Bellekleri Windows'ta formatlamak
Dosya Gezgini'ni açın. Sol pencerede Bu PC'yi tıklatın. "Cihazlar ve sürücüler" kısmında, flash belleği sağ tıklatın ve Biçimlendir öğesini seçin.
Ayarlar menüsünde ki 'Mobil Erişim Noktası ve Internet Paylaşımı' seçeceğine giriyoruz. ( menü ismi telefondan telefona farklılık gösterebilir. ) Buradan 'Usb Bağlantısı' kısmını aktif hale getiriyoruz.
Windows 11 işletim sistemi
Windows arama çubuğuna [Dosya Gezgini] yazın① ve [Aç]② öğesine tıklayın. Dosya Gezgini penceresinde, [Bu Bilgisayar]③ öğesini seçin. USB flash sürücünüze sağ tıklayın④, ardından [Biçimlendir]⑤ öğesini seçin. Dosya sistemini [FAT32]⑥, ardından [Başlat]⑦ öğesini seçin.
İlgili 45 soru bulundu
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
NTFS, 16 TB'a kadar dosyalara sahip olabilir. * FAT32 kullanıyorsanız, bir sürücü yalnızca 8TB'ye kadar çıkabilir. Varsayılan olarak, Windows 32 GB'den büyük bir FAT32 sürücüye izin vermez. NTFS'nin böyle bir sınırı yoktur, bir sürücü için 100'lerce TB'ye kadar çıkabilir.
[Otomatik USB bağlantısı] varsayılan olarak açık şekilde ayarlanmıştır. Ana ekranda, - [Ayarlar] - [ Depolama] öğelerine dokunun. - [USB bilgisayar bağlantısı] - [Bağlantı ayarları] - [Otomatik USB bağlantısı] öğelerine dokunun.
Wifi USB bellekler, belli bir mesafeden cihazlarınıza veri yükleme, kopyalama ve aktarma işlerini gerçekleştirebilmenizi sağlar.
Type-C flash bellek dönüştürücü; birçok Android cihazda kullanabileceğiniz, veri aktarımını pratik bir hale getiren cihazdır. Bu cihazın bir bölümü USB aygıtının girişini oluştururken diğer bölümü Type-C girişi niteliğine sahiptir. USB'yi flash bellek takma aparatı üzerinde bulunan uygun alana takmanız gerekir.
Ayrıca FAT32 dosya sistemi her cihazda çalışır ve farklı işletim sistemleri tarafından tanınır. Bu yüzden USB bellekleriniz de FAT32 kullanmanızı öneririm. NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır.
En az 8 GB alana sahip boş bir USB flash sürücü veya harici sabit sürücü ya da boş bir DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
USB flash belleklerde en sık kullanılan dosya sistemleri: FAT32, hem Mac hem de Windows işletim sistemleri tarafından tanındığından sık duyduğunuz bir seçenektir ancak güvenlik sunmaz ve dosya boyutunu 4GB ile sınırlandırır. Çoğu USB flash bellek, kutudan çıktığında FAT32 dosya sistemine sahip olacaktır.
iPhone'unuzu Lightning veya USB-C bağlayıcısını kullanarak saklama aygıtına bağlayın ya da aygıtı doğrudan iPhone'unuza bağlayın. Fotoğraflar uygulamasını açın, sonra dışa aktarmak istediğiniz fotoğrafları ve videoları seçin. simgesine dokunun, sonra Değiştirilmemiş Özgünleri Dışa Aktar'a dokunun.
HOME düğmesine basın, [Ayarlar] — [Cihaz Tercihleri] — [Depolama] — istenen USB bellek cihazını seçin. Cihazı, dahili bir depolama cihazı gibi biçimlendirin. Biçimlendirme bittiğinde, HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [Uygulamalar] öğesini seçin. USB bellek cihazına taşımak istediğiniz uygulamayı seçin.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB sürücüyü veya SD kart okuyucuyu uyumlu bir bağlayıcı ya da adaptör kullanarak iPhone'unuzun şarj kapısına takın. Lightning - USB kamera adaptörüne, Lightning - USB 3 kamera adaptörüne, USB-C - SD kartı kamera okuyucuya veya Lightning - SD kartı kamera okuyucuya ihtiyacınız olabilir (tamamı ayrı satılır).
Düzeltmek için lütfen usb diski takın, ardından Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Disk yönetimi'ni seçin. Diskin görünür olup olmadığını doğrulayın. Evet ise, lütfen disk bölümünün üzerine sağ tıklayın ve atanan sürücü harfini değiştirin. Bundan sonra disk tekrar çalışacaktır.
Neden. Bu sorun aşağıdaki koşullardan biri varsa oluşabilir: Şu anda yüklü olan USB sürücüsü kararsız hale gelmiş veya bozulmuş olabilir. Bir USB dış sabit disk sürücüsü ile Windows'un çakışmasına yol açabilecek sorunlar için kişisel bilgisayarınızın güncelleştirilmesi gerekiyor.
Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor. Sadece Windows kullanıyorsanız NTFS yeterli olacaktır. Tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bir dosya sistemi mevcut değil.
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
FAT32; Windows, Linux ve MAC OS gibi farklı işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Yani FAT32 dosya sistemi, diğer işletim sistemlerine kolaylıkla taşınabilmektedir. Bu dosya sisteminin en büyük dezavantajı ise büyük dosyalar ile çalışmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri