Üniversiteler ara tatil kapsamına girmemektedir. Ancak her üniversite kendi akademik takvimlerini belirliyor.
Cevap: Üniversitede cumartesi günü ders işlenmesi normalmi? Resmi bayram tatilleri haricinde yapılabilir. Çoğu üniversitenin yönetmeliğinde ve iç kararlarında gerektiğinde hafta sonuda ders işlenebileceği yazar ama çoğuda hafta sonuna ders koymaz.
Bu yüzden özellikle üniversiteye yeni başlayan ya da başlayacak olan birçok öğrencinin sorduğu soruların balında öğrenci işleri hafta sonu açık mı sorusu geliyor. Gelin isterseniz bu sorunun cevabına birlikte bakalım. Açıkça söylemek gerekirse çoğu öğrenci işleri ofisi hafta içi açıktır, ancak hafta sonları kapalıdır.
Ek olarak YÖK tarafından belirlenen yönetmelikte ikinci öğretim öğrencilerinin hafta sonları da ders görebileceği yazmaktadır. Nadiren de olsa hocaların inisiyatifine bağlı olarak ikinci öğretim öğrencileri hafta sonları da ders görebilir.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
İlgili 33 soru bulundu
MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
Gerekli hallerde ilgili yönetim kurulu kararı ile Cumartesi ve Pazar günleri de ders yapılabilir." MADDE 2 — Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Madde 19 — Sınavlar; ara, yarıyıl/yıl sonu, yeterlik, bütünleme ve ek sınav olmak üzere beş türlüdür.
Üniversitelerin kapanış tarihi her üniversitede farklı olmakla beraber çoğu üniversitenin akademik takvimi 2022-2023 Haziran ayının ortalarına doğru sona eriyor. Bazı üniversiteler Haziran'ın ilk haftalarında kapanırken bazıları Mayıs ayının sonunda tatile girecektir.
üni ye göre değişir ama ortalama olarak 8-9 gibi başlar 18-19 gibi biter (gündüz öğretim. her ders 90-120 dk olur.
MADDE 12 – (1) Bir eğitim-öğretim yılı dönem sonu sınavları hariç her biri on dört haftalık iki dönemden oluşur.
MADDE 7 – (1) Üniversitede eğitim-öğretim, sınıf geçme veya ders geçme esaslarına göre yapılır. Ders geçme esası uygulanan birimlerde eğitim-öğretim dönemi, güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Her bir yarıyıl en az 70 iş gününden oluşur.
İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur. Eğitim verilen programa göre 15.00'da başlayan dersler de bulunabilir ancak ders saatleri sabah erken vakitlerde olmaz.
Bizim üniversite de dersler 1 saat 30 dakikadır.(çoğu üniversite de böyle diye biliyorum) 1.öğretimler için ders 9'da başlar genelde 3'te biter. Bazı günler sabah ilk dersin ya da son dersin olmayabilir. Bazı günler de sadece 1 dersin olabilir. Biraz da programa bağlı gidince daha detaylı öğrenirsin.
Üniversitenizde devam zorunluluğu var mıdır? Üniversitemizde eğitim-öğretimde derslere devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
Dönem ara tatili derslerinden hiç kalmamak şartı ile 1 ay tatil. Aynı şey dönem sonunda dahil derslerden kalmamak şartı ile 3 ay tatil.
Üniversiteler ne zaman açılacağı ile merak konusu olmaya devam ediyor. Üniversite eğitimleri, 2023 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da açılacağı 11 Eylül tarihinde başlayacak.
Buna göre; Üniversite rektörlükleri tarafından yapılan açıklamaya göre, birçok üniversite 2 Ekim 2023 tarihinde eğitim hayatına başlayacak.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Üniversitede sınıfta kalma Genel Akademik Not Ortalamasına (GANO) göre belirlenir. Bir öğrenci ortalamayı tutturamazsa sınıf kalır. Her okulun Genel Akademik Not ortalaması farklıdır. Bazı üniversitelerde daha yüksekken bazı üniversitelerde düşüktür.
Teneffüsler için en az 10'ar dakika zaman ayrılır. Yemek ve dinlenme için en az 60 dakika ara verilir.
büyük sınıf varsa bölmeyedebilir.ben normal sınıfta 90 kişi derse girdiğimi bilirim.zaten sıralar 4erli oluyor genelde. işin özü bölüme kaç kişi alınıyorsa sınıf mevcudu odur. gerekirse ikiye bölerler.bölümü 5 kişi tercih ettiyse 5tir.70 ise 70tir. Amfinin büyüklüğüne göre değişir.
Üniversitede İlk Hafta Yoklama Alınır Mı? Ders ekle bırak haftası başladığı için ve derslerdeki kişiler henüz belli olmadığı için üniversitede ilk hafta yoklama alınmaz. Fakat, bazı zorunlu derslerde yoklama alınmaktadır. Yoklama alınma veya alınmama durumu biraz da hocanın inisiyatifine bağlıdır.
Genel olaraksa mezuniyet için ön lisansta toplam 120 AKTS, lisansta 240 AKTS, tezsiz yüksek lisansta 60 AKTS, tezli yüksek lisansta 120 AKTS ve doktorada 240 AKTS başarılması gereklidir. -AKTS hesaplaması seçmeli ve zorunlu tüm dersler için yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri