV içerisinde kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, iş ve staj deneyimleri, beceriler, eğitim ve sertifikalar ve referanslara yer verilmelidir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
Staj, öğrencilere teorik olarak öğrendikleri bilgileri pratik ortamda uygulama fırsatı sunar ve iş yaşamına dair önemli deneyimler kazandırır. İşverenlerin bakış açısından, stajlar genellikle iş tecrübesi olarak değerlendirilir.
Bir seferde en az kaç gün staj yapabilirim? 20 iş günü. Ancak mezun olabilmek için kalan eksik stajlar 20 günden az olabilir. (Son olarak 2012 yaz döneminde olmak üzere daha az süreyle de staj yapılabilir.)
STAJYER MAAŞI 2023 NE KADAR OLDU? Şu an stajyer maaşı 2 bin 542 olarak veriliyor. Söz konusu maaş, yapılan ara zam yüzdesi ile aynı doğrultuda artacak. Böylelikle yeni stajyer maaşının 3 bin 420 TL olması bekleniyor.
Buna göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL olarak uygulanmaya başlamıştır. Bu nedenle de stajyer maaşı da güncellenmiştir. Yeni stajyer maaşı, 2023 yılında net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 3.420,60 TL olarak güncellenmiştir.
2- Staj Defteri Yazım Kuralları
Defterin günlük gibi kullanılarak stajla ilgisi olmayan konuların yazılmaması gerekir). doldurulmalıdır. Staj defterinin her sayfası çalışılan bölümdeki yetkili kişiler tarafından imzalanmalıdır.
kullanılarak gerçekleştirilmelidir. bırakılmamalıdır. 14) Staj defterinin sayfaları bilgisayarda hazırlanıyorsa kullanılacak resim ve çizimler de bilgisayarda yapılmalı ve yazımlara entegre edilmelidir (yapıştırma yapılmadan). Staj Defteri elde hazırlanıyorsa; bunlar teknik resim kurallarına uygun olarak çizilmelidir.
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
STAJ SONUNDA YAPILACAK İŞLEMLER;
Stajyer öğrenciler, staj süresince yaptığı çalışmalarını, yapılan uygulamaları ve öğrendikleri konuları, tutacakları staj defterine uygun olarak yazar ve staj sonunda kendisinden sorumlu görevliye imzalatıp, kurum veya işyeri amirine onaylatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri