Islak bir telefonu pirince koymak hiçbir işe yaramaz. Telefonunuzu boş bir tabağa da bırakabilirsiniz. Pirincin suyu emme potansiyeli vardır fakat bu çok zayıf bir potansiyel olarak nitelendirilebilir.
A) Telefonu pirincin içine koyun
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.
Pirinç içinde bulunan ve belki gözle göremeyeceğiniz tüm minik toz parçacıkları telefonun içine girip yapışabilir. Bu hem telefonun daha fazla hasar görmesine, hem de onarım sürecini zorlaştırmasına neden olabilir. Pirinç bir yemektir, ıslanan telefonu kurtarmak için bir araç değildir!
Bunun yerine, telefonu kağıt havlu veya temiz bir bezle kurulayın. Telefonunuzun içindeki suyun tamamen buharlaşması için telefonu pirinç içine yerleştirin. Pirinç, nemi emme özelliği sayesinde telefonun içindeki suyu emiyor. Telefonu pirinç içinde en az 1-2 gün bırakarak kurumasını bekleyin.
Telefonu Hemen Çıkarın: Cihazınızı hemen suyun içinden çıkarın. Her saniye, zararın büyüme riskini artırır. Telefonu Kapatın: Mümkünse, telefonunuzu kapatın veya yeniden başlatın. Su ile temas ettiğinde içindeki elektrik bileşenler zarar görebilir, bu nedenle cihazı kapatmak bu riski azaltabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Pirinç en etkili kurutucu değildir ve telefonun içerisindeki nemi tamamen çıkarması beklenemez.
Suya düşen telefonunuzu hemen kapatın ve mümkünse arka kapağını açıp pili yerinden çıkarın. Aksi halde içerisine kaçan sıvıdan dolayı kısa devre yapabilir. Ayrıca bir süre telefonu şarja takmayın.
Pirinç, nem hapsetme özelliğine sahip bir materyal olduğu için cihazı kapalı olarak bir iki gün içinde beklettiğinizde telefona su kaçması sonucu cihaza giren suyu emerek temizleme ihtimali var.
Suya düşen telefonu pirince yatırma çözümünden önce ise telefonunuzun hoparlörüne kaçan suyu dışarı çıkarmak isteyebilirsiniz. Bunun için hazırlanan internet tabanlı uygulama Fix My Speakers, çözüme en yakın servisler arasında yer alıyor.
Her ne kadar yeni nesil akıllı telefonların büyük bölümü sıvı koruması içerse de suya dayanıklı telefonların sayısı hayli az. Dolayısıyla sıvı ya da sudan dolayı zarar gören telefonları tekrardan hayata döndürmek gerekebiliyor.
SIM kartı sudan zarar görmez ancak telefon tekrar takılı olmamasına özen gösterin.
Pirinçleri suda beklettikten sonra güzelce yıkamalısınız. Temizlenen pirinçler ile tane tane pilav lezzetini yakalayabilirsiniz. Pirinçleri ne kadar suda bekletmeliyim diyorsanız, ortalama 30 dakika ile 1 saat yeterli olacaktır.
Cihazın ekran performansında (dokunmatik ve hassasiyeti) sorun yaşanmaz.
Telefonunuzun Gerçekten Su Geçirmez Olup Olmadığını Gösteren Uygulama. Android akıllı telefonlar için su geçirmezliğini test eden bir mobil uygulama geliştirildi. Water Resistance Tester isimli bu uygulama, telefonlardaki barometreler aracılığıyla o cihazın suya karşı dayanıklı olup olmadığını test ediyor.
Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor. YAPILMAMASI GEREKENLER: Kurutma işlemi için asla saç kurutma makinesini kullanmayın.
Nem kurutucu kit ve mikrofiber bezlere ek olarak vakum poşetleri de ıslak telefonu kurutmaya yarar. Vakum poşetleri, telefonunuzdaki suyu daha hızlı çekebilir. Kurutma işlemlerini uyguladıktan hemen sonra telefonu açmayın. En az 24 saat kadar bekleyin ve telefonun her köşesinin kuru olduğundan emin olun.
Cihazın su değmemiş noktalarının da suyla temas etmesine neden olabilirsiniz. Fön makinesi, saç kurutma makinesi ya da diğer hava üfleyen hiçbir cihazla müdahale etmeyin. Isı ve hava telefonun çok daha fazla zarar görmesine neden olabilir.
Telefon tuvalete düştüyse hemen tuvaletten çıkarıp temizleyip nem giderici poşet ya da pirinç içinde 24 saat bekletin ve daha sonra tüm girişlerinin ve aralıklarının kuruyup kurumadığını kontrol edin. Tam olarak kuru olduğuna emin olduktan sonra telefonunuzu açabilirsiniz.
Telefonu kağıt havlu veya yumuşak bir bezle kurulayın. Şarj portlarındaki suyu çıkarmak için cihazı yavaşça sallayın, ancak sıvının içeriye daha fazla yayılmasına neden olabileceğinden kuvvetli sallamaktan kaçının. SIM kartı çıkarın. Varsa, suyu dışarı üflemek için sıkıştırılmış bir aerosol hava temizleyici kullanın.
Akıllı telefonları temizlemek için su ve sabun kullanmak en etkili yöntemlerden biri olarak görülüyor. Telefonun ön kısmı, sabunlu suya batırılmış sert olmayan bir kumaşla yavaşça temizlenebilir.
Oda sıcaklığından biraz daha yüksek bir yerde tutmak daha iyi sonuç veriyor. En az 36 saat boyunca pirinç dolu torba içinde kaldığında içerisindeki çoğu su emilmiş olacaktır. Ardından telefonunuzu çıkartıp yeniden başlatarak kullanabilirsiniz.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Rutubet nedeniyle pirinç, sık sık kurtlanabilir. Bunu önlemek için, pirincin içerisine 1 adet defne yaprağı veya birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Böylece pirinçte nem oluşma ihtimali azalacaktır. Eğer pirinçte kurtlanma meydana geldiyse, pirinç tanelerini kullanmamanızı öneriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri