Bu bitki, sıcaklığı ve dolaylı ışığın tadını çıkarmayı çok sever, ancak kışın uykudayken daha soğuk koşullardan hoşlanır.
Tesbih çiçeğinin yaprakları boncuk dalları ise ip şeklinde olup yaklaşık olarak her dalı 1 metreyi aşmaktadır. Tesbih çiçeği iç mekan süslemede daha çok tercih edilen özellikte bir çiçektir. Soğuk havalardan etkilenebilmektedir.
Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar. Tespih çiçeği görünümü tespih tanelerini andırdığı için bu adı almıştır. Kökeni Afrika olduğu için düşük sıcaklıklara karşı da oldukça elverişlidir.
Ev içerisinde veya dışarısında kolaylıkla bakılabilir. Karanfil kokulu çiçekleriyle, kendini taçlandıran tesbih çiçeğinin bakımı kolay gibi görünür. Fakat, ihtiyacı olan bakımı biraz az veya fazla alması durumunda ölme ihtimali vardır. Sağlıklı bir tesbih çiçeğine sahip olmak için, bitkiyi tanımak önemlidir.
Tesbih çiçeğinin saksı altında kalan çiçek kökleri aşırı sulamadan dolayı çürüyebilir. Bu nedenle aşırı sulamamaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sulama aynı zamanda tesbih çiçeğinin üzerindeki yapraklarında renklerinin değişmesine neden olmaktadır. Tesbih çiçeğini sularken haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Bu bitki, sıcaklığı ve dolaylı ışığın tadını çıkarmayı çok sever, ancak kışın uykudayken daha soğuk koşullardan hoşlanır. Bu nedenle doğru koşullar sağlandığında, bu sulu sarmaşıklar, daha uzun büyüyerek sizi ödüllendirecektir.
Tesbih bitkisi çiçeği ne zaman çiçek açar sorusunun yanıtı ise yaz aylarıdır. Yaz aylarında çiçeklenmeye başlayarak, bulunduğu mekan içerisinde son derece ilgi çekici ve hoş bir koku yayar.
Özellikle egzama, sivilce gibi cilt rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Bununla birlikte Tesbih ağacının kabuklarının, yapraklarının ve tohumlarının ilaç yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Yaprakları cüzzam, göz hastalıkları, mide rahatsızlıkları, cilt ülserleri ve karaciğer hastalıklarında da kullanılmaktadır.
Tesbih çiçeği suda köklendirme 🌱🍀temiz bir makasla tesbih çiçeğinin dallarından kesiyoruz🍀kestiğimiz tesbihin uç kısımlarından 4,5 topcuk koparıyoruz (oradan köklenecek)🍀suya koyup köklenmesini bekliyoruz 🍀Güneş gören bir yerde konumlandırız🍀Sorularınızı lütfen yorum olarak yazınız ...
Gölge yerleri sevsede gün içinde biraz güneş alması yaprak gelişimi için önemlidir. Yaz aylarında sulama fazla yapılırken, kışın daha az periyotlar sulanır. Direk güneşe maruz kalmamalıdır. Boyu uzadıkça dalları saksı içerisine yatırırsanız köklenecek ve saksınızda bitkinin doluluk oranı artacaktır.
Tesbih çiçeğinde bulunan tesbih tanesi gibi yaprakların artması sonucunda şansın artacağı hakkında bazı inanışlar da bulunuyor. Tesbih çiçeği yetiştirilmesi için özellikle de sabah güneşi alan nemli ortamın iyi ayarlamış olması gerekir. Bitki için gerekli toprağın hazırlanması yeterli olur.
Sonrasında şubattan marta ve eylülden aralık ayına kadar kadar dinlenme evresine geçer. Diğer dönemlerde ise büyüme sürecini tamamlar. Çiçeğin çoğaltılması için en uygun zaman aralığı mayıs ve haziran aylarıdır.
Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır. Bu böceklere yaprak biti diyoruz.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
Yaz aylarında haftada iki, kış aylarında ise haftada bir sefer olmak üzere çiçeğinizi sulayabilirsiniz. Diğer taraftan güneş ihtiyacı da orta derecededir. Yani yoğun güneşten uzak tutup, fazla gölge olmayan bir yer, kurdele çiçeğiniz için harika olacaktır.
Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar,Sonbahar, iç mekanda her zaman.
Tespih çiçeği tohumları, yerel fidancılardan, bahçe merkezlerinden veya çevrimiçi tohum satıcılarından temin edilebilir.
Sukulentin çoğalması için en önemli şey, sağlıklı yaprakları doğru şekilde kopartmak! Sukulentin en alttaki büyük yaprakları, diğer yapraklara göre daha olgun yapraklardır. Bu yaprakları nazikçe tutup döndürdüğünüzde kolayca gövdeden ayrılırlar. Bu şekilde dilediğiniz sayıda yaprak koparabilirsiniz.
Tespih ağacı(Melia azedarach, tespih ağacıgillerden (Meliaceae) Hindistan'da ve Avrupa'nın sıcak bölgelerinde yetişen bir ağaç türü. Meyvesi zehirli ve kabukları ateş düşürücüdür. Tohum Ekim Zamanı:Sonbahar, İlkbahar,iç mekanda her zaman soğuk katlamasını yaptıktan sonra her zaman ekebilirsiniz.
Tesbih ağacı nasıl dikilir
Bitki tüplü olduğundan senenin her ayı rahatlıkla dikilebilir. Dikim çukuru 40 cm çapında 40 cm derinlikte olması gerekir.
Direkt güneş ışığını sevmez ancak aydınlık bir ortama ihtiyaç duyar. ** Eğer bitkinizi koyduğunuz yer çok aydınlıksa ve bitki iyi ışık alabilir ise, yaprakların arkaları ve sapları mor - pembe bir renk alır. Eğer ışık oranı daha düşükse yeşil olur. Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız.
Yaz aylarında haftada bir defa sulama yapılması yeterli olacaktır. Kış aylarında ise sulama sıklığının azaltılması gerekmektedir. Prenses çamı kesim yoluyla ve tohumlama yapılarak basit bir şekilde çoğaltılabilir. Gübreleme yaz aylarında 3 ya da 4 haftada bir düzenli olarak yapılabilir.
Soğuk havalarda saksı içerisinde yetiştirilen kana çiçekleri içeriye taşınabilir. Kana çiçeğinin yaprak kısımları, mantar hastalıklarına karşı dayanıklı bir yapıda olmasına katkıda bulunan mumsu bir katmana sahiptir. Kana çiçekleri ayrıca haşere sorunlarına karşı da genellikle dayanıklıdırlar.
Tesbih ağacı bitkisinin meyveleri başta olmak üzere bütün kısımları toksik etkili olup, yapısında bulunan saponinler, alkaloidler ve tetranortripenler (meliatoksinler) gastroenterik ve sinirsel etkilerden sorumludur. Az miktarda meyve yenildiğinde bile mide bulantısı, spazm ve ölümlere yol açabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri