Tek gözde görülen ağrı sinüzit ya da migrene işaret olabilir. Arpacık ya da blefarit: Göz kapağı üzerinde ortaya çıkan, ağrılı ve acılı bir hastalıktır. Göz ağrısı ile birlikte bu hastalık meydana gelebilir. İritis: Nadir olarak görülen bu hastalık, göz içinde yer alan irisin iltihaplanması anlamına gelir.
Sağ Göz Ağrısı
Yabancı bir cismin kaçması dahil olmak üzere göz tansiyonu, görme bozuklukları, alerji, migren gibi sağlık sorunları ağrıya neden olabilir. Ayrıca konjonktivit, üveit gibi sağlık sorunları da ağrıya neden olabilir.
Antibiyotikler: Gözde ağrıya neden olan göz enfeksiyonlarını tedavi etmek için antibakteriyel damlalar ve oral antibiyotikler kullanılabilir. Antihistaminikler: Göz damlaları ve oral ilaç tedavileri gözdeki alerji ile ilgili ağrıyı hafifletebilir.
Ağrı göz çevresinde veya göz arkasında hissedilebiliyor. Göz kuruluğu, göz tansiyonu, gözlerde uçuk gibi bazı göz enfeksiyonları, arpacık ile göz migreni ağrının başlıca sebebi. Sinüzit de göz ağrısı yapan en önemli sebeplerden birini oluşturabiliyor.
Tekrarlayan göz ağrıları varsa, gözümüzde bunun yanında kızarıklık, yanma, batma, görme bulanıklığı, çapaklanma gibi belirtilerde eşlik ediyorsa herhangi bir tedavi başlamadan önce muhakkak göz doktoruna muayene olmak gereklidir. Bu muayenenin sonucunda görme kaybı yaratabilecek ciddi hastalıklara ekarte edilmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Göz ağrısı, çoğu insanda ara sıra gözlenen fakat nadiren ciddi bir tıbbi durumdan kaynaklanan ağrı çeşididir. Göz ağrısı, ağrıyı gözün neresinde hissettiğinize bağlı olarak ikiye ayrılır. Gözün yüzeyinde görülen ağrılara oküler, içinde ya da daha derinlerde hissedilen ağrılara orbital ağrı denir.
Siyah çay, salatalık gibi ürünler ile gözlere kompres yapılarak gözleri dinlendirmek mümkündür. Soğuk suya batırılmış ıslak havlu ya da bez ile de gözler dinlendirilebilir. Papatya çayı içmek ise vücudu sakinleştirdiği gibi gözlerin de dinlenmesine yardımcı olacaktır.
Beyindeki Hangi Hastalık Göze Vurur? Beyin oluşan birçok reaksiyon göze vurarak yan etkiler ortaya çıkarabilir. Beyin tümörleri, migren, Parkinson, inme, hipofiz bezi sorunları, Multiple Skleroz (MS) gibi hastalıklar görmeye etki edebilir.
En tehlikeli göz hastalıklarından Glokom
Göz tansiyonu hastalığı belirti vermeksizin uzun yıllar ilerleyip kalıcı körlükle sonuçlanabilmektedir. Bunun önüne geçmeni tek yolu düzenli göz kontrolleri yapılması ve bu kontrollerde göz tansiyonu ölçülmesidir.
Başlangıçta göz tansiyonu belirti vermez ancak rutin muayenede göz tansiyonu olup olmadığı anlaşılır. İlerleyen durumlarda göz ağrısı, göz kızarıklığı, ani görme sorunları, renkli halkalar görmek, bazı durumlarda mide bulantısı ve istifra ile de belirti verebilir.
Genel olarak bakıldığında göze vuran baş ağrısının en fazla görülen nedeni küme tipi baş ağrısı olmaktadır. Küme tipi baş ağrısı dayanılmaz olan, şiddetli ağrı, sık olarak bir gözün etrafından başlayan bir şekilde yayılım göstermektedir. Ağrı bazı zamanlarda yüz, boyun, omu, baş ve diğer alanlara da yayılabilmektedir.
Gözde ağrılar farklı şekilde ortaya çıkabilir. Göz arkası ağrısı birçok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Göz arkası ağrısı enfeksiyon nedeniyle olabileceği gibi stres nedeniyle gergin olmak, migren, göz tansiyonu hastalığı (glokom) ve sinüzit hastalığı etkisiyle de görülebilir.
Halk arasında "Göz Tansiyonu" ya da "Karasu Hastalığı" olarak bilinen glokom, göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin zarar görmesidir. Buna bağlı olarak kişinin görme alanında yavaş yavaş daralmalar meydana gelir.
Gözde batma ile birlikte göz akıntısı ve yanma varsa bu bulgular bir göz enfeksiyonu belirtisi olabilir. Çeşitli bakteri ve viral etkenler gözde konjonktivite neden olur. Gözde yanma, batma ile birlikte, göz akıntısının olduğu bir durumda mutlaka detaylı göz muayenesi için göz doktoruna başvurulması önerilir.
Göz problemleri: Göz enfeksiyonları, göz yaralanmaları veya gözlük reçetesi değişiklikleri şakak ağrısına neden olabilir. Boyun problemleri: Boyun kaslarında gerginlik veya yaralanmalar şakakta baş ağrılarına neden olabilir. Servikojenik baş ağrısı: Bu tür baş ağrısı genellikle migren ile karıştırılabilir.
Migren ve görme bozukluğu sıklıkla görülebilmektedir. Migrenin gözlere etkisi vardır. Geçici görme kaybı, görme bozuklukları, tek taraflı görme kaybı, gözde şiddetli ağrı, ışık görülmesi, gözde zikzak görme migren belirtileri olabilir.
Belirtiler arasında ağrı, görme kaybı, bulanık görme, kızarıklık, şişlik, akıntı ve parlak ışığa duyarlılık bulunabilir.
Bu tip yaralanmaların belirtileri arasında batma hissi, şiddetli ağrı, kızarıklık, görmede azalma, konjuktivit, ışık hassasiyeti, gözde yaşarma, akıntı, yabancı cisim hissi gibi bulgular olur. Bazen hasta hiç gözünü açamaz ya da çok ileri derecede görme kaybı şikâyeti olur.
Göz altı torbaları bir nevi “herni”, yani fıtık gibidir. Vücudun kapalı bir alanında bulunması gereken bir yapı, bu kapalı alanın duvarlarından dışarı doğru yer değiştiriyorsa, buna “herni” ya da halk arasındaki tabiri ile “fıtık” diyoruz. Normalde gözün tam altında 3 tane yağ yastıkçığı var.
Stres pek çok hastalık üzerinde kilit rol oynarken göz sağlığını da olumsuz etkiliyor. Genellikle yoğun stres altında olunan dönemlerde meydana gelen santral seröz koryoretinopati yani retinada sıvı birikmesi görme kaybına bile neden olabiliyor.
Görme bozuklukları psikolojik etkiler yaratırken, psikolojik problemler de görme bozukluklarına sebep olabilmektedir. 'Santral seröz koryoretinopati' dediğimiz retina bozukluğu yine stres nedeniyle retinada oluşan bozukluklardandır ve genelde stresli olaylardan sonra gelişir.
Göz tümörü belirtileri
Göz beyazında (sklera) kızarıklık, göz kapaklarına ağrısız şişlik, iyileşmeyen yaralar, gözün renkli kısmı olan iris tabakasında renk farklılıkları, göz bebeğinin yapısının bozulması, görme kaybı gibi belirtiler izlenebilir.
Tek gözde görülen ağrı sinüzit ya da migrene işaret olabilir. Arpacık ya da blefarit: Göz kapağı üzerinde ortaya çıkan, ağrılı ve acılı bir hastalıktır. Göz ağrısı ile birlikte bu hastalık meydana gelebilir. İritis: Nadir olarak görülen bu hastalık, göz içinde yer alan irisin iltihaplanması anlamına gelir.
Göz Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Op. Dr. Şehvar Nefesoğlu, rastgele kullanılan ağrı kesicilerin ışığa karşı hassasiyetten kuru göz, katarakt, retinal kanamalar, sarı noktada hasar oluşumuna kadar çeşitli sorunları tetiklediğini belirtti.
Göz yorgunluğunun belirtileri arasında şunlar yer alır: Göz çevresi ve alında ağrı hissi: Uzun süre ekrana bakmak gözlerde ağrı ve yanma hissine neden olabilir. Bulanık görme: Göz yorgunluğu, gözlerinizin odaklanma yeteneğini etkileyebilir ve bulanık görme hissi yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri