Hastalık ne olursa olsun Efendimiz Aleyhisselatu ve Selam'ın emri sahur çorbalarından telbine çorbası. Telbine çorbası çözünür ve çözünmez lif barındırdığı için hem sindirimi kolay hemde boşaltımı kolaydır.
Telbine çorbası arpa unundan yapılan bir çorbadır. Arpa ; A, K, E, C, B1, B2, B6 vitamini, kalsiyum, demir, selenyum, magnezyum, bakır, çinko, aminoasitler ve antioksidanlar açısından zengin bir tahıldır. Ebu Hureyre'den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz(Sav)'ın en fazla tükettiği yiyecek arpa ekmeğiydi.
Telbine Çorbası Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Tarifte kullanılan arpa ununu aktarlardan, büyük marketlerden veya güvenilir internet satış sayfalarından temin edebilirsiniz. Çorbaya ekleyeceğiniz su miktarını çorbanın kıvamına ve damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Mülayim Çorbası Hangi Yöreye Aittir? Mülayim çorbası; Bolu, Konya, Karaman, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Kastamonu gibi illerimizde yapılan bir çorbadır.
İlgili 41 soru bulundu
Öncelikle ince yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında pembeleştiriyoruz, ardından salçaları da ekleyerek salça kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Haşlanmış mercimeği, erişteleri, tereyağını ve tuzunu ekleyip karışıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Bağışıklık Sistemini kuvvetlendirir. Mutluluk hormonunun salgılamasını sağladığı için hastaların moralini yükseltir.. Kalbindeki elem ve kederi atar. Hastaların güçlerini toparlamalarına sebep olur.
Peygamberin en sevdiği yemek ise tarid idi ve et suyu içine karıştırılmış ekmek kırıntıları ile kuzu eti ve sebzelerden yapılıyordu. ' Oldukça ilgimi çekmişti ve mutlaka denemek istemiştim.
Miyane Çorbası - Eskişehir
Tereyağında 1.5 kahve fincanı ölçüsünde un hafif kavrulur. 4 bardak tavuk suyu, bu una yavaş yavaş eklenir. Karıştırılarak kaynatılır. Tuzu konur. Limon sıkılarak içilir yada çorbanın üzerine çiğ domates rendesi konur.
Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.
Toyga çorbası diğer adıyla yarma çorbası, Tokat, Karaman, Osmaniye bölgelerimize ait bir tür yoğurt çorbasıdır. Toyga çorbası yağımı için kullanılan malzemeleri arasında yarma, nohut ve yoğurt bulunur ve bu ana malzemelerle yazın soğuk, kışın ise sıcak bir şekilde tüketilebilir.
Para para çorbası bir tür köfteli, nohutlu ve hamurlu çorba. İçindeki bol malzemesi sayesinde oldukça doyurucu bir hal alan bu nefis çorbayı siz de evinizde yapıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Yapım aşamaları biraz uzun olsa da lezzeti her şeye değen para para çorbasını mutlaka deneyin.
KARPUZ: Karpuz da Efendimiz'in en sevdiği meyvelerdendir. Hazret-i Âişe -radıyallâhu anha- Peygamberimizin karpuzla yaş hurmayı birlikte yiyip şöyle buyurduğunu nakleder: “Hurmanın harâretini karpuzun soğukluğuyla, karpuzun soğukluğunu da hurmanın hararetiyle kırıp gideriyoruz.”
Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
İçeriğinde bulunan asit ve mayalar mide sindirimine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle yoğurt ile yapılan çorba ve yemekler mideye iyi gelen yiyeceklerin başında gelen tercihlerdir. Mide dostu daha birçok çorba ve yemek tarifi bulunmaktadır.
Arabaşı çorbasının gribal rahatsızlıklara iyi geldiğini belirten Dursun Ayer de, "Yöremizin arabaşı çorbası hem kış şartlarına insanı dayanıklı hazırlar hem de gribal enfeksiyonlarına çok iyi gelir.
Yoğurt, yumurta ve tuzu orta boy bir tencereye koyun. Bir taraftan tel çırpıcıyla çırparken, bir taraftan da azar azar suyu ilave edin. Son olarak, yıkayıp süzdüğünüz pirinci katıp karıştırın. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şafak çorbası, içerisinde domates püresi, yoğurt, yumurta ve diğer çorba malzemeleri bulunan, kesilmeden hazırlanan bir terbiyeli çorbadır. Şafak çorbası, nereye ait olduğu tam olarak bilinmeyen ve ülkemizde hemen hemen her yörede hazırlanıp, servis edilen bir tariftir.
Cennet Çorbası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, cennet çorbası, kıymalı nohut yemeği, arpa şehriyeli bulgur pilavı ve klasik şekerpare son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri