Ülker Çikolatalı Gofret. Uzun yıllardır raflarda olan ürün içerdiği yüksek oranda şeker ve doymuş yağ ile dikkat çekiyor. Ürün bu yönüyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen kriterlere de uymuyor. Bu ürünün çocuklara yönelik reklamının yapılması ve kantinlerde satışı uygun değildir.
Gofret içinde yer alan yüksek şeker, krema, yağ ve diğer katkı maddelerinden hazırlandığı için kalorisi yüksek olan besin maddelerinden biri olmaktadır. Sağlıklı bir atıştırmalık olmayan gofret kilo alınmasına neden olmaktadır.
İçindekiler: Şeker, buğday unu, bitkisel yağlar (palm, tam hidrojenize palm, palm çekirdeği), fındık püresi (%10), tam yağlı süttozu, kakao yağı, kakao kitlesi, nişasta, peyniraltı suyu tozu (süt), emülgatörler (amonyum fosfatitler, soya lesitini, poligliserol polirisinoleat), tuz, yağı azaltılmış kakao tozu, yağsız ...
Birincisi özellikle de aç karnına ve çok miktarda tüketildiğinde yemek borusu ve mide arasındaki kapak düzeneğini gevşetmesi, ikincisi ise kendisi tek başına reflü nedeni olan bol kafein içermesidir.
Bunun yanısıra, ürünün tek pakette 14,4 gr. Şeker içerdiğini görüyoruz. Yani tek paket gofrette yaklaşık 7 tane küp şeker kadar şeker tüketiyorsunuz.
İlgili 36 soru bulundu
Ülker Çikolatalı Gofret Türkiye'de günde 2 milyon adet satılır. Çikolatalı gıda pazarının %14'ünü oluşturarak pazarın açık ara lideridir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) günde 50 gramdan fazla basit şeker tüketilmemesini tavsiye etti. Yaklaşık 12 çay kaşığı şekere tekabül eden bu miktarı günlük hayatta karşımıza çıkan diğer ürünlerle kıyasladık.
Çikolata kafein içermektedir ve asidik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle mide ve bağırsak sağlığına zarar verebilmektedir. Ayrıca çikolata yemek borusu ve mide arasındaki kasın gevşemesine neden olur bu nedenle özellikle reflü, ülser gibi hastalıklara sahip kişiler çikolata tüketmemelidirler.
İlk 10 dakika içinde: Modumuzu yükseltiyor ve bizi canlandırıyor. Çikolatanın içinde bulunan triptofan, serotonin üretimine yardımcı oluyor. Bu da kendimizi daha mutlu, daha enerjik, daha hayat dolu hissetmemiz demek.
Bitter çikolatada %70'lere varan bol miktarda kakao bulunduğu için normal çikolataya göre daha faydalıdır. Günde 100 gram çikolata tüketmek ideal bir miktardır. Ancak bir çikolatadan günde 100 gramdan fazla tüketmek hem zararlı, hem de kilo almanıza sebep olur.
Türkiye'de çikolata üretimini fabrikasyon olarak yapan ilk gıda işleme kuruluşu olan Ülker Çikolata, ayrıca dolgulu çikolatayı da üreten ilk Türk şirkettir.
Bu da kullanılan Palm ve Palm çekirdeği yağının doymuş yağ yapısının ürüne yansıdığını göstermektedir. Bunun yanısıra, ürünün tek pakette 14,4 gr. Şeker içerdiğini görüyoruz. Yani tek paket gofrette yaklaşık 7 tane küp şeker kadar şeker tüketiyorsunuz.
Ayrıca bitter çikolata ne kadar antioksidanlar ve mineraller içerse de içerisinde şeker olan oldukça yağlı ve kalorili bir gıdadır. Bu yüzden de bitter çikolata çok miktarda tüketilmemelidir.
Kakao kitlesi, şeker, kakao yağı, kakao tozu, peyniraltı suyu tozu (süt), sade yağ (süt), emülgatörler (soya lesitini, poligliserol polirisinoleat), aroma verici. Kakao kuru maddesi en az %60'dır.
Yıllardır değişmeyen lezzeti ve iştah açan çıtırtısıyla hepimizin mutlaka yediği 1 adet (38 gr) ülker çikolatalı gofret 208 kcal içerir. Aynı zamanda 20.42 gr karbonhidrat, 2.13 gr protein, 11.83 gr yağ ve yüksek oranda da şeker içerir.
Gofret yaprağı, un, su ve çok az miktarda şeker, tuz, yağ ve diğer katkılar katılarak hazırlanan oldukça sıvı hamurun pişirilmesiyle elde edilir (TSE, 1989). Üretiminde en önemli hammaddelerden olan un, genellikle nişasta kaynağı olarak kullanılır.
Ne kadar yerseniz yiyin, 10 kilogramı aşmamaya çalışın. Zira 10 kilodan fazla çikolata yemek, zehirlenme ve ölümle sonuçlanabiliyor.
Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.
Düzensiz beslenme, dengesiz egzersiz yapımı, kadınlarda regl dönemi gibi birçok durumun sonucunda kan şekeri düşebilir. Kan şekeri düştüğünde vücut enerji ihtiyacı duyar ve bu ihtiyacı karşılamak için tatlı yeme isteği uyandırır. Yani çikolata krizi vücudun enerji eksikliğinde verdiği bir reaksiyondur.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
"Her yaştan insan için risk var"
Tüketici haklarını savunmak üzere 1936'da Tüketici Birliği adıyla kurulan kurumun yeni raporunda Hershey's, Godiva ve Trader Joe gibi tanınmış markaların ürünlerinden bahsedildi. Araştırmada incelenen 28 ürünün tamamının kurşun ve kadmiyum içerdiği anlaşıldı.
Bayramla ilgili illaki tatlı şeyler yiyeceğiz ama muhakkak yedikten sonra ağızdaki asidik ortamı yok etmemiz gerekiyor. Bu nedenle tatlı bir şeyler yedikten sonra ardından su içmeli ya da ağzı nötralize etmek amaçlı peynir, süt, yoğurt gibi yiyecekler yenilebilir." şeklinde konuştu.
Sabit kan şekeri seviyelerine sahip olduğunuzda, özellikle inatçı karın yağları başta olmak üzere vücudunuzdaki yağ oranı azalır. 6 ay şeker tüketmemek sizi hem daha fit ve sağlıklı hale getirir hem de tip 3 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve erken yaşlanma risklerinden uzaklaştırır.
Örneğin 1 adet simit yaklaşık 3-4 gram, 1 dilim ekmek 2-3 gram şeker içerir. Kahverengi şeker beyaz şekerden daha sağlıklı değildir.
Uzun aralıklar ile tüketildiğinde, kas gelişimi üzerinde büyük olumsuzluklar yaşatmasa da sıklıkla tüketildiğinde kas gelişimi üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Kas gelişimini yoğun miktarda engellemese de doğru beslenmenizi, gün içindeki iştahınızı zamanla oluşabilecek hastalıkları açığa çıkaracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri