Buzdolapları tatlıları soğuttuğu için şekerlenmesine neden olacaktır. Yani şerbetli tatlınızı buzdolabına koyduğunuzda tatlınıza büyük kötülük yapmış oluyorsunuz. Bu nedenle tatlınızı temiz, kuru ve güneş almayan bir yerde saklamanız gerekir. Böylelikle tatlınızın bayatlamasını ve şekerlenmesini önlemiş olursunuz.
Şerbetli tatlıları eğer 2-3 gün içinde tüketebilecekseniz kuru ve serin alanlarda saklamayı tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda onu buzluğa ya da buzdolabına kaldırmanız gerekmez.
Revani buzdolabına konur mu? Şerbetli tatlılar soğukta şekerlenirler. Bu yüzden revani buzdolabında şekerlenecektir. Soğuk ve kuru ortamda saklamanız revaniniz için daha iyi olacaktır.
Şam tatlısı buzdolabına konur mu? Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın! Buzdolaplarına koyduğunuz şerbetli tatlılar soğuduğu için içerisindeki şerbet kristalleşerek şekerlenecektir. Bu da ağzınızda o sevmediğimiz kıtır kıtır şeker tadı bırakacaktır.
Kötü bir baklava deneyimi yaşamamanız adına dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise buzdolabında muhafaza etmemeniz gerektiğidir. Buzdolabı, şerbetli olan baklavanın daha da fazla şekerlenmesine ve tazeliğini yitirmesine yol açar.
İlgili 44 soru bulundu
Tatlıya sonradan şerbet eklemek, çoğu kişinin yaptığı üzücü hatalardan biridir. Tatlıya sonradan şerbet eklemek hem tatlının tadını hem de kıvamını bozar. Bu nedenle kesinlikle pişmiş ve bir kez şerbet eklenmiş tatlıya sonradan şerbet eklenmemelidir. Aksi takdirde tatlı şerbeti çekmez ve cıvık cıvık olur.
Saklama koşulları oda sıcaklıgında yazın 4 gün kışın ise 5 gün dayanır.
Ve şerbetin ne çok sulu ne de çok fazla koyu olmaması gerekiyor. Bunun için de onu sık sık kontrol etmeniz lazım. Zira şerbet çok koyu olursa tatlı onu emmez, katı olur. Çok sulu olursa ise tatlının biçimi bozulur, yumuşar, dağılır.
Eğer tatlı sıcaksa, şerbeti soğuk kullanmalısınız. İkisi sıcak olduğunda, tatlınız hamur olabilir. İkisinin de soğuk olma durumunda, şerbetiniz çekmez. Bunun yanında, baklava gibi tatlılarda, tatlı güzel pişerse hem şerbet hem de baklava sıcakken dökülür.
ŞEKER ERİYENE KADAR TENCEREYİ KARIŞTIRMALISINIZ
Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını aşmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Şekerli bir tatlı olan baklavayı buzdolabında saklamak, tatlının daha fazla şekerlenmesine yol açar. Fazla şekerlenen baklava, kendine has lezzetini kaybedecektir. Baklavayı muhafaza edeceğiniz yerin kuru ve güneşten uzak olmasına özen göstermelisiniz.
Baklava çok şeker içeren bir tatlı olduğu için buzdolabında saklanması doğru değildir. Çünkü buzdolabına konulan bir baklava çok daha hızlı bir şekilde şekerlenir. Hatta buzdolabında bekleyen baklavanın tadı bozulur ve içerisindeki şeker yoğunluğu da artar.
Baklavanızın yufkaları çok kalınsa içerisine çok fazla şerbet çektiği için şekerlenme olabiliyor. Böyle durumlarda baklavanız hem şekerleniyor hem de hamurlaşıyor. Baklavanızın şerbeti çok fazla kıvamlı ya da kıvamı daha suluysa bekledikçe şekerleniyor ve lezzeti kayboluyor. Bir diğer sebep ise sıcaklık.
Rende veya kalbur üstünde açıp ceviz koyalım ve kapatalım. Tepaiye dizip 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca 10'lu gruplar halinde paketleyip buzluğa kaldıralım.
Şerbeti dökülmemiş baklavayı buzdolabında saklamaya gerek yoktur fakat baklava buzlukta muhafaza edilebilir.
Şambali Tatlısı Tarifinin Püf Noktası
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır. Bunun amacı ise sıcak tatlının soğuk şerbeti daha rahat çekmesi ve hamur yapısının bozulmamasıdır.
Klasik revani tatlısının kek kısmında süt yerine yoğurt kullanılır ve şerbetinde süt kullanılmaz.
Şerbetli Tatlılarınızı Buzdolabına Koymayın!
Bu nedenle tatlılarınızı buzdolabına koymak yerine, kuru, serin ve güneş almayan bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Böylece tatlılarınızın uzun süre tazeliğini kaybetmeden kaldığını göreceksiniz.
Revani yapımı oldukça basit olmakla birlikte akşam yemeklerinizden sonrası için ideal. Arzu ederseniz hamuruna portakal ya da limon kabuğu rendesi de ekleyebilir ve daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Dar zamanların kurtarıcı tatlısı olmaya aday revaninin yapılışı hemen aşağıda. Afiyet olsun!
Sütlaç Nasıl Saklanır? Artan sütlaçlarınızın üzerini sıkıca kapatıp buzdolabında ertesi gün tüketmek için saklayabilirsiniz. Daha fazla beklettiğinizde bozulmaz veya tadı değişmez.
Oda sıcaklığında, açık bir alanda ve ağzı kapalı şekilde sakladığınız şerbetli baklavayı 5 gün boyunca bozulma tehlikesi olmadan rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Çiğ kadayıf, paketi açılmadan ağzı kapalı bir şekilde buzdolabına yerleştirilebilir. Buzdolabında ortalama 7-10 gün saklanır. Paketin üzerinde yazan son kullanma tarihine mutlaka dikkat etmek gerekir. 10 günü geçen kadayıflar, kullanılmamalıdır.
Uzun vadede tüketilmeyecek şerbetli tatlıların, tazeliğini koruması için pek çok yöntem denenmektedir. Bunlardan biri de baklava ve kadayıf gibi tatlıların derin donduruculara yerleştirilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri