Türkiye'den karayolu ile Yunanistan'a geçişin olduğu ana yollar; İpsala Sınır Kapısı'nın olduğu ve Pazarkule Sınır Kapısı'nın bulunduğu 'dir.
Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunanistan vize rejimi, Yunanistan'dan transit geçecek vatandaşlarımıza da vize zorunluluğu getirmektedir.
Öncelikle Türkiye'den Yunanistan'a geçebileceğiniz belli sınır kapıları bulunuyor. Bu sınır kapıları Tekirdağ otobanı üzerinden ulaşılan İpsala sınır kapısı veya Edirne üzerinden ulaşılan Pazarkule sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarından kendi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
İlk akla gelen uçak ile ulaşımın yanı sıra Yunanistan'a feribot ve otobüs ile ulaşım da son yıllarda ekonomik ve pratik olduğu düşünülerek daha fazla tercih edilmektedir. Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın şehirlerine her gün otobüs seferleri düzenlenmektedir. Türkiye'den en fazla otobüs seferi Selanik'e düzenlenmektedir.
Yunanistan'a geçiş için sizin Schengen vizesine ihtiyacınız olduğu kadar arabanızın da uluslararası sigorta ya da yeşil kart dediğimiz bir belgeye ihtiyacı var.
İlgili 34 soru bulundu
Türkiye-Yunanistan sınırı (Yunanca: Σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας), Türkiye ile Yunanistan arasındaki 212 km uzunluğundaki kara sınırıdır. Doğu Trakya ile Batı Trakya'yı birbirinden ayırır.
Yunanistan ülke sınırları içerisine Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile edilebilmektedir. Seyahat planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan Türkiye Arası Kaç Saat? Kat edilen mesafede olduğu gibi iki ülke arasında yapılan yolculukta harcanacak olan zaman da ulaşım şekline bağlı olarak değişmektedir. İki ülkenin başkenti olan Atina ile Ankara arasında, kişiye özel hususi araç ile yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 16 saat sürmektedir.
Yunanistan vize istiyor mu? Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
İpsala Sınır Kapısı Yunanistan hudut sınırında, Yunanistan'ın Kipi gümrüğü karşısında bulunmaktadır. Yunanistan ile Türkiye arasında hem yolcu hem de ticari araç giriş çıkış işlemlerinin aynı anda yapıldığı tek gümrük kapısıdır.
180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olan T.C. vatandaşlarının C tipi Yunanistan vizesi (Schengen vizesi) almaları zorunludur.
Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Eğer Yunanistan oturma izni almak istiyorsanız, ülkede 250.000 Euro'luk gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekiyor.
Yunanistan otoyollarını kullanırken ödeyeceğiniz en düşük ücret 0.70 Cent, en yüksek ücret ise 3.90€. Ödemeyi nakit veya kredi kartı ile yapmanız mümkün.
Seferlerin 12-13 saat sürmesi bekleniyor. Selanik-İzmir feribot hattı, Ege'deki bazı Yunan adaları ile Türk limanları arasındaki mevcut doğrudan bağlantı dışında, Yunanistan anakarası ile Türkiye arasında ilk doğrudan deniz bağlantısı özelliğinde.
Selanik ve Atina kalkışlı uçaklarla Yunanistan'a seyahat edebileceğiniz gibi deniz yoluyla da Ege ve Güney sahillerimizden kalkan feribotlarla ilk önce Midilli, Sakıs, Rodos, Kos gibi Yunan adalarına, bu adalardan kalkan feribotlarla Yunanistan anakarasına ulaşabilirsiniz.
Türkiye ve Yunanistan arasındaki deniz sınırı henüz bir anlaşmayla belirlenmemiştir. Şu anda, hem Türkiye hem de Yunanistan karasularının Ege Denizi'ndeki genişliği 6 deniz milidir.
Sisam - Samos
O zaman Kuşadası'ndan kalkan feribotlara atlayın ve Türkiye'ye en yakın ada olan Sisam'a uğrayın. Diğer adalara oranla daha sakin bir hayatın devam ettiği Sisam, şehrin boğucu koşturmacasından uzaklaşmak için birebir. Her Yunan adasında olduğu gibi Sisam'da da restoranlar harika deniz ürünleri sunuyor.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Yunanistan vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri