Her insan farklıdır ve farklı bir cilt tonuna ve cilt pigmentasyonuna sahiptir ve bu nedenle sonuçlar ve gerekli tedavi değişir. Vücut rengi açmada tek etkili tedavidir. Bunun dışında bir uygulama yoktur.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Cildin tonunu açarak renk tonunu eşitleyen bir yöntemdir. Cilt lekesi sorunundan şikâyetçi olanların yanı sıra doğal olarak esmer bir tene sahip olanlar da lazerle cilt beyazlatma işlemini tercih edebilirler.
Pirinç, badem sütü, yoğurt gibi maddelerle yapılan maskelerle cilt koyuluklarına çözüm aranıyor. Uzmanlar da kojik asit, arbutin ve C vitamini bazlı beyazlaştırma işlemleri uyguluyor. Cilt beyazlatma sağlayan, lokal uygulanan kremler de farklı markaların etiketleri ile satışa sunuluyor.
Karbonat ya da şeker ile limon suyunu karıştırabilirler. Her iki malzeme de bir macun elde edilene kadar karıştırılır. Bir yemek kaşığı karbonat ya da şeker için bir iki damla limon suyu kullanmak yeterlidir. Kararan bölge bu macun ile güzelce ovulur, on beş dakika sonra soğuk ile durulanır.
İlgili 28 soru bulundu
Güneşte yanan cilt renginin açılmaya başlama süresi de bu yanma, kabuklanma ve soyulma döneminin ardından gerçekleşir. Herhangi bir bitkisel tedavi ya da uygulama yapılmadan, doğal süreçte güneşte yanan cildin beyazlayarak eski haline dönme süresi 1 ayı bulabilir.
Ten Rengi Sonradan Değişebilir Mi? Ten rengi sonradan değişebilen bir durumdur. Özellikle çocuk yaştan yetişkinlik dönemine kadar olan süreçte bireylerin ten renginde koyulaşma ya da açılma gözlemlenebilir.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
FOTONA SMOOTH lazer ile ameliyatsız gerçekleştirilen genital bölge beyazlatma işlemiyle cildin derin katmalarına kadar etki eden kalıcı bir beyazlama mümkündür. İşlem, bölgedeki kararma derecesi ve cilt yapısına bağlı olarak değişen seans sayısını kapsar.
Günümüzde uygulanan cilt beyazlatma tedavilerinde kullanılan en etkili yöntemlerden biri lazerle cilt beyazlatma uygulamasıdır.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Ten rengi insan genomundaki melanin sentezini düzenleyen genlerin etkisi sonucu oluşur. Melanin, cildi UV ışığından koruyan bir pigmenttir ve melanin miktarı ten rengini belirler. Çocuk anne ve babasından genetik materyal alır ve anne ve babasındaki genetik düzeni taşır, bu nedenle ten rengi de anne ve babadan geçer.
ADIM 1: CİLT ALT TONUNU BUL
Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir. Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Tıp ve teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ten rengi kalıcı olarak açılamıyor. Doğuştan beyaz tenli olmayanlar sonradan beyazlayamıyor. Ancak doğal ten rengi açıkken zamanla güneşten koyulaşan ciltlerdeki koyuluğu açmak mümkün.
Evet, açılır. Insanın deri sethinin sahesi 2m²-dır. Yani bu hem zayif hem de kilolu insan için gecerlidir. Insan zayif oldukda deri yığılıyor ve bu nedenle ten rengi koyu oluyor.
Limon ve karbonat ten rengini açmak için kesin çözüm. Hem limon hem de karbonat cilt rengi açmak konusunda çok etkili iki malzeme.
1.Yöntem: Limon suyu, bal, badem, gül suyu, yumurta, yulaf unu, süt tozunu bir kap da karıştırıp sürüldükten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. 2.Yöntem: Salatalıkları dilimleyip yüzünüze maske yaparmış gibi ovaladıktan sonra salatalık suyuyla yüzünüze sürüp yatın sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Pirinç suyu gözenekleri temizliyor ve cildi yumuşatıyor. Cilt lekelerini tedavi ediyor. Özellikle cildi beyazlatma özelliği ile biliniyor. Cilde parlaklık veriyor, kırışıklıkları azaltıyor.
İnsanların ten rengi, yaşla birlikte soluklaşır. İnsanlar 30 yaşı aştıklarında, melanositlere dönüşebilen kök hücreler yavaş yavaş ölmeye başlar ve bu nedenle melanin üretebilen melanosit hücreleri her 10 yılda bir, yaklaşık %10 ila %20 arasında azalır.
Ten rengi, her ne kadar modifikasyonla kararabilse de, uzun vadede adaptasyon yoluyla da genetik biçimde değişebilir. Yani Güneş ışınlarının yüzeye dik açıyla, fazlaca düştüğü yerlerde insanlar, Güneş ışınlarına daha fazla maruz kalacağı için tenleri daha koyu olur.
Cilt derisi oldukça açık olan kişilere de beyaz deriz. Cilt derisi hafif kırmızımsı ise bronz diyebiliriz. Cilt derisi esmer kadar koyu olmayan ve beyaz kadar da açık olmayan tam ortada kalan kişilere de buğday diyebiliriz. Buğday, bronz, esmer ve beyaz gibi ten renklerinin birbirinden farklı özellikleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri