Bozkır'ı Türkiye çapında tanıtan ve ismini akıllara kazıyan en önemli gıda ürünü ise Meşhur Bozkır Tahini olmuştur. Meşhur Bozkır Tahini olarak adlandırılmasının sebebi ise diğer birçok yörenin tahinine göre daha başarılı ve daha doğal olmasıdır.
Üretiminde yağ eklenen tahinler, %100 susamdan üretilenlerden daha kremsi bir kıvamda olur ancak eklenen yağdan dolayı besin değerleri değişir. Yağ eklemeden, tamamen susam kullanarak üretilen tahinler daha yoğun bir kıvama sahip olur ve daha sağlıklıdır.
Tahinin kalitesini anlamak için, susamın çok iyi kalitede olması gerekiyor. Çukurcu susamının en önemli özelliği ata tohum olmasıdır. Çok eskiden beri üretilen susamlardan tohumlardan elde edilir. Kaliteli tahinin en önemli özelliği susamın yüzde yüz organik olmasıdır.
Kaliteli tahinde acı tat, farklı koku ve aroma olmamalıdır. Tahin rengi hafif kirli sarı renkte olmalıdır (fotoğraf filtresizdir). Kaşıkta ince bir tabaka bırakmalıdır. Tahin pürüzsüz olmalı ağızda uzun süren buruk bir tat bırakamamalı, yutulduktan sonra ağız ve dişlerde tortu ve yapışkanlık bırakmamalıdır.
Koska, tahinini kendi kontinü tesislerinde %100 saf susamdan elde eder. Tahinimiz hiçbir katkı maddesi ve koruyucu içermez.
İlgili 19 soru bulundu
Koska tahin 550 gr bütünüyle doğaldır ve %100 saf susamdan üretilir.
Zengin vitamin ve mineral değerlerine sahip olan bu ürün birçok ürünün içerisinde kullanılır. Ayrıca, ürünün pek çok faydası bulunur. Torku tahin 600 gr x 2 sağlığa da oldukça faydalıdır. Ürün, susamdan elde edilmektedir.
ŞİTOĞLU PAZ.TİC.LTD.ŞTİ.
Üründe kullanılan susamın aynı zamanda yurtdışı menşeli değil, Türkiye menşeli olduğunu da söyleyelim. Ürün 300 gr.'lık cam kavanozlarda satılıyor. Ürün içeriğine baktığımızda sadece kabuklu susamdan elde edilen tahin olduğunu görüyoruz.
Bozkır'ın en iyi tahini şüphesiz kendi üretimimiz olan Kalaycıoğlu Tahini markasıdır.
Doğal tahin nasıl anlaşılır? Konusunda ise üretim aşamalarını olabildiğince gözle tanıklık etmek ya da benzer şekilde kokusu, kıvamına bakmak yeterlidir. Tadında, kokusunda ya da kıvamında anormal bir durum yoksa, doğal bir tahin olduğunu fark edebilirsiniz.
Üretim işleminde Susamın kabukları alınarak üretilen tahin, kabuğu alınmadan yapılan kepekli tahine göre daha ince bir kıvama sahiptir. Bu sebeple daha akıcı ve yemesi daha hafiftir. Üretim işleminde Susam kabuğuyla birlikte üretilen tahin. Kabuğu alınmadan yapıldığından dolayı daha yoğun aromalı ve kıvamlıdır.
Halen dördüncü kuşağın yönetiminde olan KOSKA 1998 yılı sonlarında taşındığı Avcılar-Ambarlı Kavşağında, on bir dönüm arazi üzerine kurulu 22.000 m2 kapalı alana sahip yeni tesislerinde üretimini sürdürmektedir.
Tahin ve pekmez karıştırıldığında, içlerindeki kalsiyum ve demir bağlanarak bileşiklere dönüşüyor ve kullanılamaz oluyorlar.
Çifte Kavrulmuş Tahin;
* E vitamini, Omega 3, Omega 6 yağ asitleri içerir. * Potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, bakır mineralleri deposudur. * Enerji verir, bağışıklığı destekler. * Sağlıklı, doğal ve katkısızdır.
Bozkır tahinin, beyaz tahinden (tek kavrulmuş, çiğ tahin) farkı susamların iki kez kavrulmasındandır. Bozkır Tahini olarak adlandırdığımız çifte kavrulmuş tahinin beyaz tahinden farkı, susam tanelerinin belli bir müddet daha fazla kavrulmasından kaynaklanır.
Torku Tahin, %100 doğal bir üründür. Türk mutfağında en çok sevilen lezzetlerden biri olan tahin pekmezle karıştırıldığında oldukça uyumlu bir lezzete sahip olabildiği gibi sade olarak da tüketilebilir. Tahin, susamın ezilerek akıcı kıvama getirilmiş halidir.
Kuruluş Öyküsü: Koska'nın geçmişi 1900'lü yılların başına Denizli'de Hacı Emin Bey'in faaliyet gösterdiği helvacı dükkanına kadar uzanıyor. Denizli doğumlu Adil Efendi Manisa'nın Kula ilçesinde Şekerci Adil olarak dükkânını açmıştır.
KOSKA markası merhum Halil İbrahim Adil Dindar'ın oğulları trafından 'müseccel müşterek marka' olarak kullanılıyor. Şu anda Nevzat Dindar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Merter Helva San. ve Tic. A.Ş.
Şitoğlu, iç pazarda pekmez tüketimini artırmayı ve ürünü dünyaya sevdirmeyi hedefliyor. MALATYA'da yıllık 15 bin ton kapasiteli pekmez fabrikası kuran Şitoğlu Gıda'nın sahibi Balin Ailesi, şu anda yılda 4 bin tonluk üretim yapıyor.
Arapça kökenli tahin kelimesi, öğütülmüş susamın koyu sıvı hali anlamına gelir. Tahinin tarihçesini araştırdığımızda, ilk olarak Hindistan'da kullanıldığını görüyoruz. Daha sonraki dönemlerde özellikle de ticaret yoluyla Uzakdoğu, Güney Asya ve Orta Doğu bölgelerine yayılmış.
BİM Türkiye on Instagram: “BİM için özel olarak üretilen Serel pekmez ve Serel tahin ile üstün lezzetin tadını çıkarın.”
“Nerenin Tahini Meşhur?” sorusu internette sıklıkla araştırılmaktadır. Fakat Konya'nın ve özelde Bozkır'ın meşhur Bozkır tahini bir kere mutfağınızda ve sofralarınızda yer aldığında bu soruyu bir daha sormanıza ve araştırmanıza gerek kalmadığını anlayabilirsiniz.
Üretim şekline göre farklı tahin çeşitleri bulunur. Beyaz, çifte kavrulmuş ve kepekli olan başlıca çeşitlerdir. Bu çeşitler arasında en bilineni ise kepekli olanıdır. Kepekli çeşit, susam kabuklarının ortalama yüzde onunun alınması ile oluşur.
Tahinde küflenme varsa, yüzeyinde mavi-yeşil tabakalar oluştuysa, kötü kokuyorsa kesinlikle tüketilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri