Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır. Malum nasıl yazılır?
- rica ederim. cümlesi kurulup, karşılıklı iyi duygularla sonlandırılmalı minnet faslı.
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
İlgili 24 soru bulundu
"Müteşekkir" kelimesi, minnettarlık duygusunu ifade etmek için sıkça kullanılır ve bir kişinin veya topluluğun teşekkür borcunu ifade eder.
yetkiyi devreden makamın hiyerarşik durumuna göre arz ve/veya rica ibarelerinden uygun olanıyla bitirilmelidir. yaptıkları yazışmalarda 'rica ederim' ifadesi kullanılır.
Eyvallah, sen de sağ ol.
teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. "teşekkürler" de hemen hemen aynı anlamda kullanılır. ancak daha az samimi ve en önemlisi de türkçe dil kurallarına uygun değildir.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
Bir tez teşekkür yazısı, öğrencilerin son sınıf veya yüksek lisans tezi araştırma ve yazma sürecinde kendilerine yardımcı olan ve destekleyen kişilere (veya kuruluşlara) teşekkür edebilecekleri özel bir bölümdür.
Neden Profesyonel Bir Teşekkür Maili Yazmalısınız? Bir iş görüşmeden sonra bir teşekkür maili yazmak çok önemlidir. Teknik olarak görüşmeden sonra karar verme sürecinde bir teşekkür e-posta'sı göndermek, yazılı olmayan bir kuraldır ve kendinizi karşı tarafa hatırlatmanıza olanak tanır.
BİZ DE KELİMESİNİN ANLAMI
Bu kelime genellikle bizde şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı biz de şeklinde olmalıdır.
Teşekkür yapılan bir iyiliğe, bir duruma veya herhangi bir harekete karşı duyulan memnuniyeti, mutluluğu ve gönül borcunu anlatma şeklidir.
Thank you interj
teşekkür ederim, sağol, sağolun ünl.
Yargıdaki öznenin 1. tekil kişi ve kullanımın edimselliği bakımından asıl teşekkür kalıbı teşekkür ederim'dir. Diğer yaygın bir kullanım olan sağol[un]'da yargıdaki tasarı 3. tekil kişi veya 3. çoğul kişiye yöneltilir.
Teşekkür mektubunuz işverenin sizin iş için düşünülmenize teşekkür ettiğinizi gösterir. Aynı zamanda pozisyon hakkındaki ilginizi tekrarlar ve öne çıkardığınız özellikleriniz hakkında daha fazla bilgi vermek için kullanılabilir.
Teşekkür etmek, en basit minnet ifadesidir ve bedava motivasyon aracıdır. Tabi ki emeklerimizin karşılığında bir ücret alıyoruz ama temel bir ücret sağlandıktan sonra insanın çalıştığı yerde daha huzurlu ve mutlu çalışmasını sağlayan bir araçtır.
Bana yaptığın yardımı hiçbir zaman unutmayacağım. Bu yardım benim için o kadar değerli ki, her zaman hatırlayacağım bir yardım olduğundan emin olabilirsin. Sana tüm kalbimle teşekkürlerimi gönderiyorum. Zor bir zamanda yanımda olarak bana cesaret vermeyi başardın.
eyvallah=iy(evet)+wa'llahi(yeminle) birleşmesinden oluşur ve arapça kökenli olduğu aşikardır. sağ ol, sağ ismi türkçe kökenli, olmak manasındaki ol fiili türkçe kökenlidir. iki türkçe kökenli isim ve fiilin birleşmesinden oluşmuş türkçe kökenli iyi niyet göstergesidir.
dolayısıyla da rücû etmek de geri dönmek, vazgeçmek, iade etmek gibi anlamlara gelir. bu yüzden de birisi teşekkür ettiğinde ona karşılık söylenen "rica ederim" cevabı aslında "ben size teşekkür ederim" ya da "aynı şekilde teşekkürünüzü size iade ediyorum" gibi anlamlar taşıyan bir kibarlık ve saygı göstergesidir.
TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda "Sağol" kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "Sağ Ol" şeklinde yazılır. İyilik, yardım veya hoşa giden bir davranış karşısında `çok yaşa, teşekkür ederim` anlamlarında söylenen bir söz.
Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır.
hiyerarşi yönünden, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda "Arz ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.
Bu, Türkçe'de yaygın bir iletişim biçimi olup, genellikle direktif ve emir vermek yerine, nezaket çerçevesinde bir şeyin yapılmasını istemek için kullanılır. Rica etmek, karşılıklı saygı gösterme ve ilişkilerde yumuşak bir yaklaşım benimseme eğilimini yansıtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri