Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır.
Kişinin herhangi bir sağlık güvencesi yoksa , 18 yaş üzerinde ise ADNK sistemine göre ikametinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına nüfus cüzdanı ile gelerek müracaatta bulunabilir.
Ödemeler iki ayda bir 250,00TL. olmak üzere toplam 500,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir. Ödeme ayları 2., 4., 6., 8., 10., 12., şeklindedir. Düzenli Merkezi ödeme yardımı olarak Vakfımızdan Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Aylık alanlar, Muhtaç Asker Aylığına başvuru yapamamaktadır.
İkametinizin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek kimlik kartınızla başvuruda bulunabilirsiniz. Kimlik kartı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Ev hanımlarına 1100 TL yardım için başvuru, e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-devlet hesabınıza TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili sayfasından başvurabilirsiniz.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesine (www.ailevecalisma.gov.tr) giriş yapın. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan "Başvurular" butonuna tıklayın. "Sosyal Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada "Annelere Yönelik Yardım Başvurusu" seçeneğine tıklayın.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Açıklamada, "Sigortalı çalışıyor olmak sosyal yardım alınmasına engel değildir. Sosyal Güvenlik Sistemi tüm risklere karşı sigortalı çalışan kişileri güvence altına alır. Sosyal güvenlik bir dayanışmadır ve bu sayede iş kazası geçirenlere, meslek hastalığına yakalananlara gelir bağlanır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evi Arabası Olan Belediyede Tanıdığı Olan Her Türlü Yardımı Alıyor.
18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular kapsamda olmama gerekçesi ile ön elemede elenir.
Kıymetli Vatandaşlarımız; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bürolarına gelmeden , Yardım başvurularınızı https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti ONLİNE BAŞVURU linkinden de yapabilirsiniz.
* Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve kadın konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sosyal yardım kapsamında yer alan doğal gaz desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine 900 TL ila 2500 TL arasında destek sağlanıyor. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor.
Başvurular e-devlet platformları üzerinden yapılmaktadır. Parola olmadan başvuru işlemini tamamlayamazsınız. Başvurular sadece dijital ortamlar üstünden yapabileceksiniz. Başvurunun dijital ortamda yapılmasının ardından sonuçlar en kısa sürede e-devlet üzerinden açıklanacaktır.
E-Devlet Ev Hanımlarına Yardım Başvurusu Süreci
E-Devlet ev hanımlarına yardım başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu başvuru, e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. E-Devlet ev hanımlarına yardım başvurusu yapmak için, öncelikle e-Devlet şifresine sahip olunması gerekmektedir.
E Devlet sistemin TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra 'sosyal yardım' başlığını bulun. Açılan sayfada "Çalışan - Çalışmayan Ev Hanımları Destek Başvurusu" seçeneğini tıklayın. Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurun.
Türkiye'deki ev hanımları ve çalışmayan anneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelen resmi duyuruyla maddi destek müjdesi aldı. Bakanlığın yakın zamanda hayata geçireceği bu yeni destek ödemesi, annelere 3.700 TL'ye kadar yardım imkanı sunuyor.
Hükümet, çalışan ve çalışmayan tüm ev hanımlarına eşit şekilde yönelik olarak 4.000 TL destek ödemesi yapma kararı aldı. E Devlet üzerinden başvuruların kabul edileceği belirtilirken, başvuru şartları arasında en az bir çocuğa sahip olma koşulu bulunuyor.
İşte ev hanımlarından istenen başvuru şartları... 1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 2- Türkiye'de yaşıyor olmak 3- Mavi kart sahibi olması, 4- 18 yaş üzerinde olmak, 5- Kira ödüyor olmak, 6- Evde eğitim gören çocukların bulunması, 7- Kronik hastalığı olan anneler ödemelerden yararlanabilecek.
Kadınlara yönelik yardım programına ilişkin başvuru işlemleri e-devlet aracılığı ile yapılabilecek. T.C kimlik numarası ve PTT'den alınacak şifre ile e-devlet girişi yapan kadınlar sosyal yardım başvurularını Hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilecek.
Depremden etkilenen çocuklu ailelere yönelik, bir defaya mahsus olmak üzere 900 TL ödeme yapılacaktır. Programın bir bileşeni de yararlanıcılara çocuk koruma ve sosyal hizmetler hakkında ve erişebilecekleri hijyen ve sanitasyon önlemleri hakkında bilgilendirici mesajlar vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri