Turbocharget Dricet İncetion sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TDİ sistem, motora direkt olarak yakıtı püskürtme yöntemiyle çalışır. En küçüğü 2 silindirli ve en büyüğü 12 silindirli olan TDİ motorlarda kötü yakıt kullanmamaya özen göstermek gerekir. TDI motor tipi, Volkswagen markasının ürettiği bir motor türüdür.
Turbo şarj sistemi ile çalışan özel bir dizel motordur. Oldukça dayanıklı ve senelerce herhangi bir sorun yaşamadan kullanabileceğin motor teknolojisidir. TDI motorlar yakıt tüketimi performansa göre oranlayarak sizlere en iyi tasarrufu sağlamaktadır.
Dizel motora sahip araç, düzenli olarak bakım yapıldığında ve araç doğru kullanıldığında motor dayanım süresi uzar. Dizel motor ömrü ortalama 400.000 ile 500.000 kilometre arasındadır.
TDI (Turboşarjlı Direkt Enjeksiyon), Volkswagen Grubu'nun turbo kompresöre ek olarak bir ara soğutucuya sahip common rail doğrudan enjeksiyonlu turbo dizel motor serisi için kullandığı terimdir.
TDİ Turbocharged Direct İnjection kısaltması olarak bilinmektedir. Bir motor teknolojisi olarak TDİ araç sektöründe çok fazla kullanıldığından merak uyandıran bir kelimedir. İngilizceden dilimize gelmiş olan bu kelimenin anlamı yakıt türünün dizel olarak belirlendiği motor teknolojisi olarak bilinmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
TDI motor, uzun kilometre dayanıklılığı ve düşük yakıt tüketimi konusunda kendini kanıtlamış, dünyada ilk seri imal edilen turbo dizel motorudur. En düşük hacimi çift silindir ve 800 cc olan bu motorun en yüksek hacimli üretimi ise 12 silindir 6000 cc'dir.
Bu motorun bir diğer adı ise enjeksiyonlu turbo dizel motor olarak biliniyor. TDI motor nedir diye bakacak olursak bu teknolojiyi kısaca; turbo kompresörle birlikte bir ara soğutucusu bulunan ve motora direkt olarak yakıt püskürterek çalışan turbo dizel motor olarak tanımlayabiliriz.
Genellikle iyi bir bakım ve uygun kullanım şartları altında, bir TDI motorun 200.000 ila 300.000 kilometre arası yol yapması mümkündür.
TDI motor, yakıt türü olarak dizle yakıtların kullanıldığı bir motor ünitesidir. Üstün mühendislik teknolojisi sayesinde enjeksiyonlu turbo dizel motor olarak da bilinen TDI motorlarda dizel yakıtında bulunan enerjinin yüksek bir oranı hareket enerjisine çevrilebilmektedir.
Dizel araçlarda kullanılan ''tdi'' simgesi, otomobilin turbo, dizel ve enjeksiyonlu olduğunu anlatıyor. Daha yeni modellerde kullanılan ''cdi'' terimi ise ''Common roil diesel injektion''ın kısaltması anlamına geliyor.
Benzinli ve turbo motorlu arabaların ise 150 bin km'yi aşmaması öneriliyor. Dizel araçlarda ise atmosferik motorlarda 250 bin km'ye, turbo motorlarda yine 150 bin km'ye kadar çıkılabiliyor.
Dizel araçlar motor sağlığı için sık sık ve düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu motorlar daha sık ve önleyici bakım gerektirmektedir. Diğer taraftan benzinli motorlar dizel motorlar gibi sık kullanıma gerek duymazlar. Ayrıca benzinli araç motoru daha uzun ömürlüdür.
Tsi motor tdi dan kesinlikle daha seri fakat tdi motorunda performansı fazlası ile tatminkar .
Şehir arası 6 litre.
Beygir farkını gösteriyor. benim bildiğim sınıfındaki araçlara göre gücünü gösteriyor.
Üstün çekiş gücü ve azami verimliliğin eş anlamlısı: TDI – bir Audi buluşu. Günümüzde TDI motorları sportif, sarsıntısız ve ekonomik motorlardır. Üstün çekiş gücü ve azami verimliliğin eş anlamlısı: TDI – bir Audi buluşu. Günümüzde TDI motorları sportif, sarsıntısız ve ekonomik motorlardır.
Sıralı 4 silindirli 1.6 litre hacmindeki turbo beslemeli dizel motor (TDİ) 115 Hp güç ve 250 Nm tork değerlerine sahip.
Garanti dışında kullanılabilirlik açısından sürelerine baktığınızda da aşağı yukarı aynı sonuçları sizleri karşılayacaktır. Hibrit ve benzinli araçlarda 200.000 ile 300.000 km arası ömür biçilirken dizel araçlar için 400.000 ile 500.000 km arası ömür biçilmektedir.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.2 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.9 lt. Karma Tüketim (100 km) 4.0 lt.
volkswagen'in ürettiği benzinli * ve dizel motorların karşılaştırması. tsi motorlar, performans ve sessizliği ile öne çıkarken, tdi motorlar ise yine performans ve düşük yakıt tüketimleri ile öne çıkarlar. bu motorlar, skoda ve seat gibi farklı marka otomobillerde de kullanılır.
TSI'ın açılımı Turbo Stratified Injection ifadesinden geliyor ve Turbo Kademeli Enjeksiyon olarak Türkçeleştiriliyor. Kısacası bu motorun en temel iki özelliği mevcut. İlki, turbolu olması ve ikincisi de direkt enjeksiyon ile çalışması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri