Amerikan alçı, suya dayanıklı yapısı ile sağlık sektöründe tercih edilir.
Gazbeton, tuğla, bims, briket vb. materyallerle brülmüş duvarların iç bölümlernde yüzeyi düzeltmek için dolgu alçısı olarak kullanılır. Harcın hazırlanacağı kap temiz, yayvan ve su geçirmez olmalıdır.
Özellikleri: Beyaz çimento esaslı, tek bileşenlidir. Alçı ve alçı bazlı malzemelere göre yüksek aderans ve dayanıklılığa sahip olduğundan çatlama yapmaz. Suya ve neme karşı dayanıklı olduğundan kürlendikten sonra suyla temas ettiğinde yumuşama yapmaz.
Yeşil Alçıpan Nedir- suya dayanıklı alçıpan fungisidal ve hidrofobik katkı maddelerine sahip neme dayanıklı alçıpan. Malzeme tabakaları yeşildir.
Saten Alçı İle Sıva Alçısının Farkları
Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir. Sıva alçısını kısaca kaba alçı olarak isimlendirebiliriz. Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Saten Alçı, alçıpan veya sıva yapılmış yüzeylerde, boya öncesi son kat düzeltme yapmaya yarayan bir alçı sıva türüdür. Son kat boya öncesi, boşlukları, pürüzleri kapatarak düzgün ipeksi bir yüzey elde etmeye yarar. Saten perdah alçısı veya adları da verilmektedir.
Hayır, suya girilebilir alçı yaz-kış kullanılabilir. Bu sayede istediğiniz zaman duş alabilir, eğer işiniz gereği alçıya su değiyorsa alçının bozulmasını engellemiş olursunuz.
Knauf Suya Dayanıklı Alçıpan WR 18 mm (HRK)
Herkül alçıpan olarak da bilinir.
Eğer banyoda alçıpan kullanmayı planlıyorsanız, aşağıdaki önerilere göz atın: Nem Dayanıklı Alçıpan Kullanın: Standart alçıpan yerine nem dirençli alçıpan seçmelisiniz. Bu tür alçıpan, neme karşı ekstra koruma sağlar.
Suya Dayanıklı Alçıpan
Suya Dayanıklı alçıpanlar nemli ve ıslak ortamlarda kullanılan modellerdir. Ön yüzeyi yeşil veya mavi, arka tarafı gri renkli kâğıt kaplamadır. Neme dayanıklı bir şekilde üretilen bu alçıpan türünün üstüne seramik, fayans uygulaması yapılabilir. Temizdir ve montajı hızlı ve kolaydır.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
Kara sıvanın kuruması daha fazla zaman alabilirken, alçı sıva daha hızlı bir şekilde kurur. Dayanıklılık: Alçı sıva, kara sıvaya göre daha hassas bir yapıya sahiptir ve darbelere karşı daha duyarlı olabilir. Kara sıva ise daha dayanıklı bir yapıya sahiptir ve dış etkenlere karşı daha dirençlidir.
Alçı taşının %30'luk kalsiyum klorit solusyonunda kalsinasyonu ile elde edilir. Bu yöntemle elde edilen toz partikülleri daha yoğun ve küboidal şekilli ve yüzey alanı azalmıştır. En güçlü ve en pahalı alçı tipidir.İnley ve kron yapımında yani yüksek direnç ve yüksek sertlik gerektiğinde kullanılır. Tip IV alçı denir.
Yeşil alçıpan, suya dayanım isteyen, banyo, mutfak, tuvalet gibi alanlarda, bölme duvar, giydirme duvar ve asma tavan imalatlarında kullanılır.
Bundan sonra alçılı sargı bir taraftan sarılmağa başlanır. Bu şekilde hazırlanan alçı sargılarım, en iyisi, su geçirmez kağıtlara sarmaktır. Al- çılı sargılar su almaması için rutubetsiz kuru yerlerde saklanır. Kağıt bulmağa imkân yoksa 10-15 tanesi bir kutu içinde vine kuru bir yer- de saklanır.
Alçı sıva, suya dayanıklı bir yapı malzemesi değildir. Alçı, su ile temas ettiğinde hızlı bir şekilde yumuşar ve çözünmeye başlar. Bu nedenle, alçı sıva, özellikle ıslak hacimlerde veya suya maruz kalabilecek alanlarda kullanılmamalıdır.
Banyo tavan kaplama çeşitleri arasında; plastik, strafor, köpük gibi farklı seçenekler yer alıyor. Farklı boyutlarda üretilen banyo tavan kaplamaları geniş ve dar olan tüm alanlara uyum sağlıyor.
Tavan alçıpan asma tavan uygulamasıyla yapıldıysa; banyo, mutfak gibi ıslak hacimler için üretilmiş alçıpan plaklar kullanılmalıdır. (Alçıpan asma tavan, alçıpanın betonarme tavana bir askı ve metal profiller yardımıyla asılarak, monte edildiği tavandır.
Islak hacimlerde su emme oranı azaltılmıs alçı levhalar kullanılmalıdır. Su emme oranı azaltılmıs alçı levhalar TS EN 520+A1'e göre H1 ve H2 sınıfı olarak iki farklı tiptedir.
BoardeX, iç mekanlarda ıslak alanların vazgeçilemez levhasıdır.
Alçı ve su
hidrofil pamuk suya dayanıklı değildir. Bu nedenle duş aldığınızda alçıyı veya sentetik alçıyı plastik bir torbayla veya özel duş kılıfıyla koruyun. Mümkün olabildiğince kısa bir süre duş alın. Plastik bir torbayı plasterle su geçiremez bir şekilde cildinize yapıştırabilirsiniz.
Amerikan alçı yöntemleri ek olarak klasik bir şekilde yapılan alçı yöntemlerine göre daha hafif bir yapısı bulunan ve suya dayanıklı bir üründür. Bu nedenle insanlar Amerikan alçıyı kullansalar bile havuza girme ve denize girme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirler.
Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri